The New Stuff - Suit digital marketing

Εργαλεία μέτρησης στατιστικών: Επένδυση στην επιτυχία της εταιρίας

Panagiotis Sardelis


Βασικός στόχος της εταιρίας είναι η ανέλιξη της σε ανταγωνιστική ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρίες. Το marketing αποτελεί βασικό μέσο προώθησης του brand και των προϊόντων του. Αν και τα trends καλύπτουν επιφανειακά τις ανάγκες για εύρεση concept σε μία καμπάνια, ο κύριος πυρήνας επιτυχίας είναι η ορθή αναγνώριση και ανάλυση των στατιστικών χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μέτρησης.

Η χρήση ήδη υπαρχόντων εργαλείων ή η αγορά αναφορών από στατιστικές υπηρεσίες, όπως οι SocialBakers αποτελούν υποχρεωτική ενέργεια για την επιτυχημένη πορεία ενός brand. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 800 εταιρίες, η σωστή ανάλυση των στατιστικών μπορεί να αποφέρει σε επόμενες ενέργειες έως και 25% επιπλέον κέρδος, λόγω της διόρθωσης σφαλμάτων που δεν είχαν ανιχνευθεί. Ουσιαστικά, τα εργαλεία μέτρησης ανιχνεύουν τι λειτουργεί και τι όχι, ενδυναμώνοντας τη στρατηγική της εταιρίας απέναντι στους ανταγωνιστές.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η στροφή των high marketers στην  τεχνολογία απόδοσης πολλών σημείων επαφής (multi-touch attribution). Ουσιαστικά, το εργαλείο αυτό αναγνωρίζει οτιδήποτε συνέβαλε στην πορεία της καμπάνιας, παρέχοντας το ποσοστό συμμετοχής του κάθε παράγοντα. Έτσι, αναγνωρίζεται η συνολική εικόνα της πορείας της καμπάνιας, αναλύοντας το ρόλο και την απόδοση όλων των παραγόντων, με σκοπό την εξαγωγή πραγματικών συμπερασμάτων.

Η μεγαλύτερη εξέλιξη στην μέτρηση των στατιστικών συνέβη στα εργαλεία των social media. Πλέον, τα εργαλεία αυτά έχουν γίνει πολύ ακριβή παρέχοντας από δημογραφικά δεδομένα μέχρι και στοιχεία σχετικότητας του περιεχομένου των posts ως προς το κοινό που απευθύνεται η σελίδα του brand. Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς παρέχουν ένα μεγάλο ποσοστό  των στοιχείων που χρειάζεται η εταιρία για κάποια από τα βασικότερα μέσα προώθησης των προϊόντων του όπως για παράδειγμα το Facebook και το Instagram.

Αν και τα στοιχεία μέτρησης είναι πολύ χρήσιμα για όλες τις εταιρίες, η χρήση τους αποτελεί πρόκληση των brands για ένα βασικό λόγο: η κυριότερη επιθυμία όλων είναι η χρήση των στατιστικών που προέρχονται από αληθινά άτομα και βάσει των πραγματικών τους αναγκών στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, τα cookies αποτελούν μία λύση αλλά σίγουρα όχι σύγχρονη, αλλά αναχρονιστική. Μία αναζήτηση μπορεί να γίνεται για οτιδήποτε άλλο πέραν της πραγματικής ανάγκης ενός ατόμου, όπως μία αναζήτηση για μία έρευνα, μία εργασία ή τη βοήθεια σε ένα φίλο. Συνεπώς, τα cookies αδυνατούν να ανταποκριθούν ορθά και να αποδώσουν τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την εταιρία να κάνει σωστή αναγνώριση με σκοπό τη βελτίωση της.

Συμπερασματικά, οι εξελίξεις στα εργαλεία μέτρησης έχουν καταφέρει να προσφέρουν ένα ικανοποιητικό σύνολο στατιστικών συμπερασμάτων. Μολαταύτα, οι προκλήσεις επηρεάζουν ακόμα τα αποτελέσματα, οδηγώντας σε παραπλανητικές δημοσκοπήσεις.  Κύριος στόχος είναι πλέον η αναγνώριση πραγματικών ανθρώπων και όχι απλά εικονικών προσωπικοτήτων, με σκοπό την καλύτερη απόδοση των εργαλείων μέτρησης και την αποδοτικότερη προώθηση της κάθε καμπάνιας.

Advertising · Data · Fail · Fear of Social Media · marketing · Tools

analytics · measurement tools

Agencies · Brand & Marketing Managers · Directors / Senior Management

Communications · Media

Panagiotis Sardelis

Ο Παναγιώτης Σαρδέλης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Αποτέλεσε μέλος ερευνητικών ομάδων και ΜΚΟ στους τομείς των διεθνών σχέσεων με ειδίκευση στην ενέργεια και τα διεθνή οικονομικά. Ο τομέας των business συνιστά πλέον κύριο αντικείμενο απασχόλησης του με επίκεντρο το digital marketing. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting