The New Stuff - Suit digital marketing

Τips για Marketing μέσω Video για να αυξήσετε την επιρροή σας

Giannis Bazakis


Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να κάνετε καλύτερα videos ώστε αυτά να έχουν περισσότερη θεαματικότητα και επιρροή; Μην διστάζετε να χρησιμοποιείτε videos για το Marketing μέσω των κοινωνικών μέσων. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 6 συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε το περιεχόμενο αυτών των videos.

Κάνετε τους θεατές σας να κάνουν κλικ σε 7 δευτερόλεπτα

Για να έχετε μεγαλύτερη θεαματικότητα στα videos που φτιάχνετε, το πρώτο βήμα είναι να έχετε ένα πολύ καλό περιεχόμενο. Όσες περισσότερες ώρες αφιερώσετε για τη δημιουργία ενός video τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε, ακόμη και όταν φτιάξετε ένα live video με το Facebook Live ή το Periscope, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάσετε τι πρόκειται να κάνετε και πώς θα το κάνετε. Στη συνέχεια θα βρείτε λίγες συμβουλές για το πώς μπορείτε να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε τη δημιουργία σας. Προξενήστε την εντύπωση του θεατή στο video σας, ιδιαίτερα στα πρώτα 3-7 δευτερόλεπτα.

per

Σε αυτά τα δευτερόλεπτα, τα περισσότερα videos απορρίπτονται από τους θεατές. Έτσι χρησιμοποιείστε αυτόν τον χρόνο για να βάλετε κάτι που να τραβήξει το ενδιαφέρον του θεατή ή να βάλετε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που θα απαντηθεί αργότερα στο video.
Ο ήχος στο video είναι εξίσου σημαντικός όσο και η εικόνα. Βέβαια η εικόνα έχει το σημαντικότερο ρόλο στο video. Το 85% των Facebook videos παρακολουθούνται χωρίς ήχο. Για να παρακινήσετε τους θεατές να ανοίξουν τον ήχο, κρατήστε την camera σε κίνηση με ενδιαφέροντα οπτικά εφέ. Το να ανοίξουν οι θεατές τον ήχο σηματοδοτεί ότι απολαμβάνουν το video σας.

Το video να είναι έτοιμο για αναζήτηση

Ενώ το κυριότερό του στοιχείο είναι το περιεχόμενο, είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίζετε το video ώστε να είναι έτοιμο για αναζήτηση. Αυτό πρέπει να γίνει με το περιεχόμενο του video που θα μοιράσετε στο YouTube, στο Facebook και σε άλλες πλατφόρμες. Όταν ανεβάζετε ένα video για παράδειγμα, στο YouTube, να είσαστε βέβαιοι για τις ρυθμίσεις της αναζήτησής του πριν το κάνετε public. Καταρχάς, βάλτε έναν πρωτότυπο τίτλο και περιγραφή, tags, ένα μικρό σενάριο και ένα custom thumbnail που προσελκύει τους θεατές να το παρακολουθήσουν.

facebook-live-broadcast

Το YouTube αξιολογεί το “time spent matching” δηλαδή τον χρόνο που δαπανάτε για να το δείτε και να βαθμολογήσετε το video. Είναι σημαντικό λοιπόν οι θεατές να παραμείνουν στο YouTube και μετά την παρακολούθηση του video. Πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι προσθέσατε σχολιασμούς, προτεινόμενο περιεχόμενο, καθώς και άλλους τρόπους δράσης μέσα από το video σας. Αν καταφέρετε να πείσετε τους θεατές σας, αυτό είναι ένα σημάδι στο YouTube ότι το περιεχόμενό σας είναι καλό. Αυτό είναι το κλειδί για να βελτιωθεί ο βαθμός αναζήτησης στο YouTube.

Μοιράστε τα videos σε όλες τις πλατφόρμες

Αν έχετε ένα δυνατό κοινό σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα, μια καλή ιδέα είναι να μοιράσετε και να επαναπροσδιορίσετε το περιεχόμενο του video σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε  τη θέαση του video και τη πρόσβαση των followers από άλλες πλατφόρμες και στη συνέχεια να συνδεθούν μαζί σας με περισσότερους τρόπους. Για παράδειγμα αν έχετε ένα Snapchat account, τότε μπορείτε να σώσετε τις καλύτερες ιστορίες σας στο smartphone, να τις αναδημοσιεύσετε στο Facebook ή στο Τwitter και έπειτα να τις συμπεριλάβετε στο Snapchat username στην ανάρτηση και να ζητήσετε από τους followers να συνδεθούν μαζί σας στο Snapchat για ένα αποκλειστικό περιεχόμενο. Αυτή η πολιτική λειτουργεί και στις άλλες πλατφόρμες.

Μοιράστε τα YouTube videos σε πολλαπλές πλατφόρμες και ενσωματώστε τις εκπομπές σας στην ιστοσελίδα σας, όπου επίσης μπορείτε να παρέχετε περισσότερες λεπτομέρειες και να κάνετε τους θεατές να διασκεδάσουν με τα μηνύματα που θα εμφανίζονται στο video. Το In the Cave παρέχει έξτρα περιεχόμενο στους επισκέπτες που έρχονται στην ιστοσελίδα σας για να δουν τα δικά τους videos.

Δημιουργήστε χώρο στην ιστοσελίδα σας για τα videos σας. Πως; Πρέπει να μοιράζετε τις ανακοινώσεις σας, φωτογραφίες, σύντομες περιλήψεις, συνδέσεις σε εργαλεία με σχετικό περιεχόμενο και να έχετε την επιλογή click-to-tweet. Όταν επαναπροσδιορίσετε και μοιράσετε το περιεχόμενο σε σωστά σημεία θα είσαστε σε καλό δρόμο για περισσότερες θεάσεις.

