The New Stuff - Suit digital marketing

Ποιά είναι τα οφέλη του προγραμματισμού των αναρτήσεων

Stefanos Doudountsakis


Κατά τη χρήση των social media, δεδομένο αποτελεί το ότι δεν μπορείτε να βρίσκεστε εκεί συνέχεια. Αντιθέτως το κοινό σας είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται. Συνεπώς για να αυξήσετε το ποσοστό επιτυχίας σας, οφείλετε να συνδεθείτε με το κοινό σας την ιδανική στιγμή. Αυτό μπορεί να συμβεί νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, συχνά σε χρονικές περιόδους που δεν έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας.
Στον χώρο του Digital Marketing αναφέρουμε πολλές φορές πως η μέρα δεν έχει αρκετές ώρες για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον όγκο εργασίας. Σαν αποτέλεσμα τίθεται το ερώτημα: να προγραμματίζουμε περιεχόμενο στα social media ή όχι;

Η σωστή χρήση του προγραμματισμού αναρτήσεων και η αύξηση του engagement με το κοινό σας

Το θέμα του προγραμματισμού περιεχομένου πάντα διχάζει τις απόψεις στην κοινότητα των social media. Πολλοί αναφέρουν πως τα προγραμματισμένα posts είναι δείγμα τεμπελιάς και μπορούν να αφήσουν το κοινό με αναπάντητα ερωτήματα. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό από προγραμματισμένο αλλά και live (ζωντανό) περιεχόμενο μπορείτε να συνδεθείτε καλύτερα με τους followers σας, να προωθήσετε την online παρουσία σας και συμπερασματικά να σώσετε ώρες από τη ζωή σας, ενώ αυξάνετε τη σύνδεση με τους χρήστες σας και το κέρδος σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε χρόνο να δημιουργήσετε εξατομικευμένο περιεχόμενο για διάφορα κανάλια διανομής και κοινό και συνεπώς να βελτιώσετε το αποτέλεσμα των ενεργειών σας.

2
Συνεπώς, μπορεί ο προγραμματισμός να εξοικονομεί χρόνο, αλλά η live αλληλεπίδραση με τον χρήστη, μπορεί να αυξήσει τη σύνδεση με το κοινό σας. Πώς όμως μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή;

Εργαλεία όπως το BufferApp και το Tweetdeck σας δίνουν την επιλογή να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τις καμπάνιες σας, κερδίζοντας έτσι από άποψη χρόνου και αποτελεσματικού reach κοινού. Αλλά το ερώτημα είναι πόσο υλικό πρέπει να προγραμματίζουμε και η απάντηση εξαρτάται από το κοινό σας και τις δικές σας προτιμήσεις.
Αν μπορείτε να κάνετε ζωντανά posts, εφόσον γνωρίζετε πως το κοινό σας είναι online, τότε αφοσιωθείτε σε αυτήν την επιλογή. Εάν όχι, προσπαθήστε να συνδυάσετε ζωντανά με προγραμματισμένα posts. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας πως το κοινό σας δέχεται απευθείας πληροφορίες σας, ενώ εσείς δεν ρισκάρετε να αποσπαστείτε από τις ενέργειές σας.

feat2

Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε

Με προγραμματισμό posts ή ακόμα και πιο αυθόρμητα posts. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του προγραμματισμού είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πράγματα και να δείτε τι λειτουργεί.

Βρείτε τις ιδανικές επιλογές

Ανακαλύψτε που και πότε μπορείτε αποτελεσματικά να βρείτε το κοινό σας και δημιουργείστε την κατάλληλη στρατηγική στόχευσης, ώστε να αυξήσετε τα ποσοστά επιτυχίας σας.

Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς

Σας ενδιαφέρει να μάθετε τι ακριβώς ταιριάζει με τους στόχους και τι μπορεί να σας φέρει ποιοτικό traffic, αλληλεπίδραση και πωλήσεις. Μόλις αναγνωρίσετε τα δεδομένα αυτά και το περιεχόμενο που είναι ελκυστικό για το κοινό σας, τότε θα καταφέρετε να δείτε θετικά στατιστικά αποτελέσματα.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε “ανασυσκευασμένο” περιεχόμενο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά περιεχόμενο με την προσθήκη αλλαγών ή την αναπροσαρμογή κειμένου, δοκιμάζοντας διαφορετικές ώρες και μέρες και ανακαλύπτοντας τι λειτουργεί καλύτερα.

Εάν αδυνατείτε να απαντήσετε, προσοχή στις αναρτήσεις σας

Σε περίπτωση που ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να απαντήσετε σε ένα post, οφείλετε να προσέξετε τον τύπο του post που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε να αναρτήσετε διαδραστικό περιεχόμενο που θα απαιτεί τη συνεχή παρουσία σας. Δείτε κάτι πιο παθητικό ή λιγότερο ευαίσθητο από άποψη περιεχομένου. Σε περίπτωση που δεν απαντήσετε σε έναν πελάτη, ο οποίος έχει αφιερώσει χρόνο για να σχολιάσει μία ανάρτησή σας, τότε διακινδυνεύετε να βλάψετε την εικόνα του brand σας.

featured

Συμπερασματικά, η σωστή χρήση του προγραμματισμού των posts μπορεί να αποτελέσει τον σκελετό της στρατηγικής σας στα Social Media. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε χρόνο, σωστή πληθυσμιακή διανομή, καθώς και αύξηση επισκεψιμότητας, online παρουσίας και πωλήσεων. Η ζωντανή ανάρτηση, μπορεί να δομήσει την εικόνα του brand σας και τις σχέσεις σας με τους καταναλωτές. Ένας συνδυασμός από προγραμματισμένο και ζωντανό περιεχόμενο θα προσθέσει στη στρατηγική σας τον απαιτούμενο δυναμισμό και συνεπώς και την επιτυχία που αναζητείτε.

Content · Social Media

content marketing · post schedule

Agencies

Stefanos Doudountsakis

Ο Στέφανος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στο International Marketing από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde καθώς και προπτυχιακού τίτλου από το ΤΕΙ Πατρών πάνω στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο ενθουσιασμός καθώς και η διαρκής περιέργειά του για την εξέλιξη του Marketing και της Digital προέκτασής του, τον οδήγησαν στην ενεργή ενασχόληση στον τομέα του Digital Marketing. Αυτήν τη χρονική περίοδο εργάζεται ως Media Executive στην εταιρεία Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting