The New Stuff - Suit digital marketing

Γκάφες στα social media!

Eva Bouzi


«Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα παρασιτικό ον που δεν ενεργεί πάντα για το συμφέρον του». Το είχα διαβάσει κάποια στιγμή και το φύλαξα, για να δικαιολογώ τις γκάφες μου.

Μιλώντας λοιπόν για γκάφες και αγαπώντας τα social media είπα, να μοιραστώ μαζί σας μερικά παραδείγματα, όπου αυτά τα δύο «παντρεύονται»!

#mcdstories … Μερικές ιστορίες, δεν έχουν καλό τέλος!

twitter

Ιανουάριος 2012 και… μερικές ώρες ήταν αρκετές για να «βουλιάξει», μια πολλά υποσχόμενη (!) ιδέα! Η McDonalds λανσάρει το #mcdstories, σε μια προσπάθεια ενισχύσει την εικόνα του brand. Δημιουργώντας λοιπόν το παραπάνω hashtag στο twitter, προ(σ)καλούσε τους πελάτες της να δημοσιεύσουν τη δική τους γευστική ιστορία! Ήλπιζαν σε δημοσίευση απολαυστικών στιγμών, εισέπραξαν το ακριβώς αντίθετο! Ηοrror – terorita!

Pika – τσουκ!

7-pokemon

Ένας νέος από το Εκουαδόρ έφτιαξε ένα group στο facebook, δηλώνοντας ότι αν συγκέντρωνε πάνω από ένα 1.000.000 likes, θα έκανε τα 151 Pokemon tattoo στην πλάτη του. Μόνο την πρώτη μέρα, κατάφερε να συγκεντρώσει 50.000 likes, αριθμός που τις επόμενες μέρες αυξανόταν ραγδαία, μέχρι που ο νεαρός φοβήθηκε και απενεργοποίησε το προφίλ του για να μη μπορεί να τον βρει κανείς! Τι τη θες την αναγνωρισιμότητα αν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς, αγαπητέ;

«Φρουρούμε» και το προφίλ μας!

royal-facebook

Ο Cameron Reilly, φρουρός στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ, δεν ήταν και ο πιο θερμός υποστηρικτής της Kate Middleton! Έπειτα μάλιστα και από μια προσβλητική (κατά τα λεγόμενά του) πράξη της, το ποτήρι ξεχείλισε! Αποφάσισε λοιπόν να «εκφραστεί» στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, «στολίζοντάς» την κανονικά και μάλιστα πριν την ώρα του γάμου της! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, η κίνηση αυτή δεν ήταν και η πιο έξυπνη, καθώς οδήγησε στην απομάκρυνση του από τη βασιλική γαμήλια παρέλαση.

Like στη Maria!

Capture

Ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά των social media αποτελεί η περίπτωση της καλόγριας Maria Galan, από την κοινότητα Santo Domingo el Real στο Τολέδο της Ισπανίας! «Κολλημένη» με το facebook, η αδελφή Maria, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κοινότητας, η οποία, σύσσωμη, ζήτησε την απομάκρυνσή της! Η social Maria, έφυγε, αφού πρώτα είχε μετατρέψει σε ψηφιακά όλα τα αρχεία τους και είχε ρυθμίσει το internet banking της κοινότητας. Για την ιστορία πάντως, η αδελφή Maria έχει πλέον σελίδα https://www.facebook.com/sorinternet (και όχι προφίλ) στο facebook, με 11.227 μέλη. Το talking about, ας το προσπεράσουμε!

… Και φυσικά, τα παραδείγματα δεν τελειώνουν εδώ, γιατί «λάθη» γίνονται καθημερινά, τόσο από απλούς χρήστες, όσο και από εταιρίες! Το ιδιαίτερο με τα social media είναι ότι ακόμη κι αν το λάθος διορθωθεί ή διαγραφεί, ένας μόνο που μπορεί να το είδε, αρκεί για τη δημιουργία αρνητικής δημοσιότητας.

Είναι σημαντικό (ειδικά για τις εταιρίες) να είναι σίγουρες ότι έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και υποστήριξη, σε ό,τι κι αν κάνουν, online. Όσο για του απλούς χρήστες, ένα έχω να πω: Απλά, πρόσεχε τι λες και τι δημοσιεύεις.

Y.Γ Σίγουρα έχετε κι άλλα παραδείγματα. Πολύ θα ήθελα να τα μοιραστείτε μαζί μας!

Facebook · Fail · Funny · Twitter · Why you need a good agency · Wrong Moves

Facebook · Fail · Social Media · Twitter · wrong moves

Eva Bouzi

Η Εύα είναι Account Manager στη Socialab και έχει δημοσιογραφικό background με δουλειές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, έντυπα και portals.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting