The New Stuff - Suit digital marketing

Η σχέση των brands με τα instant articles

Dora Ekaterini


Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στη νέα δυνατότητα που παρέχει το Facebook στους εκδότες με τα instant articles. Πρόκειται ουσιαστικά, όπως έχουμε ξαναπεί, για την ανάρτηση άρθρων περισσότερο interactive για τους χρήστες.

O λόγος για τον οποίο αυτή η δυνατότητα θεωρείται επιτυχημένη είναι γιατί παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση του Facebook σαν εργαλείο αναζήτησης της επικαιρότητας. Πλέον, πολλές φορές οι χρήστες σκρολάρουν, ψάχνοντας να δουν αν αυτό που άκουσαν ή είδαν ισχύει, πρώτα μέσα από το Facebook και όχι μέσω των sites της επικαιρότητας. Ωστόσο, αυτό που επίσης κάνουν σαν επόμενο βήμα είναι να το διασταυρώσουν με τους φίλους τους, το άμεσο δηλαδή αντικείμενο του Facebook. Φανταστείτε λοιπόν τη δυνατότητα του να διαβάζουν οι χρήστες τα νέα της επικαιρότητας μέσω του Facebook, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν tab και να μεταφέρονται από παράθυρο σε παράθυρο.

Instant-Articles-Content-Marketing-1024x535

Tα instant articles είναι ένα feature, το οποίο χρησιμοποιούν με μεγάλη επιτυχία και τα brands. Συγκεκριμένα, το κάθε brand προκειμένου να είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, δημιουργεί σχετικά με την επικαιρότητα και άμεσα μηνύματα, τέτοια που να έχουν νόημα για τους χρήστες να τα δουν, να τα μοιραστούν και να ανταποκριθούν. Το ερώτημα όμως που προκύπτει εδώ είναι, πώς θα πρέπει να κινηθούν οι marketers ούτως ώστε να επιτύχουν απτά αποτελέσματα στους παραπάνω στόχους των brands;

  • Θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα η οποία θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική.
  • Στη συνέχεια, είναι αναγκαίο το να ακολουθείται μια ενιαία γραμμή αναφορικά με τα μηνύματα που θα επικοινωνεί το brand, καθώς η “φωνή” θα πρέπει να είναι ενιαία και δυναμική.
  • Θα πρέπει επιπλέον να υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική για το κάθε κανάλι των social media, δηλαδή τι αναρτάται που και γιατί.
  • Τέλος, η σωστή χρήση των data που παρέχουν τα social media, είναι πάντα σημαντική για το σωστό και στοχευμένο καθορισμό της στρατηγικής.

Συμπερασματικά, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι τα brands επειδή ακριβώς η αγορά μεταβάλλεται και εξελίσσεται, εξελίσσονται και αυτά με τη σειρά τους και αυτό αφορά σε όλους τους τομείς και όχι μόνο το digital marketing. Ένας από αυτούς είναι και η επικοινωνία, όπου πλέον στόχος των περισσότερων brands είναι η αμεσότητα, η δυναμική και τα αποτελέσματα έπειτα από στρατηγική βάση των νέων δεδομένων.

O λόγος για τον οποίο τα instant articles είναι σημαντικά για τα brands είναι γιατί ακριβώς ανταποκρίνονται στους προαναφερθέντες επικοινωνιακούς στόχους των brands. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα από αυτό το νέο feature. Άλλωστε ο κόσμος του marketing είναι πάντα γεμάτος εκπλήξεις!

Social Media

brands · Facebook · instant articles

Agencies

Communications · Media · Technology

Dora Ekaterini

Η Δώρα δραστηριοποιείται στο χώρο του digital marketing. Oλοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στο Μάρκετινγκ και τις Πολιτικές Επιστήμες, την κέρδισε ο χώρος του Μάρκετινγκ με μεγάλη διαφορά. Παράλληλα, δηλώνει blogger καθώς στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το προσωπικό της food blog.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting