X

Android και iOS: Ποιο υπερτερεί;

H μάχη μεταξύ Andriod και IOS καλά κρατεί. Αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ όλων των «tech junkies» εδώ και καιρό και μάλλον θα συνεχίσει να τους απασχολεί για πολύ ακόμα! Όμως, τελικά, ποιο υπερισχύει σε δυνατότητες και ποιο προτιμούν οι καταναλωτές;

Σύμφωνα με έρευνα της ComScore, που διεξάγεται συχνά στην Αμερική, η Apple κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, της τάξεως του 40%. Ακολουθούν η Samsung, η HTC, η LG και η Motorola.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι στο χώρο του λογισμικού, η Google αποτελεί κυρίαρχο του κλάδου. Πολλοί, αποτελούν πιστούς οπαδούς των συσκευών που υποστηρίζουν το λειτουργικό Android  λόγω των δυνατοτήτων που τους προσφέρει, όπως η δυνατότητα εύκολου και γρήγορου multitasking που προσφέρει.

Aν η ευχρηστία και η κομψότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τα Iphones στα πιο αγαπητά smartphones, δεν μπορεί κανείς να μην αναφέρει την πρόοδο που παρουσιάζει το λειτουργικό Android. Ενώ η Apple διαθέτει αρκετά ευρεία αγορά εφαρμογών, η αγορά του Android αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.  Αυτό οφείλεται στο ότι οι developers προτιμούν να φτιάξουν εφαρμογές για android παρά για IOS, που αποτελεί ακριβότερη πλατφόρμα, και στην πραγματικότητα οι χρήστες του μειώνονται.

Απ’ ότι φαίνεται, το Android κερδίζει έδαφος στη μάχη για το app store. Θα κάνει κάτι η Apple για να αλλάξει την τροπή του παιχνιδιού;

 

Eleni Papastergiou: Η Ελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

View Comments (0)

  • (χμ, συγγνώμη αν βγει δύο φορές, δεν βλέπω το post μου...)

    Μπορεί στην Αμερική η Apple να έχει το 40%, αλλά σαν πλατφόρμα κι εκεί το Android υπερτερεί (52%). Αν, δε, το δούμε παγκοσμίως, νομίζω το Android έχει ξεπεράσει το 81% ενώ η Apple περιορίζεται (και πτωτικά) στο 12-13%.

    Στις τελευταίες μετρήσεις, δε, το Android ξεπέρασε το iOS *και* στα tablets. Εννοείται εκεί η Apple έχει ακόμα το πάνω χέρι σε όρους revenue, αλλά όχι και τόσο όσο θα περίμενε κανείς...

    Από πλευράς αγοράς νομίζω η παρτίδα είναι προδιαγεγραμμένη... εκτός κι αν η Apple κάνει κάποιο θαύμα.

This website uses cookies.