The New Stuff

Ποιός είναι;


Το suit.gr είναι του Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Ο Γιώργος, εκτός του ότι απεχθάνεται να μιλάει στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο και κάνει ελάχιστες εξαιρέσεις όπως αυτή, έχει μια άλφα προϋπηρεσία στα social media, πολύ πριν αυτά πάρουν αυτό το όνομα.

Η πρώτη του επαφή με τους υπολογιστές ξεκινάει όταν αυτοί μόνο social δεν είναι. Στην ηλικία των 8 παίρνει έναν Amstrad 6128. Ήταν ο μόνος στο σχολείο με υπολογιστή για δύο χρόνια. Βαριόταν τόσο με τα παιχνίδια του τότε που έμαθε να προγραμματίζει σε μια πολύ παλιά και άχρηστη γλώσσα, την Basic, για να βρει κάτι ενδιαφέρον να κάνει με αυτό το γκρι κουτί.

Κάποια στιγμή το ’90 περνάει στο χώρο των παιχνιδιών παίρνοντας μια Amiga 500. Τρομερή επιτυχία. Παράλληλα πήρε κι ένα modem και έμπαινε στα πρώτα social media των καιρών, τις BBS. Αυτό ήταν πολύ πριν την εμπορική διάθεση του Internet στην Ελλάδα. Οι BBS ήταν κάποιοι υπολογιστές συνδεδεμένοι με modems. H πλειονότητα είχε μόνο μια γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι συνδεόμασταν ο ένας μετά τον άλλο. Η κλήση κόστιζε δέκα δραχμές ανεξαρτήτου διάρκειας, καθώς τότε οι γραμμές ήταν αναλογικές. Ποστάραμε φωτογραφίες, στίχους τραγουδιών, ανέκδοτα, άρθρα κλπ.

Το 1992 ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα που είχε πρόσβαση στο Internet μέσα από εμπορικούς παρόχους. Συγκεκριμένα είναι ο αριθμός #8 πελάτης της HOL. Έχει ακόμα κάπου κρατήσει την απόδειξη, όταν η HOL είχε τότε τέσσερις γραμμές dial-up και προσωπικό 3 ατόμων.

Ό,τι κι αν έλεγε τότε σε φίλους και συμμαθητές για το Internet, κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Το Internet ήταν ένα βαρετό μέρος. Από τα ελάχιστα ενδιαφέροντα πράγματα που είχε τότε ήταν το website του Μουσείου του Λούβρου. Την ευκαιρία για δωρεάν κουλτούρα κανείς δεν την έπιασε από τα μαλλιά.

Το 1995 συμμετείχε ως Αρχισυντάκτης στο πρώτο online περιοδικό, τους Κυβερνογράφους, το οποίο είχε τις πόρτες τους ανοιχτές για τον καθένα να γράψει με μηδενική εώς ελάχιστη αλλαγή των κειμένων του. Αυτό κατ’ επέκταση σήμαινε ότι η θεματολογία του περιοδικού ήταν από Σκάκι μέχρι Αστρονομία. Με σημερινά δεδομένα, οι Κυβερνογράφοι ήταν ίσως το πρώτο ελληνικό blog (και μάλιστα ομαδικό), πολύ πριν η λέξη blog μπει στην καθημερινότητά μας.

Αργότερα, πήγε στην Αγγλία για σπουδές και μετέπειτα δουλειά. Ακόμα και τότε στην εστία του δεν είχε πρόσβαση στο Internet και έτσι ξημεροβραδιαζόταν στην βιβλιοθήκη καθώς ήταν το μόνο μέρος όπου υπήρχε Διαδίκτυο. Από εκεί συντηρούσε ένα ημερήσιο newsletter, την Greek Humor List. Θέλει να πιστεύει ότι ήταν η πρώτη ελληνική προσπάθεια αποστολής ανεκδότων μέσω email, αν και η αλήθεια είναι πως μάλλον ο Άκης Καρνούσκος στο πανεπιστήμιο της Πάτρας τον πρόλαβε με τη δημιουργία του Joke of the Day.

Η πρώτη του δουλειά σε full-time επίπεδο ήταν σε μια dot-com, για την οποία έκανε marketing. Γυρνώντας την Ελλάδα, η δεύτερη του δουλειά ήταν ως στέλεχος εταιρείας του ομίλου DDB και όσες ακολούθησαν ήταν όλες σχετικές με το Internet και το marketing.

Κάποια χρόνια μετά, το 2004, δημιούργησε ένα προσωπικό blog, το George Is Your Man. Σε αυτό εκφράζει πολύ προσωπικές του σκέψεις και απόψεις.

Έκτοτε δημιούργησε και συμμετείχε σε διάφορα blogs, groups, και pages, αλλά μη ρωτάτε λεπτομέρειες. Άλλωστε κάποια από αυτά υπάρχουν ακόμα και σήμερα και κάποια είναι incognito…

To 2009 ίδρυσε τη Socialab

Το θέμα είναι η διαδρομή. 😉

Γιώργος Αναγνωστόπουλος


View George Anagnostopoulos's profile on LinkedIn