The New Stuff - Suit digital marketing

Το Facebook επιτρέπει στις σελίδες να απαντούν στα reviews

Fragiskos Kavroudakis


Το Facebook εδώ και λίγους μήνες καθιέρωσε τα reviews των σελίδων, τη βαθμολόγηση τους δηλαδή, σε συνδυασμό με σχόλια που απευθύνονται στη σελίδα.

Μέχρι τώρα, ο διαχειριστής μιας σελίδας δε μπορούσε να επέμβει σε ό,τι αφορά τα reviews της σελίδας του. Δε μπορούσε να επιβραβεύση μια καλή κριτική ή να απαντήσει σε μια αρνητική. Εκτός από την ανάγκη επιβράβευσης ή υπεράσπισης, η διάδραση με το κοινό προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τον ανθρώπινο χαρακτήρα μιας σελίδας, ενώ επίσης ενισχύει τη διάδραση των χρηστών με τη σελίδα.

Featured-Photo

Ο περιορισμός αυτός, πλέον, αλλάζει. Οι διαχειριστές μιας σελίδας μπορούν να ανταποκριθούν στα reviews των χρηστών, κάνοντας like ή σχολιάζοντας. Αυτή η αλλαγή, για κάποιους μπορεί να φαντάζει μικρή αλλά αποτελεί τεράστιο κίνητρο για διαχειριστές και χρήστες.

Αρχικά οι διαχειριστές των σελίδων αποκτούν τη δύναμη της ανταπάντησης σε κάθε είδους review, θετικό ή αρνητικό. Και η ανταπάντηση των διαχειριστών αποτελεί και το κίνητρο των χρηστών. Είναι πολύ σημαντικό για ένα χρήστη να ξέρει ότι κάποιος τον ακούει και ανταποκρίνεται στα σχόλιά του. Ότι μια κριτική του μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μια αλλαγή ή μια προσπάθεια αλλαγής. Αντίστοιχα, μια σελίδα θέλει να μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον της απέναντι στους χρήστες της, αν τους επιβραβεύσει για κάθε κριτική, ακόμη και αρνητική, καθώς με αυτόν τον τρόπο προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών, εκφράζοντας έναν πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Η διάδραση με το χρήστη, κρατά ένα υψηλό engagement στη σελίδα και το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των reviews. Αυτή είναι η «δύναμη» των social media και δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περίπτωση.

Facebook · Interactive · News

change · comments · engagement · Facebook · fb pages · interaction · reviews · Social Media

Fragiskos Kavroudakis

O Φραγκίσκος είναι Account Manager & Media Manager στη Socialab, έχοντας περάσει για πρακτική από την Ogilvy & Mathers, στο Hong Kong. To δημιουργικό κομμάτι είναι η αδυναμία του.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting