The New Stuff - Suit digital marketing

Γιατί πρέπει μια επιχείρηση να έχει προφίλ στα social media

Efi Vardia


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αυξημένη χρήση των social media έχει οδηγήσει ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να δημιουργούν προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα για να πετύχουν περισσότερους στόχους που έχουν θέσει, είτε αυτό είναι να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους είτε την αύξηση των followers ή των πωλήσεων τους.

Πόσο χρήσιμο είναι να έχει η εταιρεία το δικό της προφίλ στα social media; Η απάντηση είναι ότι είναι αρκετά χρήσιμο και τους λόγους θα τους δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

Η επιχείρηση γίνεται πιο γνωστή

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πλέον χρησιμοποιεί τα social media, επομένως απευθύνεστε σε ένα μεγάλο κοινό. Αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να μοιραστείτε περιεχόμενο από την ιστοσελίδα ή το blog σας έτσι ώστε να γίνει πιο γρήγορα γνωστό σε μεγαλύτερο κοινό αυξάνοντας έτσι το website traffic σας. Επιπλέον όσο οι ακόλουθοί σας μοιράζονται το περιεχόμενό σας τόσο πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή κάποια από τις δημοσιεύσεις σας να γίνει viral. Αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να μάθουν πιο πολλοί την επιχείρησή σας.

Υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία

Τα social media βοηθούν στο να αποκτήσετε επαφή με τους ήδη αλλά και τους εν δυνάμει πελάτες σας. Δίνοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσετε απευθείας με τους followers και τους fans σας αλλά και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Όσο πιο πολύ επικοινωνία υπάρχει τόσο περισσότερο θα αυξηθεί το engagement rate. Για αυτό να είστε πάντα σε εγρήγορση και να απαντάτε σε σχόλια και ερωτήσεις σύμφωνα πάντα με το ύφος που είναι πιο κατάλληλο για την επιχείρησή σας.

Αύξηση των πωλήσεων

Τα social media θα σας βοηθήσουν επίσης στο να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησής σας καθώς κάθε ακόλουθος σας είναι και ένας πιθανός πελάτης. Για να αυξηθούν όμως οι πωλήσεις σας θα πρέπει να επενδύσετε και σε πολύ καλές διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας και επίσης έχουν την δυνατότητα να στοχεύσουν το κατάλληλο κοινό.

Χτίζετε την social εικόνα σας

Πως ο κόσμος θα ξεκινήσει να σας μαθαίνει και να μιλάει για εσάς; Το πιο απλό είναι να ξεκινήσετε τις συνεργασίες με influencers που ακολουθούνται από μεγάλο κοινό στα κοινωνικά δίκτυα για να αποκτήσει και η δική σας σελίδα περισσότερους followers και να σας μάθουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι.

Όταν σας μάθουν λοιπόν περισσότεροι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να μιλάνε για εσάς είτε είστε εκεί για να απαντήσετε είτε όχι. Εάν εσείς και η ομάδα σας παρακολουθείτε το τι λέγεται για εσάς θα μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση καλύτερα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αρνητική κριτική, να είστε εκεί για να προσπαθήσετε να την αντιστρέψετε προτού το θέμα πάρει μεγάλη έκταση.

Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τα αποτελέσματά σας

Μέσω των analytics θα μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους followers σας όπως ηλικία, φύλο και καταγωγή. Αυτό θα σας βοηθήσει γιατί μπορείτε να διαμορφώσετε αναλόγως το περιεχόμενό σας έτσι ώστε να βρίσκουν περισσότερα ενδιαφέροντα οι ακόλουθοι σας. Με τα analytics που υπάρχουν έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε όλα όσα γίνονται στα social media και θα μπορείτε να δείτε τι πάει καλά και τι όχι έτσι ώστε να το αλλάξετε άμεσα.

Social Media

Social Media · αποτελέσματα · επικοινωνία · προφίλ · πωλήσεις

Efi Vardia

H Έφη Βάρδια είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζεται στον τομέα του Digital Marketing και ενδιαφέρεται συνεχώς να μαθαίνει τα τελευταία digital trends.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting