The New Stuff - Suit digital marketing

5 tips για τη δημιουργία συναρπαστικού περιεχομένου

Elena Kontiza


Το γράψιμο αποτελεί μία τέχνη και ταυτόχρονα τεχνική, η οποία απαιτεί αφοσίωση και υπομονή για να σας μετατρέψει σε εξαιρετικούς copywriters. Αν και στην Ελλάδα ο όρος είναι σχετικά άγνωστος, στο εξωτερικό εδώ και αρκετές δεκαετίες αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε πετυχημένη διαφημιστική καμπάνια.

Στο παρακάτω άρθρο θα δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το περιεχόμενο σας και να κατακτήσετε την κορυφή!

Δημιουργήστε στρατηγική περιεχομένου που βασίζεται στο κοινό σας

Είναι υποχρεωτικό να γνωρίζετε το κοινό σας προτού αρχίσετε να γράφετε. Ξεκινήστε να μελετάτε τι αρέσει στους αναγνώστες σας και ποιες είναι οι συνήθειες τους. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε τι είδους περιεχόμενο διαβάζουν καθώς και τα ενδιαφέροντα τους. Αφού συλλέξετε αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε personalized content.

Να είστε πρώτος στις τάσεις

Ένας έξυπνος τρόπος για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού σας, αλλά ταυτόχρονα να προσελκύσετε δυνητικούς αναγνώστες, είναι να έχετε αξιόλογο περιεχόμενο. Με την έννοια του αξιόλογου περιεχομένου δεν εννοούμε μόνο το τεκμηριωμένο και σωστά δομημένο περιεχόμενο. Ένας copywriter πρέπει να ακολουθεί τις τάσεις για να φέρνει φρέσκο περιεχόμενο!

Ένας εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να είστε πάντα up to date είναι να εγγραφείτε σε ειδησεογραφικά sites, να διαβάζετε άρθρα που αφορούν τον κλάδο σας και γιατί όχι να ακολουθήσετε προφίλ με επιρροές που γνωρίζετε ότι δίνουν ζεστά νέα όταν αυτά συμβαίνουν! Αφού ενημερωθείτε και συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να αρχίσετε να γράφετε άρθρα σχετικά με ένα θέμα που τείνει να ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους, για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο αξιόλογο.

Προσθέστε περισσότερη προσωπικότητα στο περιεχόμενό σας

Η προσωπικότητα είναι κάτι που σας κάνει μοναδικό. Κανείς δε θέλει να διαβάζει απρόσωπα κείμενα, τα οποία απλά παραθέτουν στείρες πληροφορίες. Προσπαθήστε να ενισχύσετε το περιεχόμενο με δικές σας εμπειρίες και απόψεις διατηρώντας ωστόσο μία ισορροπία. Χρησιμοποιείστε γλώσσα απλή και κατανοητή. Αποκτήστε το δικό σας προσωπικό στυλ γραψίματος και μην προσπαθήσετε να μιμηθείτε ανταγωνιστές.

Γράψτε καλές ιστορίες που γοητεύουν το κοινό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια καλή ιστορία μπορεί να αιχμαλωτίσει το κοινό. Εάν επιτύχετε να σχεδιάσετε μια ιστορία με τον σωστό τρόπο τότε ο αναγνώστης σίγουρα θα επιστρέψει και θα επιστρέφει συνεχώς στον ιστότοπό σας καθώς γνωρίζει πως θα βρει κάτι καλό. Ακόμη και αν ακούγεται δύσκολο θα δώσουμε κάποια tips για να γίνει αυτή η διαδικασία παιχνιδάκι.

  1. Εκμεταλλευτείτε τις αισθήσεις: θυμηθείτε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανθρώπων. Κάποιοι προτιμούν οπτικό υλικό άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για ακουστικό. Χρησιμοποιήστε εικόνες και πολλές λεπτομέρειες για να είστε πιο εκφραστικοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επωφεληθεί από τις αισθητικές λέξεις, οι οποίες όχι μόνο προσδίδουν ωραίο περιεχόμενο αλλά δημιουργούν και ξυπνούν συναισθήματα στους αναγνώστες σας.
  2. Δημιουργήστε αγωνία στο κοινό: μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή του προσθέτοντας ένταση και αγωνία με σκοπό να ολοκληρώσει το άρθρο. Προσπαθήστε να δώσετε στο κοινό σας κάτι συναρπαστικό να διαβάσει.
  3. Φτιάξτε μία ελκυστική πρώτη παράγραφο: μια καλή ιστορία πρέπει να τραβήξει το ενδιαφέρον από την αρχή. Δώστε σημασία στην πρώτη παράγραφο του άρθρου σας καθώς θα δώσει ώθηση στο κοινό να συνεχίσει την ανάγνωση.

Μεταφέρετε τα Q&A μέσα στο άρθρο με σκοπό να βοηθήσετε το κοινό σας

Μην υποβαθμίζετε τα Q&A. Σίγουρα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις μπορούν να δώσουν αξία στο περιεχόμενο καθώς δημιουργούν διάδραση και δίνουν την αίσθηση πως ενδιαφέρεστε για το κοινό σας. Γι’ αυτό το λόγο,  δημιουργήστε μια λίστα με όλες τις ερωτήσεις και στη συνέχεια κατηγοριοποιήστε τις. Ύστερα από αυτή τη διαδικασία θα είστε έτοιμοι να δώσετε σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις, κάτι που σίγουρα θα ενδιαφέρει το κοινό σας αφού οι ίδιοι τις επέλεξαν!

Η γραφή δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που το διαδίκτυο αλλάζει διαρκώς και οι αναγνώστες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν το ενδιαφέρον τους αν δεν τους αιχμαλωτίσετε με το λόγο σας. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις σαγηνευτικές και ταυτόχρονα εύκολες τεχνικές θα έχετε σίγουρα θετικά αποτελέσματα.

Content · Copywriting · How To

Content · copywriting · tips · trends

Elena Kontiza

Η Έλενα είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με κατεύθυνση Marketing και Δημόσιες Σχέσεις του Παντείου Πανεπιστημίου. Η αγάπη της για την επικοινωνία και για τον χώρο των social media την οδήγησαν στη Socialab που εργάζεται αυτή τη στιγμή ως Account Executive.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting