The New Stuff - Suit digital marketing

Πώς ο Digital κόσμος έχει αλλάξει την καθημερινή μας ζωή;

Valeria Lada


Χωρίς αμφιβολία, ο τρόπος λειτουργίας των Social Media και του Marketing έχει αλλάξει εντελώς. Με την ανάπτυξη του Digital κόσμου, οι επιχειρήσεις επηρεάστηκαν υπερβολικά. Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την Digital εποχή, ο κόσμος έχει γίνει «ειδικός» σε όλες τις τεχνικές του Marketing, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση έχει πλέον τη δύναμη να δημιουργήσει τη δική της μοναδική παρουσία στο διαδίκτυο με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Είναι σχεδόν απίθανο να κατανοήσουμε τις πραγματικές επιπτώσεις της Digital εποχής.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις – σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 μέχρι σήμερα – έχουν επηρεαστεί από την ίδια τη δομή της κοινωνίας σε όλο το φάσμα των διαφορετικών περιοχών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η τεχνολογία έχει επηρεάσει τις ζωές όλων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως που αλλού εντοπίζουμε την επιρροή του Digital στοιχείου πέρα από τον επιχειρηματικό κόσμο, τη διαφήμιση, το Marketing και την προώθηση;

  1. Σχολείο

Οι ημέρες που οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούσαν κιμωλία, σφουγγάρι και μαυροπίνακα είναι σχεδόν στο τέλος τους. Το μαύρο έχει μετατραπεί σε λευκό, με τη μορφή των διαδραστικών πινάκων. Πλησιάζει η εποχή που τα παιδιά αντί για βιβλία και τετράδια θα μεταφέρουν στο σχολείο… tablets.

  1. Παιχνίδι

Πόσο συχνά βλέπετε ένα μικρό παιδί που παίζει παιχνίδια σε smartphone, laptop ή γενικά σε gadget και ηλεκτρονικές συσκευές; Μάλλον πιο συχνά από ό,τι βλέπετε ένα παιδί που παίζει έξω με τους φίλους τους. Τα παιδιά της σύγχρονης εποχής είναι απίστευτα τεχνολογικά μυαλά. Ξέρουν να χρησιμοποιούν gadgets σχεδόν πριν μάθουν να μιλάνε.

  1. Σπίτι

Παλιά η μητέρα μαγείρευε, όλη η οικογένεια έτρωγε μαζί, μετά παρακολουθούσαν όλοι μαζι τηλεόραση, μέχρι την ώρα του ύπνου. Ωστόσο η ζωή έγινε ευκολότερη. Τώρα το μαγείρεμα έγινε γρήγορο και απλό. Κυριολεκτικά, η τεχνολογία έχει κάνει το μαγείρεμα προσιτό και ευχάριστο με τις εξελιγμένες συσκευές και την ποικιλία συνταγών που υπάρχουν στις μέρες μας. Τώρα πια δεν βλέπει τηλεόραση όλη η οικογένεια μαζί. Τώρα, τα περισσότερα μέλη της οικογένειας έχουν το δικό τους φορητό υπολογιστή στον οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν την επιλογή τους από τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες κ.λπ.

  1. Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Επίσης η εποχή της μανιωδούς συγγραφής σημειώσεων είναι ευτυχώς ένα πράγμα του παρελθόντος. Τώρα, οι φοιτητές διαθέτουν φορητούς υπολογιστές με σκοπό την λήψη σημειώσεων. Το πιο σημαντικό βέβαια, τα πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν τώρα είναι εξοπλισμένα με… Wi-Fi. Αυτό εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο… για σκοπούς μελέτης και έρευνας, φυσικά.

  1. Το γραφείο

Πριν από μια δεκαετία, δεν υπήρχε διαφυγή από τις 8ωρες βάρδιες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα. Τώρα όμως υπάρχει! Οι περισσότερες εταιρείες ενθαρρύνουν την εργασία από το σπίτι, ή λειτουργούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Αυτό το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό. Επιπλέον, οι διασκέψεις, τα σεμινάρια, κ.τ.λ έχουν τη δυνατότητα και αυτά να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως ή ηλεκτρονικά.

  1. Διακοπές

Σαν παιδί της δεκαετίας του ’80, οι διακοπές σχεδιάζονταν πάντα μέσω ταξιδιωτικών πρακτορίων με βάση πακέτα προσφορών σε φυλλάδια. Οι απαιτήσεις των ταξιδιωτών ήταν πιο περιορισμένες. Τώρα, λόγω της πληθώρας των online sites κρατήσεων οι ταξιδιώτες αναζητούν ανέσεις αναψυχής σε όλο τον κόσμο. Τώρα γίνεται πρώτα αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, για διαμονή βασισμένη ακριβώς στις απαιτήσεις μας, και για το ακριβές πρόγραμμα όλων το διακοπών σαν σύνολο, πριν ακόμα κι από την άφιξη.

  1. Προσωπική ζωή

Σε αυτό τον τομέα είναι που καταλαβαίνουμε το πόσο πολύ έχει επηρεαστεί πραγματικά η ζωή μας από την τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα. Αντί για την ουρά στην τράπεζα, πλέον πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας online με μόνη προϋπόθεση να έχουμε smartphone. Αντί να χρειάζεται να πάμε σε κατάστημα για να ψωνίσουμε το οτιδήποτε, τώρα μπορούμε διαδικτυακά. Και δεν αλλάζει μόνο ο τρόπος των αγορών αλλά και η ποικιλία προϊόντων. Αντί να περπατήσουμε μέχρι το κοντινότερο κατάστημα για να αγοράσουμε μια εφημερίδα και να ενημερωθούμε, τώρα πια ενημερωνόμαστε ηλεκτρονικά και από τον καναπέ μας.

  1. Κοινωνική ζωή

Ακόμη κι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει απεγνωσμένα να αποφύγουν όλα τα κοινωνικά δρώμενα, έχουν διαπιστώσει ότι είναι πραγματικά αδύνατο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τώρα ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής μας. Οι άνθρωποι μέσω αυτών μπορούν να καλύψουν τη διαφορά με τους φίλους, να αναζωπυρώσουν φιλίες από το παρελθόν, ή να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Υπάρχουν πλέον τόσες πολλές κοινωνικές πλατφόρμες που καθιστάται δύσκολο να συμβαδίσει κανείς μαζί τους.

Το Digital στοιχείο…

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως όσο κι αν μερικοί προσπαθούμε να απορρίψουμε τη Digital μορφή των πραγμάτων γύρω μας, είναι αναπόφευχτο να ενσωματωθεί στη ζωή μας. Πιο έντονα το παρατηρούμε στις επιχειρήσεις. Digital Marketing, Digital Strategy, Social Media e.t.c παρόλα αυτά για να ενσωματώσουμε κάθετί Digital στη δουλειά μας, πρέπει πρώτα να το κάνουμε στη ίδια μας τη ζωή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσει σωστά και για μια επιχείρησή. Με τον ίδιο τρόπο που λετουργεί και επιδρά το Digital κομμάτι στις ζωές μας καθημερινά όλο και περισσότερο, με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και στις επιχειρήσεις. To Digital Marketing είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο μέρος σε μια εταιρεία. Σχεδόν όσο απαραίτητη είναι η τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Social Media

digital · gadgets · marketing · διαδίκτυο · ηλεκτρονικά · τεχνολογία · ψηφιακά

Valeria Lada

Η Βαλέρια Λαδά είναι τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται σαν Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting