The New Stuff - Suit digital marketing

5 marketing influencers που πρέπει να ακολουθήσεις στο YouTube

Dimitra Kasapoglou


Το digital marketing είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο με μια απότομη καμπύλη μάθησης. Τα οφέλη της κυριαρχίας στην αγορά αξίζουν σημαντικά την αρχική επένδυση σε κεφάλαιο και χρόνο. Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνει αφόρητα δύσκολο για τους ανθρώπους που είναι νέοι στο επάγγελμα να το κατακτήσουν. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά κανάλια στο YouTube που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πολύ πιο γρήγορα πως θα γίνετε ειδικός του marketing.

Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί ερασιτέχνες που προσπαθούν να περάσουν τους εαυτούς τους ως «γκουρού» του marketing. Θα πρέπει να μάθετε να διαχωρίζετε τους πραγματικούς εμπειρογνώμονες από τους υποτιθέμενους. Οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να ξεκινήσουν ακολουθώντας τους ειδικούς που αναφέρονται παρακάτω. Μοιράζονται μια πληθώρα εξαιρετικών πληροφοριών στα κανάλια τους στο YouTube.

Derek Halpern

Ο Derek Halpern διαχειρίζεται το κανάλι YouTube που ονομάζεται Social Triggers TV – Πώς να είστε ένα βήμα μπροστά στη ζωή και τις επιχειρήσεις σας. Έχει πάνω από 82.000 συνδρομητές και έχει δημοσιεύσει 180 videos πάνω σε διάφορα θέματα marketing τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτό κάνει τον Derek έναν από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς marketing videos στο YouTube.

Μερικά από τα videos του Derek επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα θέματα marketing, όπως οι κατηγορίες χρωμάτων που έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαφήμιση και τα οφέλη του email marketing. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα videos του, καλύπτουν πολύ ευρύτερα θέματα. Έχει μια σειρά από videos στα οποία παραθέτει πειστικά επιχειρήματα και τρόπους για μικρές αλλαγές στην επικοινωνία. Οι αλλαγές που προτείνει μπορούν να αλλάξουν εξ’ ολοκλήρου την αλληλεπίδραση του κοινού-στόχου σας με την επιχείρησή σας και κατ΄επέκταση να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις σας. Τα κύρια αυτά θέματα δεν έχουν καλυφθεί από άλλους marketers στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει γιατί η πλειοψηφία συγκεντρώνει την προσοχή της σε πολύπλοκες και εντυπωσιακές καμπάνιες, αψηφώντας τις βασικές αρχές του marketing και των πωλήσεων.

Russ Ruffino

Ο Russ Ruffino είναι ο ιδρυτής της Clients on Demand. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο καταρτισμένους εμπειρογνώμονες πωλήσεων στο επάγγελμα του marketing. Ο Russ συμμετείχε σε μια σειρά από αξιόλογες δημοσιεύσεις πάνω στο marketing και το business. Ακόμη βοήθησε πελάτες του να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς αρχικό κεφάλαιο δημιουργώντας έσοδα με επταψήφια πόσα μέσα σε 12 μήνες. Ο Russ έχει δημοσιεύσει πολλά εξαιρετικά videos σχετικά με τις στρατηγικές πωλήσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτές περιλαμβάνουν συμβουλές για να ξεπεράσετε μια εσωτερική κρίση και να δημιουργήσετε μια σταθερή ταμειακή ροή. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα κανάλια τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως videos πάνω  σε νέες εφαρμογές, προσεγγίσεις και εργαλεία marketing, όπως το Facebook και το SEO. Ο τρόπος που επικοινωνούν την πληροφορία και ο βαθμός στον οποίο είναι ενημερωμένοι πάνω στην επικαιρότητα του marketing, δεν μπορεί από το να σας συναρπάσει.

Jesse Hanley

Ο Jesse Hanley είναι ένας νεότερος marketing influencer στο YouTube, αλλά έχει ήδη κερδίσει φανατικούς ακόλουθους. Αν και έχει δημιουργήσει μόνο τέσσερα videos τον περασμένο χρόνο, τα videos του είναι πολύ λεπτομερή. Kαλύπτουν θέματα που έχουν παραλειφθεί από άλλους ειδικούς marketing με κανάλια του YouTube. Έχει αποδείξει ότι είναι ειδικός στο SEO και στο κανάλι του θα βρείτε videos σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του και πως να το βελτιώσετε. Ο Jesse μπορεί να μην έχει δημιουργήσει ακόμα πολλά videos, αλλά είναι ένας πολλά υποσχόμενος συνεργάτης του YouTube για την κοινότητα του marketing. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε όχι μόνο να τον ακολουθήσετε αλλά και να εφαρμόσετε τις συμβουλές του.

Brian Dean

Ο Brian Dean είναι ο ιδρυτής του Backlinko. Το blog του κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις εμφάνισης πάνω στα πιο ανταγωνιστικά keywords του Internet, όπως το “Google search console,” “keyword planner,” “YouTube subscribers,” “Google keyword planner” και το “search console”. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για όλους τους παραπάνω όρους, το blog του Brian βρίσκεται στην πρώτη σελίδα αναζήτησης πάρα τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει. Εξαίρεση αποτελεί η φράση “keyword planner” στην οποία εμφανίζεται στην κορυφή της δεύτερης σελίδας αναζήτησης.

Η επιτυχία του Brian στην κατάταξη του site του στο Google για τέτοια απίστευτα ανταγωνιστικά keywords αποδεικνύει την απαράμιλλη γνώση του ως SEO marketer. Έχει ένα κανάλι YouTube όπου μοιράζεται πολλά υπέροχα videos. Πάνω από 181.000 άτομα έχουν εγγραφεί στο YouTube κανάλι του από την έναρξή του έως τώρα. Με 24 videos για το SEO και το marketing στο YouTube, δεν έχει παράγει τόσο μεγάλο περιεχόμενο videos όσο μερικοί από τους συνομηλίκους του. Ωστόσο, έχει αναμφισβήτητα δημιουργήσει μερικά από τα ποιοτικότερα videos πάνω στα θέματα που αναλύει. Εάν θέλετε να μάθετε για το SEO, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε οπωσδήποτε το κανάλι του στο YouTube.

Jay Baer

Ο Jay Baer είναι άλλος ένας ειδικός marketing που έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ξεκίνησε το YouTube κανάλι του πριν από 10 χρόνια, οπότε έχει ένα από τα παλαιότερα κανάλια πάνω στη συμβουλευτική marketing. Ορισμένα από τα πρώτα του videos αφορούσαν γενικά θέματα, όπως το marketing κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των videos του τα τελευταία 10 χρόνια περιέχει εξαιρετική πληροφορία για το marketing ειδικά στα social media.

Είμαστε σίγουροι πως οι παραπάνω marketing influencers θα συμβάλουν καταλυτικά στην ανάπτυξη μιας επιτυχημένης στρατηγικής marketing για την επιχείρησή σας. Και είναι βέβαιο πως οι συμβουλές τους θα βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεών σας σε βάθος χρόνου.

Advertising · How To · News · Online Marketing · Social Media

marketing · youtube · youtube channels · youtubers

Brand & Marketing Managers · Small Businesses

Communications · E-shop/ Internet Site / Blog · Media

Dimitra Kasapoglou

Η Δήμητρα Κασάπογλου είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διαθέτει ακόμη μεταπτυχιακό πάνω στο Advertising and Marketing από το Coventry University της Αγγλίας. Αυτή την περίοδο εργάζεται στη Socialab ως Media Executive.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting