The New Stuff - Suit digital marketing

Google: Θα την βρίσκεις μπροστά σου παντού…

Giannis Arbis


Το 2016 η Google μπήκε πολύ δυναμικά στη διαδικασία των αλλαγών της σελίδας αποτελεσμάτων, τόσο για desktop όσο και για mobile συσκευές. Πέρα από το user exprenience, η εταιρεία φιλοδοξεί να μπει και σε άλλα “λημέρια”, αυξάνοντας και άλλο τις υπηρεσίες και τα έσοδά της.

Google Shopping

Η υπηρεσία αυτή υπάρχει ήδη εδώ και καιρό σε αρκετές χώρες. Μετά από την αφαίρεση των right side Ads θα επεκταθεί και σε άλλες έτσι ώστε σε λίγο καιρό να γίνει μέρος της της σελίδας αποτελεσμάτων σε κάθε αναζήτηση που έχει να κάνει με αγορές. Αυτό σίγουρα αναμένεται να επηρεάσει τις μηχανές σύγκρισης τιμών (πχ. Skroutz.gr), αφού η ίδια η Google θα παρουσιάζει στους χρήστες τις χαμηλότερες τιμές, σύμφωνα με το τι έχουν αναζητήσει.

google-shopping-merchant-center

Google Concierge

Με αυτή την υπηρεσία η εταιρεία φιλοδοξεί να κερδίσει σιγά σιγά τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Όταν ο χρήστης θα κάνει μια αναζήτηση σχετικά με μια υπηρεσία (πχ “υδραυλικός”), θα του εμφανίζεται μια διαφήμιση που θα λέει “contact Google to find a plumber”. Ναι, η εταιρεία για πρώτη φορά θα παρέχει και offline υπηρεσίες. Η διαφήμιση θα οδηγεί σε μια landing page που θα μπορεί ο χρήστης να επικοινωνεί με κάποιον υπάλληλο της εταιρείας, να του εξηγεί τι θέλει, και ο υπάλληλος θα τον παραπέμπει στον αρμόδιο επαγγελματία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προς το παρόν διατίθεται μόνο για την κατηγορία plumber σε συγκεκριμένες χώρες.

Screen-Shot-2016-03-10-at-1.32.25-PM-760x267

Collaboration with transfer services

Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε τα Google maps για να δούμε στον χάρτη που είναι η τοποθεσία που θέλουμε να πάμε, πόση ώρα θα κάνουμε και με ποιο μέσο θα πάμε. Εδώ λοιπόν η Google πέρα από τις μέχρι τώρα κλασσικές επιλογές, μας δίνει και την επιλογή του να πάρουμε ταξί και μας αναφέρει το πόσο περίπου θα κοστίσει. Ήδη σε αρκετές χώρες υπάρχει σαν tab choice το call taxi. Αυτή η υπηρεσία βέβαια δεν θα είναι συμβατή με οποιοδήποτε ταξί αλλά με όσα συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες, όπως πχ με την Uber στην Αγγλία. Ο χρήστης θα πρέπει βέβαια να έχει κάνει download την εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό του τηλέφωνο.

uber-googlemaps

Google Destinations

Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλλαγή που πρόκειται να έρθει και να επηρεάσει πάρα πολύ την αγορά παγκοσμίως. Η Google φιλοδοξεί να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς από τον κλάδο του τουρισμού. Έτσι λοιπόν αρχίζει να κάνει tests σε mobile συσκευές την υπηρεσία Google Destinations. Ο χρήστης θα πληκτρολογεί τον προορισμό που θέλει να πάει και έπειτα μέσα από ένα ειδικό interface θα βλέπει τα αξιοθέατα της περιοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Στο επόμενο στάδιο θα επιλέγει ποίες μέρες θέλει να πάει, μαζί με πόσα άτομα θέλει να πάει και πόσα χρήματα θέλουν να ξοδέψουν. Αφού γίνουν όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, θα του εμφανίζονται οι διαθέσιμες πτήσεις και τα διαθέσιμα ξενοδοχεία καθώς εναλλακτικές ημερομηνίες. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να μπει σε κανέναν τουριστικό οδηγό, σε κανένα website που ασχολείται με το booking ξενοδοχείων και σε κανένα website αεροπορικής εταιρείας. Όλα θα γίνονται στη σελίδα της Google.

google-destinations
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τον προσεχή καιρό θα αλλάξουν πάρα πολλά τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών προς τους χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Google, όσο και στον τρόπο διαφήμισης των εταιρειών. Αυτό σημαίνει πώς οι marketeers δεν θα έχουν τόσο εύκολο έργο και ότι σίγουρα δεν θα είναι αρκετό το να βγεις απλά στην πρώτη σελίδα με paid ή organic αποτελέσματα. Παράλληλα, βλέπουμε να δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες στον χώρο…

Advertising · Google · News

concierge · destinations · google news · shopping · uber

Brand & Marketing Managers · e-Shops

Giannis Arbis

Ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του στο digital marketing σε startup του τουριστικού κλάδου. Αυτή την περίοδο εργάζεται στη Socialab ως Digital Marketing Strategist κάνοντας πράξη το motto της εταιρείας ''Creating Buzz, Delivering Results''.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting