suit
  • 1,549 Followers
    Follow @suitGR
  • 3474 Fans
  • 3,611 Members

The New Stuff - Suit digital marketing

Guest posts · Social Media
Jan 27 2011

Τα βολεμένα

Manos Antonaros


Πριν από καμμιά 15αριά χρόνια ανέλαβα τη διεύθυνση του πλέον ιστορικότερου περιοδικού του ελληνικού τύπου. Του Ρομάντζου.

Οσοι/ες από σας δεν το γνωρίζετε, ρωτείστε τις γιαγιάδες και τους παπούδες σας. Ολόκληρες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια ανα τον κόσμο περίμεναν πώς και πώς πότε θα έρθει (νομίζω) η Τρίτη που θα κυκλοφορούσε το περιοδικό.
Μιλάμε για εκατονταδες χιλιάδες τεύχη.

Μιλάμε ότι έγραφαν ιερά τέρατα της δημοσιογραφίας και της λογοτεχνίας. Και φυσικά μιλάμε για έναν εντελώς λαϊκό περιοδικό.

Το περιοδικό αυτό είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία για μένα, επειδή έφερε φωμί στο σπίτι μας. Ο πατέρας μου έκανε εκεί τις πιο γνωστές γελοιογραφίες του (Βαρελόφρονες και άλλες πολλές). Δούλεψε εκεί για όλόκληρες δεκαετίες. Ηταν το σπίτι του… στα γραφεία του περιοδικού πέρασα τα παιδικά μου χρόνια.

Το Ρομάντζο ανήκε στο στο εκδοτικό συγκρότημα του Νίκου Θεοφανίδη. Οταν πήγα εγώ είχε αγοραστεί από τον ΔΟΛ.
Με φώναξε λοιπόν ο Χρήστος Λαμπράκης και μου εξηγησε ότι η κυκλοφορία του έπεφτε δραματικά καθώς το αναγνωστικό του κοινό μεγάλωνε σε ηλικία και το πιο σημαντικό: ότι δεν είχε καθόλου έσοδα, καθώς το ηλικιωμένο κοινό δεν είχε καμμιά διάθεση να αλλάξει καταναλωτικές συνήθειες… πράγμα που βέβαια δεν άρεσε καθόλου στους διαφημιστές.

Μου πρότεινε λοιπόν να προσθέσουμε καινούργια ύλη, για να έρθουν νεότεροι αναγνώστες. Είχαμε και οι δυό μας τους φόβους μας ότι αυτό θαταν καταστροφικό, αλλά συμφωνήσαμε ότι ήταν κρίμα για την ιστορικότητα του περιοδικού να μην του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία.

Εγραψα λοιπόν ένα editorial για τις αλλαγές που θα ερχόντουσαν και παρακάλεσα τους αναγνώστες να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα…

Δεν είχα καμμία αντίδραση. Ούτε ένα γραμμα. Ετσι περάσαμε στις αλλαγές.

Εγινε χαμός αντιδράσεων από το πρώτο κιόλας φύλλο. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει σε μια ορισμένη ύλη και δεν είχαν διάθεση να κάνουν ούτε ένα διαφορετικό βήμα. Οι νέοι δεν ήθελαν το Ρομάντζο και οι παλιοί δεν ήθελαν τους νέους.

Εγραψα ένα καινούργιο editorial που εξηγούσα (η ιδιωτική τηλεόραση είχε κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα) ότι δεν είναι δυνατόν να μην γράφουμε π.χ. για τους νέους ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες που εμφανιζόντουσαν με ρυθμό πολυβόλου και να συνεχίζουμε να γράφουμε μόνο για τις αναμνήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο. Τους εξηγησα ότι τα τελευταία 50 χρόνια βγήκαν κι άλλα σαπούνια πλήν του πράσινου του Παπουτσάνη, καινούργια λάδια μαγειρικής, καινούργια προϊόντα… που πίεζαν για ανανέωση της ύλης. Τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν.
Ο Χρήστος Λαμπράκης διάβασε το κείμενο, με φωναξε στο λιτό γραφείο του, με κέρασε τσάι (ήταν ενας ευγενής άνθρωπος) και μου είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη λογική μου, αλλά καλό είναι να μην τρέφω ελπίδες γιατί ο κόσμος πολύ δύσκολα βοηθά, ακόμα και αν του εξηγήσεις… ο κόσμος δεν κινείται εύκολα… ακόμα και όταν συμφωνεί.

«Είμαστε βολεμένος λαός κ. Αντώναρε… ακόμα και στα δύσκολα… ειδικά στα δύσκολα.»

Δεν έχω φάει χειρότερο βρισίδι από αναγνωστες, καθώς συνέχιζα να προσπαθώ με καινούργια ύλη. Ούτε στα blogs δεν με έχουν βρίσει έτσι… χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Δυστυχώς το Ρομάντζο έκλεισε.

Αυτό το κείμενο το γράφω για δυο λόγους και το σκέφτηκα με τη σειρά που γράφω αυτούς τους λόγους.

Eίναι ολοφάνερο ότι ο ελληνικός τύπος με την μορφή που τον ξέραμε είναι στην εντατική χωρίς καμμία ελπίδα να αναρρωσει. Εφημερίδες κλείνουν, τα κανάλια φυτοζωούν, τα περιοδικά δεν πουλάνε… Διαφημιστές, εκδότες και δημοσιογράφοι δεν έχουν ιδέα τί να κάνουν.

Δεν μ αρέσει να λέω γενικούρες…έτσι το επιστρέφω» στον εαυτό μου. Σε όσους έχω πει ότι «βρε σεις δεν βλέπετε ότι χάνεστε» γίνονται αυτόματα εχθροί μου. Τα τελευταία 5 χρόνια μόνο δυο διαφημιστές (δεν μπορώ να πω τα ονόματά τους γιατί δεν έχω την άδεια τους) κατάλαβαν την αλλαγή… ολοι οι υπόλοιποι (δημοσιογράφοι, εκδότες, διαφημιστές) αντιδρούν ακριβως όπως και οι αναγνωστες του Ρομάντζου… λες και έχουν σκράτς στο μυαλό.

Εχουν σκαλώσει στο ένδοξο παρελθόν τους και τρέμουν στην ιδέα (δηλαδή την πολεμούν με νύχια και με δόντια) ο,τι κάτι μπορεί (!!!!) να αλλάξει.

Δείτε τι γίνεται στο Alter.
Δείτε πόσες διαφημίσεις έχουν τα breaks.
Δείτε τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.
Δείτε το ενδιαφέρον του κοινού για τα… DVD… Ποιο νέο παιδί βλέπει DVD βρε;
Δείτε πώς τα κανάλια αναπαράγουν το ένα το υλικό του άλλου.¨
Δείτε πως οι τηλεσταρ μένουν απλήρωτοι.

Μερικοί «ξύπνιοι» το γύρισαν στο ιντερνετικό. Χωρίς ποτέ να ψάξουν τι διάολο είναι αυτό το internet. Μπείτε στο google και βάλτε μια οποιαδήποτε είδηση στο search… θα διαπιστώσετε ότι η ίδια είδηση… ίδια κι απαραλλάχτη…έχει γίνει copy paste σε όλα τα news-sites. Ούτε ένας δεν έχει μπει στον κόπο να καταλάβει τι σημαίνει link. Το μόνο που κατάλαβαν είναι ότι πρόκειται για τζάμπα πράγμα…

Ουρλιάζουν για αποκλειστικότητες (χαχα) βάζουν «αράχνη» για να μην τους κλέβουν video (χαχαχα) και χρησιμοποιούν γλώσσα εφημερίδας, που ούτε η γηρασμένη τηλεόραση δεν καταφερε να αλλάξει. Ψάχνω να βρω σε όλα αυτά τα sites π.χ. την ήδη e-ξεπερασμένη συντόμευση LOL και δεν υπάρχει πουθενά… Γράφουν ακόμα και σήμερα έξυπνους τίτλους στην… καθαρεύουσα, χρησιμοποιούν εκφράσεις πασέ τύπου «σε γνωστό ξενοδοχείο» και μας δίνουν ειδήσεις που είναι για τα παπάρια μας.

Ούτε που πήραν πρέφα τι έκανε π.χ. ο Σωκράτης Γκιόλιας στο troktiko.

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι θα εξαφανισθούν το επόμενο δευτερόλεπτο που ένας πιτσιρικάς θα κάνει κάτι που θα έχει μέσα σε 3 ώρες 4.000.000 viewers… ούτε που έχουν προσέξει ότι το Facebook είναι από μόνο του διαφημιστική εταιρία…

Αρκετοί απ’ αυτούς θέλουν να «αγοράσουν» το eimaimama.tv της Ολίβιας μου… Καλή ιδέα ε;

Καλή φαίνεται… αλλά είναι κάκιστη η δευτερη σκέψη τους.

Θέλουν (και το λένε στην ψυχρα) να της επιβάλουν ποιούς θα καλεί και θέλουν να ξέρουν από πριν την θεματολογία την οπόία βέβαια αυτοί θα επιβάλουν…
Το «όχι» της Ολιβ είναι σταθερό.

Με συγκινεί γι΄ αυτό. Με συγκινεί γιατί ως παιδί του internet γνωρίζει ότι είναι μέλος μιας κοινότητας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στους κώδικες και στην ελευθερία της σκέψης.
Βασίζεται στην εμπιστοσύνη της άλλης μανούλας που βαράει τα πλήκτρα στο keyboard της…

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι αν αρχίσει να έχει καλεσμένους την Δέσποινα Βανδή, Μαρία Κορινθίου ή την Τζένη Μπαλατσινού να μιλάνε για μωρά, θηλασμούς κ.λ.π. ή έναν εκ Μυκόνου πλαστθικό που να λέει πώς μπορεί να αδυνατίσει μια μαμά με λιπαναρρόφηση, θα την φτύσουν οι μανούλες κατάμουτρα.

Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι θα πάψει να μπορεί να γράφει (με την καρδιά της) status «Καληνύχτα μανούλες» και να απαντούν από κάτω 100 μανούλες «Καληνύχτα Ολιβ», «Ονειρα γλυκά σε όλες τις μανούλες» «Θα τα ξαναπούμε αύριο».

Οι βολεμένοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν… πάει και τέλειωσε. Και επειδή είναι βολεμένοι θέλουν ο μικρόκοσμός τους νά ‘ναι κυρίαρχος. Εμ δεν γίνεται.

Ο δεύτερος λόγος που έγραψα τα περί Ρομάντζου στον πρόλογο είναι εντελώς δικός μου και πολύ με πόνεσε. Θα έλεγα ότι με απογοήτευσε.

Εφτιαξα πριν από καιρό ένα video που ζητούσα από τους φίλους μου εδώ στο FB να μου στείλουν ένα μικρό videaki όπου να αναρωτιούνται «σε ποιους χρωστάμε». Εφτιαξα ένα e-mail και περίμενα την ανταπόκριση. Η σκέψη μου ήταν να το αναπαράξουμε όλοι στα wall μας, οι φίλοι μου, οι φιλοι των φίλων μου, οι φίλοι των φίλων των φίλων μου….
Δεν ήθελα να το υπογράψω… δεν έχω αυτην την ανάγκη … απλώς ήθελα να το φτιάξω… ή καλύτερα: να βάλω όλον αυτόν τον κόσμο που αγαπώ και με αγαπάει να αντιδράσει ιντερνετικά.

Πήρα πολλά like πήρα και ένθερμα comments. Χάρηκα. Tελικά πήρα μόνο ένα video από την φίλη μου την Μαρίνα. Η φίλη μου η ΜΜ (που ούτε εκείνη αχαχα έστειλε) όταν το συζητήσαμε μου είπε ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να εκτεθούν.

Φοβάμαι ότι έχει δίκιο.  Ξαναθυμήθηκα τον Χρήστο Λαμπράκη. Φοβάμαι ότι το σφάλμα είναι δικό μου που είμαι φύσει αισιόδοξος.  Φοβάμαι ότι δεν είχα το δικαίωμα να ονειρευθώ συμμετοχή. Φοβάμαι ότι ξέχασα το πιστεύω μου: Η ζωή δεν αλλάζει, απλώς προχωρά με σταθερό βηματισμό.

Μας αρέσουν οι αλλαγες… αρκεί να τις κάνουν άλλοι…

Λέω να το απολαύσω…

Είναι ωρα η Αθηνούλα να φάει την φρουτοκρεμά της.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Guest posts · Social Media

change · new school · old school · αλλαγή · Αντώναρος · ΔΟΛ · Λαμπράκης · Ρομάντζο

Manos Antonaros

Ο Μάνος αν και έμπειρος δημοσιογράφος μάλλον προτιμά να αναφέρεται ως blogger αφού με αυτό το κοινό ταυτίζεται περισσότερο. Όταν δεν σκαρφίζεται πράγματα για το 10 Λέξεις, ασχολειται με τη γυναίκα του και την κορούλα του.

Professional Diploma in Digital Marketing

Έλα στο πρόγραμμα που έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.700 επαγγελματίες και μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Digital Marketing.

Professional Diploma in Digital Marketing.

 

Έναρξη προγράμματος: 13 Ιανουαρίου 2020

 

Subscribe to Our Newsletter

Θα λαμβάνεις email από εμάς μόνο όποτε έχουμε κάποιο νέο άρθρο γύρω από το digital marketing.

Ελέγξτε το φάκελο εισερχομένων ή ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Αναζήτηση

Αγγελίες

Η Socialab βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης και αναζητά:

  • Intern
  • HR Developer / Head Hunter
  • Business Developer
  • Digital Conceptual Copywriter
  • SEM/PPC Expert
  • SEO Guru
  • Web Designer
  • Web Developer

Για τα skills που απαιτεί κάθε θέση και για τη διαδικασία, επισκεφθείτε τη σελίδα καριέρας.

Meet the Team!

Socialab Team Socialab Team

What's Hot

  • Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

Τι είναι το suit.gr;

Το suit.gr είναι πνευματικό παιδί του Γ. Αναγνωστόπουλου. Ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να εκπαιδεύει όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο digital marketing.

Σήμερα, η αρχισυντάκτριά του είναι η Φαίη Καρρά, PR Manager στη Socialab. Το περιεχόμενο του suit.gr σήμερα αποσκοπεί στο να ενημερώνει για τις αλλαγές του online περιβάλλοντος, δρώντας συμπληρωματικά με το Professional Diploma in Digital Marketing που διδάσκει η Socialab στο ALBA, όπου το κοινό μπορει να εκπαιδευτεί για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα ψηφιακά μέσα.

Find Us

Archives

Tags

advertising adwords analytics bloggers blogs brand branding business Content content marketing crisis digital marketing edgerank email engagement Facebook facebook ads fb-page fb ads fb pages future google instagram iphone jobs linkedin marketing Mobile News pinterest roi seo snapchat socialab Social Media social media marketing stats tips trends tv Twitter video Viral viral video youtube

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting

Αναζήτηση

Subscribe to Our Newsletter

Θα λαμβάνεις email από εμάς μόνο όποτε έχουμε κάποιο νέο άρθρο γύρω από το digital marketing.

Ελέγξτε το φάκελο εισερχομένων ή ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

  • 1890
    Posts
Copyright suit.gr © 2023 | Το suit.gr είναι ένα asset που διαχειρίζεται η Socialab Advertising IKE, το πρώτο digital-first 360° agency.

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Ρυθμίσεις CookieΑποδοχή ΕπιλεγμένωνΑποδοχή όλων
Πολιτική Cookies

Επισκόπηση απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Aπαραίτητα
Always Enabled

Τα απαραίτητα cookie είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.

CookieTypeDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-necessary011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-non-necessary011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Non Necessary".
PHPSESSID0This cookie is native to PHP applications. The cookie is used to store and identify a users' unique session ID for the purpose of managing user session on the website. The cookie is a session cookies and is deleted when all the browser windows are closed.
viewed_cookie_policy011 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
__cfduid11 monthThe cookie is set by CloudFare. The cookie is used to identify individual clients behind a shared IP address d apply security settings on a per-client basis. It doesnot correspond to any user ID in the web application and does not store any personally identifiable information.
Λειτουργικά

Τα λειτουργικά cookie βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.

CookieTypeDurationDescription
bcookie02 yearsThis cookie is set by linkedIn. The purpose of the cookie is to enable LinkedIn functionalities on the page.
Cookie απόδοσης

Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου που βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

CookieTypeDurationDescription
YSC1This cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.
_gat01 minuteThis cookies is installed by Google Universal Analytics to throttle the request rate to limit the colllection of data on high traffic sites.
__utma02 yearsThis cookie is set by Google Analytics and is used to distinguish users and sessions. The cookie is created when the JavaScript library executes and there are no existing __utma cookies. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmb030 minutesThe cookie is set by Google Analytics. The cookie is used to determine new sessions/visits. The cookie is created when the JavaScript library executes and there are no existing __utma cookies. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmc0The cookie is set by Google Analytics and is deleted when the user closes the browser. The cookie is not used by ga.js. The cookie is used to enable interoperability with urchin.js which is an older version of Google analytics and used in conjunction with the __utmb cookie to determine new sessions/visits.
__utmt010 minutesThe cookie is set by Google Analytics and is used to throttle the request rate.
__utmz05 monthsThis cookie is set by Google analytics and is used to store the traffic source or campaign through which the visitor reached your site.
Διαφημιστικού σκοπού

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.

CookieTypeDurationDescription
fr12 monthsThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDE12 yearsUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
uid01 yearThis cookie is used to measure the number and behavior of the visitors to the website anonymously. The data includes the number of visits, average duration of the visit on the website, pages visited, etc. for the purpose of better understanding user preferences for targeted advertisments.
VISITOR_INFO1_LIVE15 monthsThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
Analytics

Τα αναλυτικά cookie χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τις μετρήσεις, τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

CookieTypeDurationDescription
GPS030 minutesThis cookie is set by Youtube and registers a unique ID for tracking users based on their geographical location
_ga02 yearsThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, camapign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assigns a randoly generated number to identify unique visitors.
_gid01 dayThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form.

Προτιμήσεις

Τα cookie προτιμήσεων χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των προτιμήσεων των χρηστών για την παροχή προσαρμοσμένου περιεχομένου για τους χρήστες, όπως η γλώσσα του ιστότοπου ή η τοποθεσία του επισκέπτη.

CookieTypeDurationDescription
lang0This cookie is used to store the language preferences of a user to serve up content in that stored language the next time user visit the website.