The New Stuff - Suit digital marketing

Reddit, ο κοιμώμενος δράκος των social media

Sanfora Dhimitri


Μπορεί να φαντάζεστε το Reddit ως ένα παράξενο ξάδερφο των social media ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με επιχειρήσεις και marketing ή ως μια πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τα ευρέως γνωστά social media. Οι απόψεις αυτές όμως  απέχουν πολύ από την πραγματικότητα!

 Υπάρχουν όντως κάποιες περίεργες γωνιές στο Reddit, το ίδιο όμως ισχύει για το Facebook και το Instagram. Η πραγματική δύναμη του Reddit βασίζεται στην ιδιότητά του να προβάλλει εσάς και την επιχείρησή σας μπροστά στο target group σας, καθώς και σε καινούργιο κοινό με έναν πιο προσωπικό και αξιόπιστο τρόπο.

Προσεγγίζοντας το target group

Το Reddit έχει threads, subthreads (subreddits), για σχεδόν οποιοδήποτε φανταστικό κοινό. Αν έχετε κάποια εφαρμογή για κωφούς ανθρώπους ή αδιάβροχα για chinchillas οι πιθανότητες είναι πολύ υψηλές να βρείτε το κοινό στο οποίο θέλετε να απευθυνθείτε. Είναι επίσης πολύ πιθανό να βρείτε κοινό το οποίο να ενδιαφέρετε για τα παραπάνω και να έχει και γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

capture-redditt

Μόλις βρείτε το target group σας θα έχετε την δυνατότητα να συγκεντρώσετε μεγάλο αριθμό πληροφοριών σχετικά με τις συγκεκριμένες κοινότητες. Μπορείτε να εμβαθύνετε στο γενικό προφίλ του target group σας, να αναζητήσετε συχνές ερωτήσεις οι οποίες τους απασχολούν, ακόμη και να βρείτε δοκιμαστές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Απλώς, πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια βεβαιωθείτε πως έχετε καταλάβει τον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας καθώς και τους χρήστες  αρκετά καλά ώστε να το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Pro tip: Προσαρμόστε το περιεχόμενό σας στα μέτρα και σταθμά του Reddit. Στους χρήστες του Reddit αρέσει το διασκεδαστικό, μοναδικό περιεχόμενο το οποίο επιτρέπει συζήτηση. H επικοινωνία στο Reddit είναι διαφορετική σε σχέση με το Facebook και το Instagram. Στο Reddit θα χρειαστεί να έχετε μια πιο προσωπική προσέγγιση. Μέσω του Reddit μπορεί να μιλάτε σε έναν χρήση ο οποίος δεν έχει ιδέα για τι θέμα μιλάτε, τι είναι η εταιρεία σας ή το προϊόν σας, σε αντίθεση με το Facebook και το Instagram στα οποία οι χρήστες ακολουθούν το ταξίδι σας εξαρχής.

Γρήγορο Feedback στο προϊόν ή την υπηρεσία σας

Με πάνω από ογδόντα εκατομμύρια χρήστες την ημέρα είναι σχεδόν απίθανο να μην βρείτε ένα πιθανό κοινό ή έστω έναν τρόπο να το εμπιστευτείτε. Δεν έχει σημασία αν έχετε ολοκληρώσει την εταιρεία σας ή αν είστε σε διαδικασία υλοποίησης της. Μέσω του Reddit μπορείτε πάντα να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και feedback για οποιαδήποτε ερώτησή σας.

reddit-judge

Σκέφτεστε να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα της ζυθοποιίας; Εγγυημένα θα βρείτε τουλάχιστον ένα subreddit στο οποίο αναλύονται οι τρόποι που μπορείτε να ξεκινήσετε την εταιρεία σας, τις πιο γνωστές εταιρείες ζυθοποιίας καθώς και πολλές ακόμη πληροφορίες σχετικές με το θέμα.

Γενικότερα το Reddit προσφέρει γρήγορο και στοχευμένο feedback καθώς επίσης και απόψεις και πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο το οποίο φυσικά είναι πολύ ωφέλιμο.

Δημιουργήστε μια προσωπική επαφή

Ας το παραδεχτούμε, το Reddit δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Προσπαθήστε το και το Reddit θα επιτεθεί.

Το Reddit είναι μια πλατφόρμα η οποία λειτουργεί με upvotes και downvotes τα οποία καθορίζουν αν το περιεχόμενο ενός χρήστη μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο thread. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί εύκολα να καθοριστεί αν το περιεχόμενό σας ενδιαφέρει τους χρήστες.

Το Reddit είναι ένα μοναδικό μέρος για σας, ώστε να συνδεθείτε με το κοινό και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας. Ένα παράδειγμα μιας εταιρείας η οποία χρησιμοποιεί πολύ στοχευμένα το Reddit είναι η OnePlus η οποία πολύ συχνά δημιουργεί Q&A μόλις κυκλοφορήσει ένα καινούργιο προϊόν της.

Λόγω της ποικιλίας που υπάρχει καθώς και της φύσης του Reddit δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός για το είδος των εταιρειών που θα το χρησιμοποιήσουν.

Έρευνα

Ανεξαρτήτως του που βρίσκεστε στη διαδικασία δημιουργίας της εταιρείας σας το Reddit θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφόρησης και έμπνευσης.

Επιπροσθέτως, το Reddit είναι σχετικά ανώνυμο συνεπώς υπάρχει μικρός κίνδυνος αν προσπαθήσετε να συλλέξετε κάποιο feedback για την εταιρεία σας. Το πιο πιθανό είναι να εκπλαγείτε ευχάριστα από την πληθώρα πληροφοριών που θα μαζέψετε.

Εν κατακλείδι, το Reddit είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να έρθετε σε επαφή με μεγάλο αριθμό χρηστών με διαφορετικό υπόβαθρο και να συλλέξετε σημαντικές πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

Small Business · Social Media · survey · user experience

Agencies · Small Businesses

Media

Sanfora Dhimitri

H Sanfora Dhimitri είναι απόφοιτη τμήματος Marketing του Πανεπιστημίου Greenwich στο Λονδίνο. Την διακρίνει η ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για το Digital Marketing, καθώς η δυναμική του κλάδου αυξάνεται διαρκώς δημιουργώντας συνεχώς τροφή για σκέψη και δημιουργικότητα. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Account Executuve στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting