The New Stuff - Suit digital marketing

Google Maps: Social Media των επιχειρήσεων ή απλά GPS;

Laoura Dimitriou


Όταν έρχεται η στιγμή για να σκεφτείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης της επιχείρησής σου, το πιθανότερο είναι πρώτα να σου έρθει στο μυαλό το Facebook, το Instagram ή το Twitter. Σίγουρα δεν έχεις υπολογίσει την τεράστια επιρροή της Google στην κοινωνική δικτύωση. Όταν όμως αναφέρουμε το όνομα της Google, δεν είναι απαραίτητο να εννοούμε το Google Plus, αλλά το Google Maps.

Είναι δυνατόν το Google Maps να είναι ένα τόσο σημαντικό εργαλείο διαφήμισης μιας επιχείρησης;

Με βάση τα λεγόμενα της Google Maps Business Development Team, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 3 από τις 5 αναζητήσεις στο Google Search έχει ως βασικό στοιχείο την αναζήτηση τοποθεσίας. Έτσι λοιπόν, όπως είναι κατανοητό, η εφαρμογή του Google Maps αποτελεί ένα από τα κυριότερα εργαλεία διαφήμισης.  Όταν μια επιχείρηση επιλέξει να προσθέσει και να επικυρώσει την τοποθεσία της στην πλατφόρμα του Google Maps, είναι απαραίτητο να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου να υπάρξει αυξητική τάση της παρουσίας της στο διαδίκτυο.

 

images

 

Παροχή πλήρους και updated πληροφορίας

Οι λάτρεις της Google θεωρούν ως έμπιστη πηγή το Google Maps, προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση που αναζητούν. Για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν κάθε στιγμή το ωράριο λειτουργίας αλλά και την άμεση ή όχι διαθεσιμότητά της. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνεται χρήση της παρακάτω λίστας στοιχείων για την κάθε τοποθεσία ξεχωριστά:

 1. Όνομα
 2. Διεύθυνση
 3. Τηλέφωνο
 4. Ώρες λειτουργίας
 5. Website URL
 6. Σύντομη περιγραφή (Μικρό περιγραφικό κείμενο για την επιχείρηση)

Κάνε Tag μια κατηγορία

Στόχος κάθε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης είναι ο εύκολος και γρήγορος εντοπισμός της από πιθανούς μελλοντικούς πελάτες. Το Google Maps έχει πρόταση σωτηρίας και σε αυτό το κομμάτι. Σιγουρέψου λοιπόν ότι προσθέτοντας το στίγμα σου στην πλατφόρμα της Google – μια από τις κυριότερες μηχανές αναζήτησης – θα εντάξεις την επιχείρησή σου και σε όσες περισσότερες κατηγορίες σχετίζονται με αυτήν, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού. Το Google Maps παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σε 9 διαφορετικές κατηγορίες. Aν παρόλα αυτά υπάρχει οποιοσδήποτε προβληματισμός για το είδος των κατηγοριών ένταξης της επιχείρησής σου, τότε μπορείς πολύ απλά να δοκιμάσεις τις common categories, οι οποίες είναι προτεινόμενες από την ίδια τη Google.

Χρήση Φωτογραφικού Υλικού

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λένε. Με άλλα λόγια, μην υποτιμήσεις ποτέ τη δυναμική και την ενέργεια που κρύβει μέσα της μια εικόνα. Ειδικά, εάν η συγκεκριμένη εικόνα είναι άριστης ποιότητας και έχει ως άμεσο στόχο τους διχασμένους πελάτες.  Επέλεξε, λοιπόν, να ανεβάσεις ελκυστικές φωτογραφίες παρουσιάζοντας την επιχείρησή ή την εταιρεία σου, αναδεικνύοντας έτσι τη γενικότερη τοποθεσία της. Επενδύοντας λοιπόν στη συγκεκριμένη διαδικασία, καλό θα ήταν να έχεις έτοιμα για υποβολή τα παρακάτω:

 1. Logo
 2. Profile Photo
 3. Cover Photo
 4. Χαρακτηριστική/Αγαπημένη φωτογραφία
 5. Συλλογή με επιπρόσθετες περιγραφικές εικόνες

Reviews….Καλοδεχούμενα

Κάπως έτσι μπαίνουμε για τα καλά στον κόσμο των Social Media. Αρκετοί από εμάς, έχουμε την “κακιά” συνήθεια να δημοσιεύουμε τις εντυπώσεις μας για το μέρος που μόλις επισκεφτήκαμε. Άλλοτε είναι θετικές κριτικές και άλλοτε όχι, σίγουρα όμως θα επιλέξουμε το Yelp για να τις καταγράψουμε. Μόλις λοιπόν γίνει η ανάρτηση της κριτικής, η εκάστοτε επιχείρηση επιλέγει να επικοινωνήσει με τον χρήστη ώστε να ζητηθεί ένα παρόμοιο θετικό σχόλιο στην πλατφόρμα της Google. Έξυπνο! Έτσι δεν είναι; Είναι ήδη γνωστή η θετική φύση του εκάστοτε σχόλιου, συνεπώς είναι προτιμότερη η εμφάνισή του στην πλατφόρμα της Google παρά στο Yelp, λόγω αναμφισβήτητης δημοτικότητας της πρώτης. Επομένως, ενθαρρύνοντας περισσότερα θετικά reviews, θα αυξηθεί σημαντικά η αρέσκεια του κοινού προς την επιχείρησή σου έναντι αυτή του ανταγωνιστή.

Συμπερασματικά, ίσως ήρθε η ώρα να εντάξουμε το Google Maps στη βελτιστοποίηση της διαφήμισης της επιχείρησής μας…

 

Advertising · Google · News · Online Marketing · Small Business

advertising · digital marketing · google · Social Media

Brand & Marketing Managers · Small Businesses

Communications · E-shop/ Internet Site / Blog · Food Platform · Media · Real Estate · Retail - Food · Super Market/ Mall · Tourism

Laoura Dimitriou

Η Λάουρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζει κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Executive MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων Για Στελέχη. Ο χώρος του Digital Marketing κρύβει μια ιδιαίτερη ενεργητικότητα και πολλά μυστικά προς εξερεύνηση. Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να τον ανακαλύψει βήμα βήμα...

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting