The New Stuff - Suit digital marketing

Έξυπνοι τρόποι για να χρηματοδοτήσετε και ταυτόχρονα να προωθήσετε τη νέα σας επιχείρηση!

Anna Kafkoula


Τα χρήματα είναι μια ανησυχία για όλους τους νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Οι επενδυτές και τα δάνεια είναι χρήσιμα, αλλά δεν είναι λύσεις για όλους. Πρέπει να κατανοήσετε το μέσο κόστος  για την εκκίνηση μιας μικρής επιχείρησης και τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρηματίες, μπορούν να κερδίσουν χρήματα και να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Μεταξύ αυτών ειναι η έναρξη ενός καναλιού στο YouTube, η λειτουργία των social media και η προώθηση ενός επιχειρηματικού κινήματος. Παρακάτω βλέπουμε αναλυτικά και άλλους τρόπους:

  • Προώθηση άλλων προϊόντων

Ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε κέρδος από την παρουσία σας στο διαδίκτυο είναι να αξιοποιήσετε το δικό σας περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το για να προωθήσετε προϊόντα άλλων ανθρώπων. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα για να τα προωθήσετε μέσα από υπηρεσίες όπως με το να εγγραφείτε ως συνεργάτης της Amazon για να προωθήσετε κάποια από προϊόντα τους.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιεχόμενο το οποίο αρέσει στο κοινό σας και το οποίο προωθει ένα προϊόν που το κοινό σας θα θέλει να το καταναλώσει. Οι κριτικές ή κοινώς τα reviews είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, αφού μόλις έχετε χρησιμοποιήσει ένα προϊόν, έχετε τις γνώσεις για να το προωθήσετε.

Οι άνθρωποι που σας ακολουθούν θα δουν γιατί μοιράζεστε το προϊόν αυτό μαζί τους και που θα τους ωφελήσει. Μπορείτε να κάνετε μία ανάρτηση στο blog σας  ή και ένα γρήγορο βίντεο στο YouTube, αλλά σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι το κάνετε καλά.

  • Δημιουργήστε και διαφημίστε τα δικά σας προϊόντα

Φτιάξτε κάτι χρήσιμο και βρείτε νέους τρόπους για να το διανείμετε.

Έχετε περάσει κάποιο χρόνο γράφοντας σε κάποιο blog μια κριτική-review ενός προϊόντος ή μιας σειράς προϊόντων; Δείτε με άλλο μάτι αυτές τις κριτικές και μετατρέψτε τες σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Αν έχετε αρκετό περιεχόμενο, σκεφτείτε να δώσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο στο κοινό σας, για να ωθήσετε τις πωλήσεις του.

Δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο;

Δεν χρειάζετε να ανυσηχείτε, καθώς διάφορα sites όπως το πρόγραμμα KDP της Amazon έχουν κάνει τη δημιουργία και την πώληση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου μία πολύ εύκολη υπόθεση. Απλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τη μέθοδο της πλατφόρμας για να πάρει το μερίδιό της από τα έσοδά σας.

  • Χρησιμοποιήστε εικονικά μέσα

Εαν το προϊόν σας ανήκει στην κατηγορία της χειροτεχνίας σημαίνει ότι φτιάχνετε κάτι μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη οπτικά μέσα, χάνετε μια τεράστια ευκαιρία. Αφού φτιάχνετε οι ίδιοι το προϊόν σας, η διαδικασία αυτή προσθέτει αξία στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά ξεπερνά τη λήψη φωτογραφιών για δημοσίευση σε σελίδες όπως το Pinterest ή το Facebook. Μην παραμελείτε και αυτή τη διαδικασία, αλλά η πραγματική αξία έγκειται στην προσέλκυση του κοινού σας και των μελλοντικών σας καταναλωτών στην πραγματική διαδικασία δημιουργίας του προϊόντος σας.

Μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε μία livestream εκδήλωση στο κανάλι σας στο YouTube ή και να δημιουργήσετε ένα ενεργό chat room ώστε να μπορεί να συμμετέχει το κοινό σας και να σας κάνει ερωτήσεις καθώς σας παρακολουθεί. Προσκαλέστε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο για να συντονίσει τη συνομιλία σας. Μετατρέψτε τη δημιουργία του προϊόντος σας σε μια εκδήλωση, οδηγώντας τους πελάτες σας στο προϊόν και ενθαρρύνοντάς τους να το αγοράσουν.

Πάρτε χρόνο για να δουλέψετε σκληρά, να επεκτείνετε το δίκτυό σας, να δοκιμάσετε πολλά πράγματα, αναμένετε κάποιες αποτυχίες, σηκώστε τον εαυτό σας και επαναλάβετε. Η επιτυχία είναι εκεί για την κατακτήσετε.

Advertising · How To · marketing · Online Marketing · Social Media · Tools

advertise · business · promote · Social Media

e-Shops · Small Businesses

Anna Kafkoula

Η Άννα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. H επικοινωνία, η δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη που προσφέρει το digital marketing την κέρδισαν και γι’ αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει από νωρίς τα πρώτα της βήματα στον χώρο. Σήμερα εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting