The New Stuff - Suit digital marketing

Online Video: 6 βήματα προς την επιτυχία

Jenny Bekiari


Σήμερα, σε μια digital εποχή, οι άνθρωποι έχουν σχεδόν ακατανόητα μεγάλη ποικιλία θεμάτων από τα οποία μπορούν να επηρεαστούν, και μεγάλο μέρος της είναι ελεύθερο. Από την άλλη πλευρά, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ πιο επιλεκτικοί για το τί παρακολουθούν και διαβάζουν.

Το Video Marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προσεγγίσουμε πελάτες, επειδή το video είναι τόσο ελκυστικό όσο και οικονομικό. Αλλά είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα video ικανό να πρωταγωνιστήσει για καιρό επειδή ακριβώς υπάρχουν τόσοι πολλοί ανταγωνιστές. Αλλά υπάρχουν πράγματα στα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε για να κάνουμε τα videos μας καλύτερα!

1. Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας

Όσο κάνει ένα καλό περιεχόμενο μία σελίδα να ξεχωρίσει, έτσι και ένα ποιοτικό video ελκύει μεγαλύτερο κοινό. Γνωρίζετε ήδη πού είναι πιο πιθανό να προβληθεί το video σας; Εάν στοχεύετε σε ένα νεότερο κοινό, το οποίο χρησιμοποιεί smartphones, είστε ήδη βέβαιοι ότι το video είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε ένα τηλέφωνο; Εάν ναι, είστε έτοιμοι να προσανατολίσετε το Video marketing σας για κινητά;

Η προβολή video σε smartphone είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από το να βλέπετε κάτι στην τηλεόραση ή ακόμα και σε ένα γραφείο, με υπολογιστή και  μεγάλες οθόνες. Οι μικρότερες οθόνες, υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και θορύβου, θα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις προκειμένου να χρησιμοποιούνται εύκολα και ευχάριστα. Κατά αυτόν τον τρόπο, λάβετε υπόψη τον τύπο της πλατφόρμας στην οποία δημιουργούνται τα videos σας. Εάν οι χρήστες μπορούν να καταλάβουν ότι το video σας είναι περισσότερο “mobile friendly”, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να έχετε περισσότερα views.

2. Χρησιμοποιείστε τα σωστά thumbnails

Μην αγνοείτε τη δύναμη ενός σωστού thumbnail. Όταν οι χρήστες περιηγούνται σε μια πλατφόρμα η οποία ανανεώνεται συνεχώς, όπως το YouTube, κοιτάζουν -και συχνά παρορμητικά ενεργούν – στα thumbnails που βλέπουν. Έτσι, φροντίζοντας να πλαισιώσετε και να τονίσετε την εικόνα στο video σας που σας δίνει το μεγαλύτερο αντίκτυπο θα σας βοηθήσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Θέλετε επίσης να ασχοληθείτε και να προκαλέσετε τους χρήστες ώστε να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Μάθετε να καλλιεργείτε αυτή τη συνήθεια και να την εφαρμόζετε σε όλο το φάσμα του Video Marketing και το promotion που κάνετε.

3. Μην ξεχνάτε το SEO

Σε ένα πρώτο στάδιο, μπορεί το SEO να φαντάζει μια κουραστική και λεπτομερής «αγγαρεία», αλλά είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι δεν το αγνοείτε ή το υποβαθμίζετε. Δώστε στο video σας έναν SEO-friendly τίτλο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα tags και meta-descriptions. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι αν οι χρήστες αναζητούν βίντεο σε ένα θέμα ή ένα θέμα που καλύπτει το video σας, δώσατε στο video σας κάθε advantage που χρειάζεται για να βγει στην κορυφή αυτών των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

4. Χρησιμοποιήστε τα Social Media

Ανάλογα με το πού είναι το target audience σας, η προώθηση στο σωστό social medium είναι κρίσιμη. Εάν προσπαθείτε να προσελκύσετε ένα κοινό μεγαλύτερης ηλικίας, ένα video στο Facebook πιθανώς θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Εάν στοχεύετε ένα νεότερο κοινό, δημοσιεύστε το video σας στο Twitter, κάντε pin το συγκεκριμένο tweet στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού σας και σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα hashtag για να βελτιώσετε το SEO. Με τον ίδιο τρόπο, αν γνωρίζετε συγκεκριμένες κοινότητες, όπως ηλεκτρονικά forums,  τα οποία θα ενδιαφέρονται για το video σας, θα ήταν ωφέλιμο να κάνετε ένα promotion και εκεί. Συμπερασματικά λοιπόν, αν γνωρίζετε πού βρίσκεται το κοινό σας, μεταβείτε στην πλατφόρμα αυτή και εκμεταλλευτείτε τη!

5. Μην ξεχάσετε να κάνετε Shares

Τα βίντεο τώρα καθιστούν πολύ εύκολο σε αυτούς που τους αρέσει το video να το μοιραστούν με τους followers τους και τους φίλους τους. Επομένως, αφιερώστε χρόνο για να συμπεριλάβετε τα share features εκεί που νομίζετε ότι μπορεί να έχουν σημασία. Η κοινοποίηση video σε διαφορετικές πλατφόρμες, όπως το Facebook ή το Twitter, απαιτούν κάποιες μικρές αλλαγές. Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όσες επιλογές μπορείτε. Όσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν το video σας και στην πραγματικότητα μπορούν, τόσο περισσότερο το video θα μοιραστεί και θα προβληθεί, και έτσι τα videos σας θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται ακόμη σε περισσότερους χρήστες.

6. Ενσωμάτωση με άλλες μορφές marketing

Σε πρώτο επίπεδο, ενώ το περιεχόμενο του video σας μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό από μόνο του, το Video Marketing όταν συνδυάζεται με άλλες μεθόδους marketing μπορεί να είναι ένας ισχυρός συνδυασμός. Η σύνδεση σε ένα βίντεο με ένα giveaway που προωθείται στα social media, για παράδειγμα, είναι ένας τρόπος για να προσελκύσετε τους ανθρώπους να κερδίσουν κάτι ενώ παρακολουθούν ταυτόχρονα το video.

Με τον ίδιο τρόπο, το email μπορεί μερικές φορές να προσεγγίσει ένα πιστότερο ακροατήριο. Το παραδοσιακό Email Marketing μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά ένα email που περιλαμβάνει επίσης κάποιο video μπορεί συχνά να συγκεντρώνει πολύ υψηλότερα engagement rates από ένα απλό κείμενο και μόνο.

Ένα σωστό promotion είναι κρίσιμο ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο του video. Σε γενικότερο πλαίσιο, είναι καλό να μην αγνοείτε τα βασικά στοιχεία: το καλό περιεχόμενο και τη συνέπεια! Όλο το promotion στον διαδικτυακό κόσμο δεν πρόκειται να σας βοηθήσει εάν κάποιος κάνει κλικ στο video σας, το δει και τελικά αντιδράσει θετικά ή προχωρήσει σε κάτι άλλο επειδή δεν το θεωρεί χρήσιμο ή διασκεδαστικό. Ο καλύτερος τρόπος για να πρωταγωνιστήσει το video σας είναι να δημιουργήσετε κάτι με αξία. Τελικά, ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο!

How To · Online Marketing · Social Media

digital marketing · Social Media · video

Brand & Marketing Managers

Communications · Media · Technology

Jenny Bekiari

Η Τζένη είναι φοιτήτρια των τμημάτων Marketing του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η επαγγελματική της πορεία στο Digital Marketing ξεκίνησε μετά από την παρακολούθηση του Professional Diploma in Digital Marketing στο ALBA Graduate Business School. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting