The New Stuff - Suit digital marketing

ΝΒΑ’s Digital Strategy: Μπορεί να ωφελήσει και το δικό σου brand

Άρης Σωτηρέλης


Το ΝΒΑ (National Basketball Association) βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των φιλάθλων. Η εξαιρετική digital strategy, η οποία έχει υιοθετηθεί από ολόκληρη τη λίγκα, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την επιστροφή των φιλάθλων.

Χρησιμοποιώντας την digital strategy του ΝΒΑ για την εταιρεία σας

Content Marketing

To ΝΒΑ γνωρίζει την ανάγκη των φιλάθλων για περιεχόμενο και τους το παρέχει. Κάθε ομάδα απασχολεί επαγγελματίες με σκοπό να γράφουν για τους αγώνες, την ιστορία και άλλες πληροφορίες για τον σύλλογο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε έναν φίλαθλο να μαθαίνει τα πάντα μέσω του website της αγαπημένης του ομάδας. Το ίδιο εφαρμόζει και η επίσημη ιστοσελίδα του NBA, για τους λάτρεις όσων συμβαίνουν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Η ίδια digital strategy μπορεί να εφαρμοστεί και από το brand σας. Η δημιουργία περιεχομένου σχετικά με την εταιρεία, αλλά και τον ευρύτερο κλάδο όπου ανήκει, δημιουργεί ένα κέντρο γνώσης για το κοινό που στοχεύετε. Με άλλα λόγια, οι επισκέπτες γίνονται λάτρεις του περιεχομένου σας, γιατί τους είναι χρήσιμο.

Social Media

Κανένα άλλο επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν έχει τόσο επιτυχημένη παρουσία στα social media, όπως έχει το ΝΒΑ. Σε κάθε ομάδα υπάρχει τουλάχιστον ένας social media manager, ο οποίος είναι υπεύθυνος να ενημερώνει διαρκώς τις σελίδες της ομάδας με επίκαιρο περιεχόμενο.

Για όσους ενδιαφέρονται γενικότερα για το τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα, τα επίσημα social media του ΝΒΑ αναρτούν συνέχεια ενημερώσεις. Σαν αποτέλεσμα, οι φίλαθλοι είναι διαρκώς ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα.

Η αποκορύφωση της digital strategy, όσον αφορά τα social media, βρίσκεται στην ποικιλία του περιεχομένου. Οι σελίδες των ομάδων ανεβάζουν GIFs, videos, και αλληλεπιδρούν με τους ακόλουθούς τους.

Τι μπορεί όμως να πάρει το brand σας από τη social media strategy του ΝΒΑ;

Αρχικά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Οι λογαριασμοί που έχουν σχέση με το ΝΒΑ, προωθούν όσο μπορούν περιεχόμενο χρήσιμο για τους επισκέπτες. Παρόλα αυτά, το κάνουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο και αυτό διατηρεί το ενδιαφέρον των χρηστών.

Εξίσου σημαντική είναι η αλληλοεπίδραση με το κοινό τους. Παρότι μιλάμε για σελίδες με εκατομμύρια ακόλουθους, πάντα βρίσκουν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και σχόλια.

Η ποικιλία στα είδη των αναρτήσεων αναφέρθηκε και προηγουμένως. Αδιαμφισβήτητα είναι από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν από την digital strategy του ΝΒΑ. Σίγουρα θα χρειαστεί παραπάνω δουλειά από το digital τμήμα, αλλά θα οδηγήσει σε εξαιρετική παρουσία του brand σας στα social media.

Personal Branding

Οι παίχτες είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν διάφορα κινήματα και σκοπούς δημοσίως, μέσω των social media. Αυτή η ελευθερία που παρέχεται από τη digital strategy του ΝΒΑ, συνδράμει θετικά στο γενικότερο branding του.

Μπορεί οι εργαζόμενοι του brand σας να μην είναι αστέρες που μπορούν να υπογράψουν μεγάλα συμβόλαια, το personal branding όμως οφείλει να είναι μέρος της digital strategy σας. Μια ενέργεια, που μπορεί να βοηθήσει, είναι η παρότρυνση των υπαλλήλων σας να μοιράζονται, σε μέσα όπως το LinkedIn, περιεχόμενο που έχει παραχθεί από την εταιρία σας.

Όπως αναφέραμε, η δημοτικότητα του ΝΒΑ αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι τακτικές της digital strategy του, συμβάλουν θετικά σε αυτό. Ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε ένα digital agency, το οποίο μπορεί να καταλάβει αυτές τις ενέργειες και να σημειώσει τρίποντο ενάντια στον ανταγωνισμό.

Content · Social Media

advertising · branding · digital marketing · engagement · Social Media

Agencies · Brand & Marketing Managers

Sports

Άρης Σωτηρέλης

Ο Άρης Σωτηρέλης είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Όταν κατάλαβε ότι χρειάζεται μια δημιουργική δουλειά, βρέθηκε στο University of Leeds για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Advertising and Marketing. Τον τελευταίο καιρό είναι μέλος της ομάδας της Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting