suit
  • 1,549 Followers
    Follow @suitGR
  • 3474 Fans
  • 3,611 Members

The New Stuff - Suit digital marketing

Case Studies · Guest posts
Nov 22 2010

Αντιγραφή στα social media

Akis Kioupakis


Το Web είναι ένας υπέροχος χώρος που δεν υπακούει σε κανόνες και νόμους. Αυτό θα ήταν σωστό αν ζούσαμε ακόμα στο 1995. Δυστυχώς για μερικούς και ευτυχώς για κάποιους άλλους από το 1995 έως σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει, και κανόνες υπάρχουν και οι νόμοι του φυσικού κόσμου εφαρμόζονται στο ψηφιακό. Είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, θα το πιστεύατε πριν κάποια χρόνια ότι το poke του Facebook μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση περιοριστικών μέτρων;

Η αφορμή για να γράψω αυτή την ανάρτηση μου δόθηκε από δύο γεγονότα, η αντιγραφή μιας ανάρτησης μου και η “μάχη” που παρακολούθησα live μεταξύ της Monica και του περιοδικού Cooks Source [sic] (link δε δίνω γιατί το περιοδικό έκλεισε)!

Η Monica έχει μια ιστοσελίδα και δημοσιεύει συνταγές, μια από αυτές ήταν για μια μηλόπιτα που έγραψε το 2005. Το περιοδικό Cooks Source ήταν ένα μικρό περιοδικό που το λειτουργούσαν 2-3 ανθρώποι, μια από τους εκδότες ήταν και η Judith Griggs που είναι ίσως και ο πιο μισητός άνθρωπος στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή.

Η Judith όχι μόνο αντέγραψε τη συνταγή για μηλόπιτες της Monica αλλά άλλαξε λίγο και τη σύνταξη του κειμένου, τουλάχιστον πρόσθεσε το όνομα της Monica ως συντάκτη του άρθρου. Οι φίλοι της Monica επικοινώνησαν μαζί της για να τη συγχαρούν αλλά αυτή δε γνώριζε τίποτα, τηλεφωνεί και στέλνει email στο περιοδικό ζητώντας να εκδοθεί μια απολογητική ανακοίνωση τόσο στο περιοδικό όσο και στη σελίδα του Cooks Source στο Facebook αλλά και να αποδοθεί μια δωρεά $130 στο Columbia School of Journalism. Έλαβε την εξής αποστομωτική απάντηση:

Yes Monica, I have been doing this for 3 decades, having been an editor at The Voice, Housitonic Home and Connecticut Woman Magazine. I do know about copyright laws. It was “my bad” indeed, and, as the magazine is put together in long sessions, tired eyes and minds somethings forget to do these things. But honestly Monica, the web is considered “public domain” and you should be happy we just didn’t “lift” your whole article and put someone else’s name on it! It happens a lot, clearly more than you are aware of, especially on college campuses, and the workplace. If you took offence and are unhappy, I am sorry, but you as a professional should know that the article we used written by you was in very bad need of editing, and is much better now than was originally. Now it will work well for your portfolio. For that reason, I have a bit of a difficult time with your requests for monetary gain, albeit for such a fine (and very wealthy!) institution. We put some time into rewrites, you should compensate me! I never charge young writers for advice or rewriting poorly written pieces, and have many who write for me… ALWAYS for free!

Η Monica έγραψε για το θέμα και από εκεί και πέρα ανέλαβε η blogosphere και όχι μόνο, η αναζήτηση cooks source monica επιστρέφει κοντά στα 5 εκατομμύρια αποτελέσματα. Θυμίζει λίγο United Breaks Guitars το όλο θέμα. Το Cooks Source και οι διαφημιζόμενοι σε αυτό άρχισαν να λαμβάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα και hate mail αλλά σε αυτό που θα αναφερθώ περισσότερο είναι η καταστροφή της σελίδας του περιοδικού στο Facebook.

Η σελίδα του Cooks Source στο Facebook γνώρισε μια λογαριθμική αύξηση σε φίλους, όχι όμως για να τους συγχαρούν αλλά για να τους εκφράσουν την αντιπάθεια τους. Το Facebook μας υποχρεώνει να κάνουμε like ώστε να μπορέσουμε να σχολιάσουμε, οι διαχειριστές του Cooks Source ήταν τόσο άσχετοι, προφανώς δεν είχαν ζητήσει τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία, που δεν το έλαβαν υπόψιν και βλέποντας την αύξηση των θαυμαστών έκαναν το εξής πέρα για πέρα προκλητικό status update:

Hi Folks!
Well, here I am with egg on my face! I did apologise to Monica via email, but aparently it wasnt enough for her. To all of you, thank you for your interest in Cooks Source and Again, to Monica, I am sorry — my bad!
You did find a way to get your “pound of flesh…” we used to have 110 “friends,” we now have 1,870… wow!

Best to all, Judith

Δείτε τα σχόλια των νέων “φίλων” τους (αν έχει κλείσει η σελίδα θα βρείτε εδώ screenshot). Το εξαγριωμένο πλήθος (angry mob) είναι η εξέλιξη των trolls, δηλαδή το ανώνυμο πλήθος της εποχής του Web 1.0 έγινε επώνυμο αλλά λόγο του μεγάλου αριθμού χρηστών παραμένει κατά κάποιο τρόπο ανώνυμο. Τους έχουμε δει σε δράση στη σελίδα της Nestle και στη σελίδα της ΑΤ&Τ, διαβάστε τα σχόλια και θα πάρετε μια ιδέα.

Με όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα να συσσωρεύεται γύρω από το όνομα του Cooks Source αλλά και τη συνεχή παρενόχληση των ανθρώπων και συνεργατών του περιοδικού ήρθε το μοιραίο, το Cooks Source έκλεισε με μια ανακοίνωση από τη Judith. Η ιστοσελίδα δεν υπάρχει πια αλλά μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ. Ίσως το περιοδικό να έκλεινε ούτως ή άλλως, όπως και να έχει πάντως οι καταπληκτικοί χειρισμοί της Judith όσον αφορά το online reputation του περιοδικού το επέσπευσαν.

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα κάνετε λάθος. Τους είδαμε στη σελίδα της Κωνσταντίνας Πέτσα (cached), σε σελίδα με εθνικιστικό περιεχόμενο και στη σελίδα του Χαρδαβέλλα μεταξύ άλλων. Μπορεί η επίθεση να ξεκινά από τα Indymedia trolls αλλά ανά διαστήματα μπαίνουν στο παιχνίδι και επώνυμοι χρήστες.

Εν κατακλείδι, το Web δεν είναι παιδική χαρά όπως πολύ σωστά λέει και μια φίλη μου, θέλει προσοχή και πάνω από όλα εντιμότητα. Όποιος ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο και επιδιώκει να βγάζει χρήματα από την ενασχόληση του αυτή οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται τόσο τους κανόνες όσο και τις ειδικές άδειες.

Εν μια νυκτί μας εκδιώκουν από το πάνθεον των ηρώων και μας βυθίζουν στα τάρταρα, τώρα πιο εύκολα από ποτέ.

Και εκεί είναι που χρειάζετε να έχετε κάποιους ανθρώπους, ειδικούς σε αυτό το μέσο, που να σας συμβουλεύουν πριν κάνετε κάτι online.

Το Web είναι ένας υπέροχος χώρος που δεν υπακούει σε κανόνες και νόμους. Αυτό θα ήταν σωστό αν ζούσαμε ακόμα στο 1995. Δυστυχώς για μερικούς και ευτυχώς για κάποιους άλλους από το 1995 έως σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει, και <b>κανόνες υπάρχουν</b> και <b>οι νόμοι του φυσικού κόσμου εφαρμόζονται στο ψηφιακό</b>. Είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, θα το πιστεύατε πριν κάποια χρόνια ότι <a href=”http://www.otherside.gr/2009/10/syllipsi-logw-poke-sto-facebook/” target=”_blank”>το poke του Facebook μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση περιοριστικών μέτρων</a>;

Η αφορμή για να γράψω αυτή την ανάρτηση μου δόθηκε από δύο γεγονότα, η <a href=”http://grat20.blogspot.com/2010/11/blog-post-copy-content-commons.html” target=”_blank”>αντιγραφή μιας ανάρτησης μου</a> και η “μάχη” που παρακολούθησα live μεταξύ της Monica και του περιοδικού Cooks Source [sic], <b>σύνδεσμο δε δίνω γιατί το περιοδικό έκλεισε</b>! <a href=”http://www.godecookery.com” target=”_blank”>Η Monica έχει μια ιστοσελίδα</a> και δημοσιεύει συνταγές, μια από αυτές ήταν για μια <a href=”http://www.godecookery.com/twotarts/twotarts.html” target=”_blank”>μηλόπιτα που έγραψε το 2005</a>. Το περιοδικό Cooks Source ήταν ένα μικρό περιοδικό που το λειτουργούσαν 2-3 ανθρώποι, μια από τους εκδότες ήταν και η <b>Judith Griggs</b> που είναι ίσως και ο πιο μισητός άνθρωπος στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή.

Η Judith όχι μόνο αντέγραψε τη συνταγή για μηλόπιτες της Monica αλλά άλλαξε λίγο και τη σύνταξη του κειμένου, <b>τουλάχιστον πρόσθεσε το όνομα της Monica ως συντάκτη του άρθρου</b>. Οι φίλοι της Monica επικοινώνησαν μαζί της για να τη συγχαρούν αλλά αυτή δε γνώριζε τίποτα, τηλεφωνεί και στέλνει email στο περιοδικό ζητώντας να εκδοθεί μια απολογητική ανακοίνωση τόσο στο περιοδικό όσο και στη σελίδα του Cooks Source στο Facebook αλλά και να αποδοθεί μια δωρεά 130$ στο Columbia School of Journalism. Έλαβε την εξής αποστομωτική απάντηση:

<blockquote>

Yes Monica, I have been doing this for 3 decades, having been an editor at The Voice, Housitonic Home and Connecticut Woman Magazine. I do know about copyright laws. It was “my bad” indeed, and, as the magazine is put together in long sessions, tired eyes and minds somethings forget to do these things. But honestly Monica, the web is considered “public domain” and you should be happy we just didn’t “lift” your whole article and put someone else’s name on it! It happens a lot, clearly more than you are aware of, especially on college campuses, and the workplace. If you took offence and are unhappy, I am sorry, but you as a professional should know that the article we used written by you was in very bad need of editing, and is much better now than was originally. Now it will work well for your portfolio. For that reason, I have a bit of a difficult time with your requests for monetary gain, albeit for such a fine (and very wealthy!) institution. We put some time into rewrites, you should compensate me! I never charge young writers for advice or rewriting poorly written pieces, and have many who write for me… ALWAYS for free!

</blockquote>

<a href=”http://illadore.livejournal.com/30674.html” target=”_blank”>Η Monica έγραψε για το θέμα</a> και από εκεί και πέρα ανέλαβε <a href=”http://www.wired.com/threatlevel/2010/11/web-decries-infringement/” target=”_blank”>η blogosphere και όχι μόνο</a>, η <a href=”http://www.google.gr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=cooks+source+monika” target=”_blank”>αναζήτηση cooks source monica</a> επιστρέφει κοντά στα 5 εκατομμύρια αποτελέσματα. Θυμίζει λίγο <a href=”http://en.wikipedia.org/wiki/United_Breaks_Guitars” target=”_blank”>United Breaks Guitars</a> το όλο θέμα. Το Cooks Source και οι διαφημιζόμενοι σε αυτό άρχισαν να λαμβάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα και hate mail αλλά σε αυτό που θα αναφερθώ περισσότερο είναι <b>η καταστροφή της σελίδας του περιοδικού στο Facebook</b>.

Η <a href=”http://www.facebook.com/pages/Cooks-Source-Magazine/196994196748″ target=”_blank”>σελίδα του Cooks Source στο Facebook</a> γνώρισε μια λογαριθμική αύξηση σε φίλους, όχι όμως για να τους συγχαρούν αλλά για να τους εκφράσουν την αντιπάθεια τους. Το Facebook μας υποχρεώνει να κάνουμε like ώστε να μπορέσουμε να σχολιάσουμε, οι διαχειριστές του Cooks Source ήταν τόσο άσχετοι, προφανώς δεν είχαν ζητήσει τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία, που <b>δεν το έλαβαν υπόψιν</b> και βλέποντας την αύξηση των θαυμαστών έκαναν το εξής πέρα για πέρα προκλητικό status update:

<blockquote>

Hi Folks!

Well, here I am with egg on my face! I did apologise to Monica via email, but aparently it wasnt enough for her. To all of you, thank you for your interest in Cooks Source and Again, to Monica, I am sorry — my bad!
You did find a way to get your “pound of flesh…” we used to have 110 “friends,” we now have 1,870… wow!

Best to all, Judith

</blockquote>

Δείτε τα <a href=”http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=103853763018020&id=196994196748″ target=”_blank”>σχόλια των νέων “φίλων” τους</a> (αν έχει κλείσει η σελίδα θα βρείτε <a href=”http://twitpic.com/37pc5d/full” target=”_blank”>εδώ screenshot</a>). Το “νευριασμένο πλήθος” (angry mob) είναι <b>η εξέλιξη των trolls</b>, δηλαδή το ανώνυμο πλήθος της εποχής του Web 1.0 έγινε επώνυμο αλλά λόγο του μεγάλου αριθμού χρηστών παραμένει κατά κάποιο τρόπο ανώνυμο. Τους έχουμε δει σε δράση στη <a href=”http://www.facebook.com/Nestle” target=”_blank”>σελίδα της Nestle</a> και στη <a href=”http://www.facebook.com/ATT” target=”_blank”>σελίδα της ΑΤ&Τ</a>, διαβάστε τα σχόλια και θα πάρετε μια ιδέα.

Με όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα να συσσωρεύεται γύρω από το όνομα του Cooks Source αλλά και τη συνεχή παρενόχληση των ανθρώπων και συνεργατών του περιοδικού ήρθε το μοιραίο, το Cooks Source έκλεισε με μια ανακοίνωση από τη Judith. Η ιστοσελίδα δεν υπάρχει πια αλλά μπορείτε να <a href=”http://twitpic.com/37wibm/full” target=”_blank”>διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ</a>. <a href=”http://techcrunch.com/2010/11/16/congrats-self-righteous-internet-mob-you-killed-a-magazine/” target=”_blank”>Ίσως το περιοδικό να έκλεινε ούτως ή άλλως</a>, όπως και να έχει πάντως <b>οι καταπληκτικοί χειρισμοί της Judith όσον αφορά το online reputation του περιοδικού το επέσπευσαν</b>.

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα κάνετε λάθος. Τους είδαμε στη σελίδα της <a href=”http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0HU65mMCEGUJ:www.facebook.com/pages/KONSTANTINA-PETSA-YP-DEMOTIKOS-SYMBOULOS-METAMORPHOSES/119012231492220%3Fv%3Dwall%26filter%3D2+site:facebook.com+%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1+%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B1&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr” target=”_blank”>Κωνσταντίνας Πέτσα</a> (cached), σε <a href=”http://www.facebook.com/pages/Eimai-katharoaimos-Ellenas-kai-thelo-na-phygoun-apo-ten-patrida-moutora/140515779300548″ target=”_blank”>σελίδα με εθνικιστικό περιεχόμενο</a> και στη <a href=”http://www.facebook.com/group.php?gid=20937252713&v=wall” target=”_blank”>σελίδα του Χαρδαβέλλα</a> μεταξύ άλλων. Μπορεί η επίθεση να ξεκινά από τα <a href=”http://indymediatrolls.blogspot.com/” target=”_blank”>Indymedia trolls</a> αλλά ανά διαστήματα μπαίνουν στο παιχνίδι και επώνυμοι χρήστες.

Επίσης, αν νομίζετε ότι είμαι ο μόνος που του αντιγράφουν κείμενα και τα χρησιμοποιούν εμπορικά πάλι κάνετε λάθος (καλά αυτό το γνωρίζατε 100%), <a href=”http://www.socialweb.gr/avakon-media” target=”_blank”>άλλη μια περίπτωση</a> που θυμάμαι είναι του <a href=”http://twitter.com/#!/Landrakis_Jr” target=”_blank”>Landrakis_Jr</a>. Έχω στείλει δύο email στο blog αλλά δεν έχω λάβει κάποια απάντηση. Τονίζω ότι δεν επιδιώκω να “τιμωρήσω” κανένα και για το λόγο αυτό δεν δίνω σύνδεσμο προς το εν λόγω blog και σταματάω το θέμα εδώ.

Εν κατακλείδι, <b>το Web δεν είναι παιδική χαρά</b> όπως πολύ σωστά λέει και μια φίλη μου, θέλει <b>προσοχή</b> και πάνω από όλα <b>εντιμότητα</b>. Όποιος ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο και επιδιώκει να βγάζει χρήματα από την ενασχόληση του αυτή <b>οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται</b> τόσο τους κανόνες όσο και τις <a href=”http://creativecommons.org/” target=”_blank”>ειδικές άδειες</a>. Εν μια νυκτί μας εκδιώκουν από το πάνθεον των ηρώων και μας βυθίζουν στα τάρταρα, τώρα πιο εύκολα από ποτέ.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Case Studies · Guest posts

copy - paste · Fail

Akis Kioupakis

O Άκης είναι social media freelancer και γράφει στο [email protected] Στον ελεύθερο χρόνο του μελετάει την επίδραση του Web 2.0 στο χώρο της εκπαίδευσης.

Professional Diploma in Digital Marketing

Έλα στο πρόγραμμα που έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.700 επαγγελματίες και μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Digital Marketing.

Professional Diploma in Digital Marketing.

 

Έναρξη προγράμματος: 13 Ιανουαρίου 2020

 

Subscribe to Our Newsletter

Θα λαμβάνεις email από εμάς μόνο όποτε έχουμε κάποιο νέο άρθρο γύρω από το digital marketing.

Ελέγξτε το φάκελο εισερχομένων ή ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Αναζήτηση

Αγγελίες

Η Socialab βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης και αναζητά:

  • Intern
  • HR Developer / Head Hunter
  • Business Developer
  • Digital Conceptual Copywriter
  • SEM/PPC Expert
  • SEO Guru
  • Web Designer
  • Web Developer

Για τα skills που απαιτεί κάθε θέση και για τη διαδικασία, επισκεφθείτε τη σελίδα καριέρας.

Meet the Team!

Socialab Team Socialab Team

What's Hot

  • Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

Τι είναι το suit.gr;

Το suit.gr είναι πνευματικό παιδί του Γ. Αναγνωστόπουλου. Ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να εκπαιδεύει όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο digital marketing.

Σήμερα, η αρχισυντάκτριά του είναι η Φαίη Καρρά, PR Manager στη Socialab. Το περιεχόμενο του suit.gr σήμερα αποσκοπεί στο να ενημερώνει για τις αλλαγές του online περιβάλλοντος, δρώντας συμπληρωματικά με το Professional Diploma in Digital Marketing που διδάσκει η Socialab στο ALBA, όπου το κοινό μπορει να εκπαιδευτεί για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα ψηφιακά μέσα.

Find Us

Archives

Tags

advertising adwords analytics bloggers blogs brand branding business Content content marketing crisis digital marketing edgerank email engagement Facebook facebook ads fb-page fb ads fb pages future google instagram iphone jobs linkedin marketing Mobile News pinterest roi seo snapchat socialab Social Media social media marketing stats tips trends tv Twitter video Viral viral video youtube

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting

Αναζήτηση

Subscribe to Our Newsletter

Θα λαμβάνεις email από εμάς μόνο όποτε έχουμε κάποιο νέο άρθρο γύρω από το digital marketing.

Ελέγξτε το φάκελο εισερχομένων ή ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

  • 1890
    Posts
Copyright suit.gr © 2023 | Το suit.gr είναι ένα asset που διαχειρίζεται η Socialab Advertising IKE, το πρώτο digital-first 360° agency.

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Ρυθμίσεις CookieΑποδοχή ΕπιλεγμένωνΑποδοχή όλων
Πολιτική Cookies

Επισκόπηση απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Aπαραίτητα
Always Enabled

Τα απαραίτητα cookie είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.

CookieTypeDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-necessary011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-non-necessary011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Non Necessary".
PHPSESSID0This cookie is native to PHP applications. The cookie is used to store and identify a users' unique session ID for the purpose of managing user session on the website. The cookie is a session cookies and is deleted when all the browser windows are closed.
viewed_cookie_policy011 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
__cfduid11 monthThe cookie is set by CloudFare. The cookie is used to identify individual clients behind a shared IP address d apply security settings on a per-client basis. It doesnot correspond to any user ID in the web application and does not store any personally identifiable information.
Διαφημιστικού σκοπού

Τα cookie διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.

CookieTypeDurationDescription
fr12 monthsThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDE12 yearsUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
uid01 yearThis cookie is used to measure the number and behavior of the visitors to the website anonymously. The data includes the number of visits, average duration of the visit on the website, pages visited, etc. for the purpose of better understanding user preferences for targeted advertisments.
VISITOR_INFO1_LIVE15 monthsThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
Analytics

Τα αναλυτικά cookie χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookie βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τις μετρήσεις, τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.

CookieTypeDurationDescription
GPS030 minutesThis cookie is set by Youtube and registers a unique ID for tracking users based on their geographical location
_ga02 yearsThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, camapign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assigns a randoly generated number to identify unique visitors.
_gid01 dayThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form.

Προτιμήσεις

Τα cookie προτιμήσεων χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των προτιμήσεων των χρηστών για την παροχή προσαρμοσμένου περιεχομένου για τους χρήστες, όπως η γλώσσα του ιστότοπου ή η τοποθεσία του επισκέπτη.

CookieTypeDurationDescription
lang0This cookie is used to store the language preferences of a user to serve up content in that stored language the next time user visit the website.
Λειτουργικά

Τα λειτουργικά cookie βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.

CookieTypeDurationDescription
bcookie02 yearsThis cookie is set by linkedIn. The purpose of the cookie is to enable LinkedIn functionalities on the page.
Cookie απόδοσης

Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης του ιστότοπου που βοηθούν στην παροχή μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.

CookieTypeDurationDescription
YSC1This cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.
_gat01 minuteThis cookies is installed by Google Universal Analytics to throttle the request rate to limit the colllection of data on high traffic sites.
__utma02 yearsThis cookie is set by Google Analytics and is used to distinguish users and sessions. The cookie is created when the JavaScript library executes and there are no existing __utma cookies. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmb030 minutesThe cookie is set by Google Analytics. The cookie is used to determine new sessions/visits. The cookie is created when the JavaScript library executes and there are no existing __utma cookies. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics.
__utmc0The cookie is set by Google Analytics and is deleted when the user closes the browser. The cookie is not used by ga.js. The cookie is used to enable interoperability with urchin.js which is an older version of Google analytics and used in conjunction with the __utmb cookie to determine new sessions/visits.
__utmt010 minutesThe cookie is set by Google Analytics and is used to throttle the request rate.
__utmz05 monthsThis cookie is set by Google analytics and is used to store the traffic source or campaign through which the visitor reached your site.