Δημιουργήστε δεσμούς με τους θεατές σας

Από τη στιγμή που ανεβάζετε ένα video, θέλετε το κοινό σας να τα παρακολουθήσει καθώς επίσης και  να παρακολουθήσει και τα μελλοντικά σας videos. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δημιουργήσετε δεσμούς με τους θεατές σας. Απαντήστε σε όλα τα σχόλια που σας κάνουν στο video και παροτρύνετε τους θεατές σας να γράψουν και τις εντυπώσεις τους πάνω σε αυτό.

Ένα σύνολο από θεατές που αισθάνονται άνετοι να εκφράσουν τους εαυτούς τους είναι το κλειδί για να αυξηθούν οι θεάσεις. Όταν το κοινό συνδράμει στο δικό σας YouTube θα παίρνει μια ειδοποίηση κάθε φορά που ένα νέο video αναρτάται. Αυτό είναι σπουδαίο στην αύξηση της θέασης και μπορεί να βοηθήσει για την καλύτερη σειρά αναζήτησης.

246_facebook-live_featured-881x367

Για ζωντανά videos το εμπλεκόμενο κοινό μπορεί να συμμετέχει σε πραγματικό χρόνο. Οι θεατές που σχολιάζουν στο video σας στέλνουν και μια άμεση ειδοποίηση. Μιλήστε σε αυτούς και γνωρίστε τους ακούγοντας ζωντανά τις φωνές τους. Να θυμάστε ότι πρέπει να επαναπροσδιορίζετε τον εαυτό σας σε συγκεκριμένα σημεία κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Οι νέοι θεατές που αρχίζουν να βλέπουν τη μετάδοση από τη μέση, ίσως χρειαστούν μια εισαγωγή για τον παρουσιαστή και για το θέμα που συζητά. Έτσι να έχετε υπόψιν αυτό, ώστε να πλησιάσετε ευκολότερα τους θεατές σας.

Πληρώστε για να προωθηθεί το video σας

Αν έχετε ένα φοβερό video και γνωρίζετε ότι ένα συγκεκριμένο κοινό θα ωφεληθεί από αυτό, σκεφτείτε την προώθησή του. Το YouTube και το Facebook έχουν και τα δύο αποτελεσματικές διαφημιστικές πλατφόρμες, που μπορεί να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε μια μεγάλη ομάδα συγκεκριμένου κοινού. Συχνά ένα μικρό κόστος μπορεί να αυξήσει τη θέαση. Για την επιτυχή προώθηση του περιεχομένου σε αυτά τα δίκτυα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη και οπτικά ελκυστική εισαγωγή, να προσθέσετε υπότιτλους για εκείνους που παρακολουθούν με κλειστό τον ήχο. Να καθορίσετε το κοινό που σας παρακολουθεί καθώς και να απαντάτε σε όλα τα σχόλια.

Ενημερώστε μελλοντικά videos με αναλυτικά σχόλια

Αφού αναρτήσετε το περιεχόμενο του video, θα θέλατε να αξιολογηθεί η απόδοσή του. Μπείτε στον λογαριασμό σας στο YouTube ή στο Facebook και δείτε την ενότητα αναλυτικών στοιχείων. Κατά την παρακολούθηση της απόδοσης του video στο YouTube μπορείτε να εξετάσετε τα σημεία της απόρριψης του video. Αυτά σας δείχνουν σε ποιο σημείο το ακροατήριό σας σταματά να βλέπει το video και με αυτό τον τρόπο σας βοηθάει ώστε να ανακαλύψετε τις αδυναμίες του περιεχομένου. Μπορείτε να ψάξετε για κοινές τάσεις στο video και να δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τα προβλήματα και αν μπορείτε να τα αποφύγετε στο μέλλον.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τον αριθμό των θεάσεων στην πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ένας παράγοντας απήχησης του video στο ακροατήριό σας. Στη συνέχεια πηγαίνετε σε όλα τα videos και δείτε σε ποια είναι αυξημένη η θεαματικότητα. Το Facebook έχει επίσης εργαλεία ανάλυσης του περιεχομένου. Στο Facebook Insights μπορείτε να δείτε την επισκεψιμότητα της ανάρτησής σας, πόσες προβολές έχει το video, προβολές των τριάντα δευτερολέπτων ή και περισσότερο, ποσοστό επί των προβολών των τριάντα δευτερολέπτων ή και περισσότερο. Αυτό βοηθά να προσδιορίσετε ποιος είναι ο άριστος χρόνος προβολής ενός video και τι είδους περιεχόμενο αποδίδει καλύτερα.

Συνοψίζοντας μπορούμε να αναφέρουμε ότι η προσέλκυση θεατών στο video σας είναι μια πρόκληση. Για να έχετε επιτυχία χρειάζεστε έναν συνδυασμό δημιουργικότητας και προσπάθειας. Όταν δημιουργήσετε ένα σπουδαίο video βελτιστοποιήστε το και μοιράστε το. Κάνετε τους θεατές να το παρακολουθήσουν, αναλύστε τα αποτελέσματα και με όλα αυτά, θα είσαστε στον σωστό δρόμο για να αυξήσετε την θεαματικότητα.

Τέλος, όλη η ομάδα του suit.gr και εγώ σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Τα λέμε ξανά σε μία βδομάδα!

How To · Snapchat · Social Media · YouTube

snapchat · Social Media · Twitter · youtube

Brand & Marketing Managers

Giannis Bazakis

Ο Γιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Keele, Ηνωμένου Βασιλείου. Ενδιαφέρεται για οτιδήποτε σχετίζεται με Digital Marketing. Έργάστηκε επι δίμηνο στην AVIS HELLAS στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και τώρα εργάζεται ως Αccount Εxecutive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting