X

5 Λόγοι για να δημιουργήσεις Instagram Business Profile

Το Instagram Business Profile κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο έδαφος στον κόσμο των επιχειρήσεων. Γίνεται όλο και συχνότερα εργαλείο στα χέρια τους για να απογειώσουν την Digital παρουσία τους και να παρουσιάσουν το Brand τους ή τις υπηρεσίες τους στο καταναλωτικό κοινό. Γι’ αυτό τον λόγο, το Instagram σταδιακά γίνεται όλο και περισσότερο Business friendly, προσφέροντας ένα εύρος δυνατοτήτων το οποίο στο παρελθόν δεν είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε. Μέχρι προσφάτως δεν μπορούσαμε να προγραμματίσουμε Posts στο Instagram, πλέον μας δίνει αυτή τη δυνατότητα απλά και μόνο αλλάζοντας το προφίλ μας σε Business Profile. Παράλληλα ένα Instagram Business Profile μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα Instagram features. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τα οφέλη που μας προσφέρει ένα Instagram Business Profile.

  • Schedule Instagram Posts

Τώρα πλέον μπορείς να προγραμματίσεις τα Posts σου στο Instagram και να γλιτώσεις αρκετό χρόνο από το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Παλιότερα δεν είχαμε τη δυνατότητα, πάρα μόνο μπορούσαμε να λάβουμε μια υπενθύμιση όταν ήταν η ώρα να ανεβάσουμε το Post που θέλαμε. Τώρα, με το Instagram Business Profile τα πράγματα αλλάζουν, δεν χρειάζεται να έχουμε όλη μέρα στο μυαλό μας την ώρα που θέλουμε να ανεβάσουμε κάτι. Η διαδικασία γίνεται αυτόματα, αρκεί να έχουμε κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό.

  • Instagram Insights

Με το Instagram Business Profile προστίθεται στις προηγούμενες λειτουργίες η δυνατότητα προβολής organic insights και η μέτρηση των σχολίων. Πλέον μπορούμε να παρακολουθούμε  την πορεία της επιχείρησής μας και να καταλαβαίνουμε καλύτερα τι βοηθάει και τι όχι στο να συντονιστούμε με το γενικότερο strategy plan γλιτώνοντάς μας από πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Κάποια από τα πιο χρήσιμα performance metrics που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα του Instagram marketing της επιχείρησής μας είναι τα ακόλουθα:

  • Engagement rate: Likes, comments, shares
  • Brand sentiment: How people are talking about your Brand
  • Traffic: Customers visiting your website
  • Sales: Conversions and revenues generated

To Instagram Business Profile μας λύνει τα χέρια γιατί χάρη στα Instagram insights έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε το κοινό μας, να εξετάζουμε την αποδοτικότητα του content μας, καθώς επίσης και να παρατηρούμε τις καταλληλότερες ώρες για να ανεβάζουμε τις δημοσιεύσεις μας.

  • Share links in Instagram stories

Πλέον με το Instagram Business Profile έχουμε τη δυνατότητα να προσθέτουμε link στα Instagram stories μας, καθοδηγώντας με αυτόν τον τρόπο το κοινό στο site της επιχείρησής μας ή στο e-shop μας, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις. Η εισαγωγή συνδέσμου στο Instagram story είναι πολύ σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και πλέον είναι εφικτό, αρκεί η επιχείρησή σας να έχει πάνω από 10.000 Followers.

  • Promoted Posts & Instagram Ads

Το Instagram μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και περισσότερο μια ”pay to play” πλατφόρμα. Με το Instagram Business Profile έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε promoted posts και Instagram Ads, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο engagement. Οι διαφημίσεις στο Instagram όπως έχει αποδειχθεί και στο Facebook, είναι πολύ ισχυρό μέσο για να τρέξουμε καμπάνιες και να εδραιώσουμε το brand μας στην αγορά. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, το 75% των χρηστών στου Instagram επισκέφθηκαν σελίδες επιχειρήσεων ή πραγματοποίησαν αγορά μετά από κάποια διαφήμιση στο Instagram.

  • Shoppable Posts

Πλέον το Instagram λανσάρει τα Shoppable posts τα οποία φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από το Instagram Business Profile, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Πάμε να δούμε λοιπόν πως λειτουργούν τα Shoppable posts.

Όταν οι χρήστες του Instagram δουν το shoppable post της επιχείρησής σας, μπορούν να πατήσουν πάνω στην εικόνα και να δουν τις product details, όπως το όνομα του προϊόντος και την τιμή. Θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως σε μια εικόνα μπορούν να προστεθούν περισσότερα από ένα προϊόντα. Όταν λοιπόν οι χρήστες πατήσουν πάνω στο product detail tag, κατευθείαν ανοίγει ένα καινούριο παράθυρο με μεγαλύτερη εικόνα του προϊόντος και περισσότερες πληροφορίες. Αν στη συνέχεια ο χρήστης επιλέξει το κουμπί shop now οδηγείται απευθείας στο site της επιχείρησης όπου και μπορεί να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Όπως αναφέραμε και πριν, το Instagram δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των Instagram Business Profiles να έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα Instagram Features. Τα παραπάνω ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσφέροντάς μας μια γκάμα επιλογών οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε το engagement του brand μας. Παράλληλα, θα κάνουν τα προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά.

Δημιούργησε τώρα και εσύ το δικό σου Instagram Business Profile ή απευθύνσου σε κάποιο marketing agency το οποίο θα μπορούσε να το κάνει για εσένα και απογείωσε την επιχείρησή σου. Εσύ ακόμα να κάνεις το επόμενο βήμα;

Vivi Raniou: Η Βιβή είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το ενδιαφέρον της για τη χρήση των Social Media, το επικοινωνιακό του χαρακτήρα της, καθώς επίσης και η συμμετοχή της σε συνέδρια και ακαδημαϊκές έρευνες με επίκεντρο την επικοινωνιολογία τόσο στο Διεθνές όσο και στο Business περιβάλλον, την οδήγησαν στον κλάδο του Digital Marketing. Σήμερα, εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

This website uses cookies.