The New Stuff - Suit digital marketing

5 τρόποι βελτίωσης της video στρατηγικής στο Facebook

Virginia Koronaiou


Οι διαφημιστές χρειάζεται να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εμπειρίες για τα κινητά τηλέφωνα.

Tα videos αυξητικά γίνονται η βασικότερη επιλογή για περιεχόμενο κατανάλωσης και πολλοί διαφημιστές έχουν υιοθετήσει αυτή την αλλαγή. Αλλά ακόμη όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Η τεχνολογία  γίνεται εμφανής ιδιαίτερα στα κινητά τηλέφωνα που συνεχίζουν να εξελίσσονται και έτσι οι διαφημιστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα videos. Συζητώντας τη video στρατηγική και την ανάπτυξη στοιχείων με τους πελάτες, τα πιο συνηθισμένα roadblocks πηγάζουν από δυο κριτήρια – το κόστος παραγωγής και τον φόβο να χάσουν τα πρότυπα του brand.

Αλλά τα brands χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα videos στα social media ώστε να ενισχύουν το traffic τους. Τα videos στα social media δε σημαίνουν μόνο τα παραδοσιακά GIF, αλλά και τα κινούμενα γραφικά, τα slideshows, τα stop motion και είναι όλα παραδείγματα περιεχομένου που αψηφούν αυτό που συνήθως σκεφτόμαστε για το βίντεο. Παρ ‘όλα αυτά προσφέρουν οφέλη στους θεατές και διαφημιστές, οι οποίοι μπορούν να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο μέσω των διαφημιστικών λύσεων του Facebook.

Από την αρχική ιδέα και το storyboard μέχρι την τελική διαφήμιση που εμφανίζεται στα News Feed, αυτές οι πέντε συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν το brand σας να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στο Facebook:

Δημιουργία για κινητά

Από το 2020 αναμένεται ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι θα κερδίσουν πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα και για μερικούς το κινητό θα είναι η μοναδική συσκευή πρόσβασης στο Internet. Επομένως, οι διαφημιστές χρειάζεται να δημιουργήσουν video και εντυπωσιακές εμπειρίες για τις αγορές από τα κινητά τηλέφωνα. Το Facebook συνεχίζει να εξελίσσει περισσότερες κάθετες μορφές διαφήμισης για να ταιριάζουν στις κάθετες οθόνες των τηλεφώνων.

Η μετάβαση σε κινητά σημαίνει επίσης ότι τα brands πρέπει να χρησιμοποιούν «ηχητικό περιβάλλον», καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων βλέπουν περιεχόμενο χωρίς ήχο. Η γραφική κίνηση θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών και θα αυξήσουν την ένταση.

Κρατήστε το σύντομο

Τα κοινωνικά μέσα ευνοούν τη συνοπτική περιγραφή. Δεν χρειάζεται το video να είναι μεγάλο για να προσελκύσετε την προσοχή ενός χρήστη. Πολλά από τα καλύτερα video στο Facebook δεν έχουν διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα έως 30 δευτερόλεπτα και μερικά πιο σύντομα.

Δημιουργική ευελιξία

Έχοντας τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε και να παράγετε βίντεο περιεχόμενο με γρήγορο τρόπο, τα brands θα πρέπει να εξετάζουν εστιασμένους πόρους, όπως έναν εξειδικευμένο γραφίστα ή έναν δημιουργικό διευθυντή, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία για κινητές και κοινωνικές εμπειρίες. Η ευέλικτη δημιουργία περιεχομένου είναι το κλειδί για την εξασφάλιση της συνάφειας, την αποφυγή περίπλοκων διαφημίσεων και την προβολή σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τοπίο στον ταχύτατο κόσμο των κινητών.

Αυθεντικότητα

Όταν βρίσκεστε σε γύρισμα για μια διαφήμιση, μην ξεχάσετε να κάνετε live video και να  τραβήξετε φωτογραφίες backstage για να τις αναρτήσετε αργότερα – είναι ένα από τα καλύτερα περιεχόμενα. Αναδείξτε την προσωπικότητα του brand, δίνοντας στους followers τη δυνατότητα να ταυτιστούν με αυτό. Ένας τρόπος με τον οποίο τα brands αγκαλιάζουν αυτή την τάση είναι χρησιμοποιώντας τα εγγενή εργαλεία σχεδίασης για Instagram και Instagram Stories (δηλ. Boomerang, αυτοκόλλητα, φίλτρα κ.λπ.), ώστε να επιτρέπουν την ομαλή και οργανική ενσωμάτωση των μηνυμάτων τους στις ιστορίες των χρηστών.

Χρησιμοποιήστε το βίντεο για να προωθήσετε

Το βίντεο ευνοείται στον αλγόριθμο ειδήσεων, μεγιστοποιώντας την εμβέλειά του και είναι ιδιαίτερα οικονομικό για τους διαφημιζόμενους. Σχεδόν όλες οι μορφές διαφήμισης του Facebook – συμπεριλαμβανομένων των Canvas, Collection και Dynamic Ads – έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνουν βίντεο. Το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει και να εμφανιστεί στο κοινό αναζήτησης με βάση την προβολή και το ποσοστό εμπλοκής. Οι αναγνωρισμένοι χρήστες ή αυτοί που έχουν υψηλές αναλογίες προβολής, κατατάσσονται και προβάλλονται στην επόμενη διαφήμιση.

Ενώ η ενσωμάτωση βίντεο στα κοινωνικά μέσα μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική πρόταση, είναι η κατάλληλη κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι διαφημιστές. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και το brand σας μπορεί να αρχίσει να επιτυγχάνει με τις διαφημίσεις βίντεο του Facebook σε χρόνο ρεκόρ!

Advertising · Facebook · Online Marketing · Social Media

facebook ads · video · video strategy

Agencies · Brand & Marketing Managers · Directors / Senior Management · Small Businesses

Communications · E-shop/ Internet Site / Blog · Media · Technology

Virginia Koronaiou

Η Βιργινία είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος Marketing & Communication του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη της για το marketing την οδήγησε στα μονοπάτια του digital! Έχοντας ήδη εμπειρία στο internal marketing, θέλησε να εμβαθύνει γνωρίζοντας και τη πλευρά του agency. Σήμερα εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting