The New Stuff - Suit digital marketing

Τα μυστικά της καλής κάθετης φωτογραφίας και βίντεο

Dimitris Stratigos


Η λήψη φωτογραφίας με κάθετο προσανατολισμό δεν αποτελεί μία νέα μορφή τέχνης. Οι φωτογράφοι γυρνούν την κάμερα τους 90 μοίρες για να τραβήξουν από πιο κοντά το πρόσωπο ενός ανθρώπου και το επάνω μέρος του σώματος του για περισσότερο από έναν αιώνα. Ο συγκεκριμένος τρόπος φωτογράφισης, έχει μελετηθεί αρκετά και ακολουθεί βασικές αρχές σύνθεσης εικόνας.

Όμως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη την εποχή.

Η επιλογή της λήψης βίντεο σε σχέση με μία απλή φωτογραφία δεν αποτελεί τη μοναδική αλλαγή. Τη σημερινή εποχή πρέπει να δουλέψουμε σε ακόμα στενότερες φωτογραφικές διαστάσεις και να μην φωτογραφίζουμε απλώς απομονωμένα αντικείμενα και τοπία.

Παρακάτω λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε δύο μυστικά για να τραβήξετε τις καλύτερες κάθετες φωτογραφίες οι οποίες θα μπορούν να περιλαμβάνουν ευρείες λήψεις και δυναμικές κάθετες κινήσεις.

1. Αξιοποιήστε την προοπτική

Ένας τρόπος για να αποθανατίσετε πλάνα σε εξωτερικούς χώρους σε κάθετη φωτογραφία με διαστάσεις που έχουν μεγάλο ύψος, είναι να μετατρέψετε το βάθος του πλάνου σε κάθετο χώρο στη φωτογραφία.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να φωτογραφίσετε σηκώνοντας την κάμερα ψηλά και σημαδεύοντας χαμηλότερα. Η συγκεκριμένη στρατηγική λήψης φωτογραφίας βελτιώνεται πολύ αν επιτύχετε μία καλή εστίαση στο βάθος του πλάνου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα στοιχεία της εικόνας σας από το επάνω μέχρι το κάτω μέρος του πλάνου να μην χάνουν την εστίασή τους.

2. Ευρυγώνια λήψη

Σε περίπτωση που η λήψη της φωτογραφίας πραγματοποιείτε σε εσωτερικό χώρο, εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα ενός ευρυγώνιου φακού ο οποίος θα τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο κάθετο περιεχόμενο. Μπορείτε να κάνετε κάθε λήψη αξιόλογη, ταξινομώντας τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του πλάνου αρμονικά στον κάθετο χώρο της φωτογραφίας.

Αυτές οι δύο μέθοδοι, μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε απλά μέρη στους καλύτερους χώρους για λήψη κάθετων βίντεο και φωτογραφιών, μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο περιεχόμενο και πληροφορίες μέσω ενός στενού πλαισίου. Παρακαλώ όμως συγκρατήστε ότι τίποτα δεν έχει πραγματικά αλλάξει σχετικά με το τι είναι αυτό που κάνει μία σύνθεση όμορφη!

How To · Social Media · Video

Content · photographs · video

Dimitris Stratigos

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Μεταπτυχιακού Επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School. Το ενδιαφέρον του στον τομέα του Digital Marketing δημιουργήθηκε από τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια. Σήμερα εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting