The New Stuff - Suit digital marketing

Website Visitors; Κράτησέ τους στο site σου!

Panagiotis Sardelis


Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ενός website είναι η επισκεψιμότητά του. Ανεξάρτητα από την ποιότητα του περιεχομένου του, πολλοί είναι εκείνοι που αδιαφορούν για μακροσκελή posts και άνευ λόγου προλόγους και περιττές αναλύσεις. Το ζητούμενο για την πλειοψηφία είναι ένα σύντομο κείμενο με εμφανή τα σημεία που επιζητούν να διαβάσουν.  Είναι όμως αρκετό για να τους «κρατήσεις» για ώρα με απώτερο σκοπό τη θέαση και άλλων posts ή ακόμα και την ικανοποίηση του κοινού και επικείμενη επιστροφή για περαιτέρω θέαση;

Ένα ποσοστό της τάξεως του 70-90% επισκέπτονται ένα site μόνο μία φορά χωρίς να επιστρέψουν καθώς δεν τους ικανοποιεί το περιεχόμενό του. Ποιος ο λόγος λοιπόν να «τρέχει» ένα website όταν ο εκάστοτε επισκέπτης αφιερώνει 5’’ για να δει τίτλους και να αποχωρήσει χωρίς καν να συγκρατήσει το όνομά του; Λύσεις υπάρχουν και εδώ θα βρεις τις σημαντικότερες από αυτές.

Εφάρμοσε Call-to-action στρατηγική

Μία πολύ καλή επιλογή είναι η στρατηγική Call-to-action. Ουσιαστικά, θέτεις τον θεατή σε μία λογική συμμετοχής στο blog ή το post μέσω επισυναπτόμενων links, συμπλήρωσης φόρμας ή κάποιου mini game που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα επιτρέψει την παρατήρηση και άλλων στοιχείων μέσα στο website, όπως το όνομά του, οι στήλες του ή άλλου είδους θεματολογίες που ενδέχεται να ενδιαφέρουν στο μέλλον τον θεατή.

Η στρατηγική call-to-action μπορεί να μην αφορά μόνο τη συμμετοχή του κοινού αλλά ενδέχεται να περιλαμβάνει μία σειρά οπτικοακουστικού υλικού που κινεί το ενδιαφέρον του όπως video ή case studies, τα οποία όμως μπορούν να ληφθούν μόνο στην περίπτωση που γίνει κάποια εγγραφή. Κατά συνέπεια, με την απόκτηση στοιχείων του θεατή, όχι μόνο επιβεβαιώνεις το ενδιαφέρον του αλλά μπορείς να προωθήσεις και περαιτέρω υλικό, όπως κάποιο newsletter ή email ειδοποιήσεων για νέα posts που τον ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποίησε Engaging Content

Engaging Content… All time classic επιλογή! Αποτελεί ίσως την πιο αυτονόητη λύση, η οποία όμως συχνά παραβλέπεται. Είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν ότι το περιεχόμενο υπερτερεί της «εμφάνισης». Εκεί έγκειται το λάθος πολλών: Κανείς δεν θα προτιμήσει να «μείνει» σε μία σελίδα δομικά αδιάφορη και εικαστικά φτωχή. Πολλές φορές, λόγω τέτοιου είδους λαθών, χάνεται ακόμα και η αξιοπιστία ενός site διότι μία σελίδα παραμελημένη προϊδεάζει τον θεατή και για περιεχόμενο παραμελημένο, ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει.

Ωραία εικαστικά, videos επεξήγησης και minimal δομή είναι κάποια από τα στοιχεία του engaging content που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δημιουργός ενός website για να κινήσει το ενδιαφέρον του θεατή και να τον παρακινήσει να επισκεφθεί και άλλες «πτυχές» της σελίδας σχετικά με τη θεματολογία ή ακόμα και ένα πιθανό subscribe.

Αξιοποίησε Ελκυστική Δομή

Όπως προαναφέρθηκε, μία σωστή δομή κειμένου μπορεί να επιφέρει ένα τρομερό πλεονέκτημα στην επισκεψιμότητα ενός site, το οποίο είναι η επανάληψη επίσκεψής του. Η δομή ενός κειμένου παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό: Απλοί και περιεκτικοί τίτλοι, υπότιτλοι και σωστή δομή πηγών μπορούν να δώσουν την ικανοποίηση που απαιτείται στο κοινό ώστε να βρει σύντομα και απλά το σημείο του κειμένου που τον ενδιαφέρει, να διαβάσει το σημείο εκείνο και κατά συνέπεια να αφιερώσει μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο site. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναγνώστης-επισκέπτης θα μείνει ικανοποιημένος από την επίσκεψή του και θα διατηρήσει την επαφή με το site καθώς υποσυνείδητα θα έχει αποτυπωθεί η θετική εικόνα ανταπόκρισης του site απέναντι στις απαιτήσεις του.

Συμπερασματικά, η ακεραιότητα και αντικειμενικότητα του περιεχομένου στα posts ενός site αποτελούν δευτερεύον ζήτημα όταν το site είναι ελλιπές δομικά και οπτικά. Ο επισκέπτης «απαιτεί» μια καλή οργάνωση ενός site καθώς έτσι αυξάνεται η εμπιστοσύνη του απέναντι στην αξιοπιστία του. Φυσικά, άλλα μέσα και στρατηγικές μπορούν να επιφέρουν τόσο μεγαλύτερη διάρκεια επισκεψιμότητας όσο και επανάληψη επίσκεψης από κάποιον θεατή οδηγώντας ευκολότερα στον στόχο του, την θετικά προσκείμενη απομνημόνευση του.

Content · How To · Interactive · marketing · Social Media

audience · blog · visitor

Brand & Marketing Managers · Small Businesses

Communications · Media

Panagiotis Sardelis

Ο Παναγιώτης Σαρδέλης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Αποτέλεσε μέλος ερευνητικών ομάδων και ΜΚΟ στους τομείς των διεθνών σχέσεων με ειδίκευση στην ενέργεια και τα διεθνή οικονομικά. Ο τομέας των business συνιστά πλέον κύριο αντικείμενο απασχόλησης του με επίκεντρο το digital marketing. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting