Ripple-It.com
Η Θάλεια είχε έρθει στο γραφείο μου πριν από περίπου 6 μήνες, για να ζητήσει μια δεύτερη γνώμη για κάτι που ετοίμαζε: ένα site στο οποίο θα μπορούσε ο καθένας να γράψει για το πώς εξυπηρετήθηκε σε καταστήματα, εταιρείες, websites, υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς. Σκοπός της: Να αλλάξει τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων προς τον καταναλωτή.
Σήμερα, η Θάλεια έχει βάλει τα θεμέλια για το έργο της με το Ripple-It.
Το site είναι ακόμα σε private beta, καθώς λύνει τα διάφορα τελευταία bugs, αλλά παράλληλα συγκεντρώνει και νέους χρήστες οι οποίοι να δώσουν feedback για την υπηρεσία.
Για να σας τα πω όπως μου τα είπε η Θάλεια:
Το σιγουρο ειναι οτι βαζουμε σε λειτουργια την αρχη του wisdom of crowds. Οι χρηστες, εφοσον μιλαμε για individuals, πρεπει να ειναι proactive και να θελουν να μοιραστουν κατι, να θελουν να προκαλεσουν μια αλλαγη, ή να επιβραβευσουν κατι. Οποτε θα πρεπει να αισθανονται αυτη την αναγκη.
Απο την αλλη, οι Εταιρειες θα πρεπει να εχουν high corporate social responsibility και να ενδιαφερονται να λαβουν feedback απο το κοινο, να απαντησουν, να ενεργησουν οι ιδιες ως πηγη πληροφορησης και αν χρειαστει να λαβουν μετρα.
Οχι, δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο εξωτερικο, τουλαχιστον με αυτο το concept, του να ενημερωνεις τον οργανισμο on real time, να τον προσκαλεις να γινει ενεργος απεναντι σου. Το yelp πχ, επικεντρωνεται μονο σε reviews πασης φυσεως. Αν ψαξει η Εταιρεια και βρει το review εχει καλως, αν οχι, δε μαθαινει ποτε τι λεγεται για τα προιοντα/υπηρεσιες της, αρα δεν εχει και τη δυνατοτητα να αντιδράσει. Και παρα πολλα αλλα blogs και forums λειτουργουν με τον ιδιο ακριβως τροπο.
Και επιπλεον, το Ripple-it.com ειναι 100% interactive.
Αν καίγεστε για πρόσκληση πριν ανοίξει για το γενικό κοινό, αφήστε σχετικό σχόλιο από κάτω και νομίζω πως οι αρμόδιοι θα το διευθετήσουν. 🙂