The New Stuff - Suit digital marketing

Εκπαίδευση σε digital περιβάλλον

Nikos Roussos


Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με σωστό πλάνο και δημιουργικότητα η τεχνολογία, είναι ικανή να προσφέρει πολλά στον τομέα της εκπαίδευσης τόσο στους εκπαιδευτές όσο και στους εκπαιδευόμενους. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε 4 τρόπους που το digital στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

1 Αναστρέψτε την τάξη

Δώστε την ευκαιρία στους μαθητές να πάρουν τις θέσεις των καθηγητών. Προκαλέστε τους μαθητές να παρουσιάσουν ένα θέμα, χρησιμοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία της αρεσκείας τους.

Για παράδειγμα, με τη δημιουργία ενός online video μέσα από την πλατφόρμα του Youtube, ο μαθητής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τα ερευνητικά του χαρίσματα, να ελέγξει το ποιες πηγές είναι αξιόπιστες και να μάθει την ενδεδειγμένη χρήση για sound clips και εικόνες.

Η αφήγηση των ιστοριών θεωρείται μια βασική δεξιότητα, ενώ η παρουσίαση ενός θέματος σε μια τάξη συνομηλίκων με έναν συναρπαστικό τρόπο, μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δεξιότητές τους γύρω από την παρουσίαση. Η χρήση πληροφοριών και υλικού που βρίσκονται online προσφέρει επίσης την ευκαιρία να κατανοήσουν το ρόλο των πνευματικών δικαιωμάτων και τον τρόπο λειτουργίας του web.

2 Χρησιμοποιήστε τα online εργαλεία

Με ηλεκτρονικά εργαλεία όπως το Google Docs και άλλα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται και να επεξεργάζονται τις εργασίες τους. Οι μαθητές επικοινωνούν ήδη μέσω των κοινωνικών μέσων και των διαδικτυακών καναλιών, αλλά έχοντας ως γνώμονα έναν κοινό στόχο, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο του να αλληλεπιδράσουν με διαφορετικό τρόπο. Επομένως, μια ακόμα μελλοντική τάση στο χώρο εργασίας που είναι πιθανό να αυξηθεί είναι οι έξυπνες ή απομακρυσμένες ομάδες εργασίας.

Εκτός από την εργασία σε ομαδικά προγράμματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα online forum, όπου οι μαθητές να μπορούν να συνεχίσουν τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στην τάξη και να μοιραστούν το σχετικό υλικό. Άλλωστε, οι διαφορετικοί τρόποι συμβολής στις συζητήσεις, τόσο αυτοπροσώπως όσο και ψηφιακά, δίνει την δυνατότητα για εδραίωση της πολυφωνίας.

Ζητήστε από τους μαθητές να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης των ψηφιακών τους έργων. Κάνοντάς το αυτό, θα κληθούν να εξετάσουν την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό τους απόρρητο. Ενθαρρύνετέ τους να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν γύρω από τη δημοσιοποίηση ή μη του online περιεχομένου τους.

3 Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον

Παρακινήστε τους μαθητές να φέρνουν και να χρησιμοποιούν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μέσα από αυτές θα επιτευχθεί μια συνεχιζόμενη δια δράση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικά polls και quizzes.

Επίσης, αυτό το σύστημα θα δώσει την ευκαιρία στους διδάσκοντες να έχουν άμεσα ένα feedback για τους μαθητές τους και μια πιο σαφή εικόνα εάν τα όσα διδάσκονται γίνονται κατανοητά.

Μέσα από τη χρήση laptops και κινητών στο πλαίσιο του μαθήματος, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις τους σε ένα πιο διευρυμένο πεδίο, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της προκαθορισμένης πηγής των παραδοσιακών μέσων εκπαίδευσης.

4 Υποστηρίξτε μαθητές και καθηγητές με αναπηρία

Μεταξύ των πρώτων χρηστών που υιοθετούν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι οι μαθητές με αναπηρία. Μπορεί να είναι εύκολο για την πλειοψηφία που δεν εξαρτάται από την τεχνολογία να κάνει πράγματα που όλοι μας θεωρούμε δεδομένα, πολύ συχνά όμως τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να είναι τα πρώτα που θα προσαρμοστούν στις τεχνολογικές εξελίξεις και θα ανακαλύψουν στοιχεία τα οποία οι υπόλοιποι αποτυγχάνουν να δουν.

Ενώ πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το να έχουμε μία «έξυπνη» τάξη φαντάζει ως πολυτέλεια, για τους μαθητές ή τους διδάσκοντες με αναπηρία, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει ένα επίπεδο ανεξαρτησίας που προηγουμένως θα έμοιαζε αδύνατο.

Κλείνοντας, αξίζει να λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι εφικτό όλα τα εργαλεία τεχνολογίας να λειτουργήσουν και να αποδώσουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη που πρέπει να αποκτηθούν, μέσα από την προσπάθεια για νέες προσεγγίσεις γύρω από τη διδασκαλία και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην τάξη.

Future · How To · Tools

Nikos Roussos

Ο Νίκος είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα εργάζεται ως PR Executive στη διαφημιστική εταιρεία Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting