The New Stuff - Suit digital marketing

Wisemetrics, ένα εργαλείο για facebook analytics

Larry Ioannidis


Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά εργαλεία για να μετράτε την παρουσία σας στο facebook.

Το wisemetrics όμως έχει κάτι διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα. Πέρα από το γεγονός ότι έχει πολύ όμορφο design, έχει έναν δικό του αλγόριθμο αλλά και τρόπο μέτρησης των στατιστικών της σελίδας σας στο facebook που σας δίνει μοναδικά στατιστικά που δεν μπορείτε να βρείτε σε άλλα εργαλεία. Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα του το wisemetrics προσπαθεί να κάνει NFO (News Feed Optimization) που είναι το SEO του facebook. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Το report που σας προσφέρει το wisemetrics χωρίζεται σε 4 κατηγορίες, Page Analytics, Optimization, Benchmark και Value & ROI, κάθε μία από τις οποίες έχει την δική της αξία στην διαδικασία της βελτιστοποίησης της σελίδας σας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ανάλυση κάθε κατηγορίας και σας προσφέρει η κάθε μία ξεχωριστά.

Page Analytics

Αυτή η κατηγορία χωρίζεται σε 3 κομμάτια, το Reach, το Engagement και το Brand Report το κάθε ένα από τα οποία έχει κι άλλες υποκατηγορίες.
Στο Reach μπορείτε να δείτε στατιστικά που θα βλέπατε και στα facebook insights μόνο που εδώ παρουσιάζονται με έναν πιο φιλικό τρόπο. Εδώ θα δείτε την πορεία της αύξησης της σελίδας σας, συνολικά μέσα στον χρόνο αλλά και σε μηναία βάση, πόσοι χρήστες του facebook έχουν δει τα post σας μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάσημα και και πως αυτός ο αριθμός αυξομειώνεται κάθε μήνα.

Παρουσίαση της αύξησης των fans ανά μήνα

To δεύτερο κομμάτι, Engagement, αφορά την αλληλεπίδραση που έχει η σελίδα σας με τους fans αλλά και γενικά με τους χρήστες του facebook. Εδώ μπορείτε να μετρήσετε πόσες φορές η σελίδα σας έχει αλληλεπιδράσει με τους χρήστες του facebook (είτε με like, share, comment, wall post κτλ) είτε σε ποσοστιαία αύξηση είτε σε απόλυτους αριθμούς και με πόσους χρήστες έγινε η αλληλεπίδραση αυτή.
Tο πιο ενδιαφέρον κομμάτι βρίσκεται στην καρτέλα  community όπου μπορείτε να δείτε στατιστικά όπως η συμμετοχή των fans στα post που κάνετε, η αποτελεσματικότητα των συνομιλιών που δημιουργείτε αλλά και την αφοσίωση των fans σας στις ενέργειες που κάνετε στο fan page και κατά πόσο αυτή αυξάνεται ή μειώνεται διαχρονικά.
Το τελευταίο κομμάτι αυτής της κατηγορίας είναι το Brand Report που παρουσιάζει μία γενική εικόνα των στατιστικών του fanpage σας με ένα infographic.

Brand Report – Infographic

Optimazation

Σε αυτή την κατηγορία το wisemetrics σας δείχνει πως θα αποκτήσετε περισσότερους fans και περισσότερο engagement. Αυτό το καταφέρνει παρουσιάζοντας στατιστικά με το πως τα post σας έχουν επηρεάσει την αύξηση ή την μείωση των fan σας σε καθημερινή βάση και ποιες εξωτερικές σελίδες έχουν φέρει επισκεψιμότητα στο fan page σας μετατρέποντάς τους σε νέους fans.

Impact of posts of fans recruitment

Πέρα από την αύξηση των fans υπάρχει και η παρουσίαση της αποτελεσματικότητας του κάθε post που έχετε κάνει στο fan page μέσα από αναλυτικά στατιστικά όπως o αριθμός των engaged fans, το virality του post κ.α.. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να βάλετε το κάθε post σε διαφορετικές κατηγορίες (Brand Entertainment, Product Announcement, Brand Building, Chit Chat, Contests Or Promotions, Other) έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά των post ανάλογα με τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν.

Benchmark

Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να παρακολουθήσετε την απόδοση των post σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μπορείτε να προσθέσετε fanpage των ανταγωνιστών σας και να παρακολουθήσετε ποια post τους δέχτηκαν τα περισσότερα likes, comments, shares και clicks (τα clicks μετρώνται μόνο αν οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν bit.ly)
Posts Ranked by Afinity (Likes)

Posts Ranked by Afinity (Likes)

ROI & VALUE

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία αφού παρουσιάζει την αξία και το κόστος της επικοινωνίας που κάνετε στο fanpage σας. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη καρτέλα που δείχνει πόσο θα έπρεπε να πληρώσετε αν κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου αγοράζατε, impressions, clikcs και interaction που δημιουργήσατε στη σελίδα σας.

Earned Media Value

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να συγκρίνεται το κόστος της επένδυσης σας στο facebook σε σχέση με κάποιο άλλο κανάλι επικοινωνίας. Πόσο θα σας κόστιζε δηλαδή να κάνετε μία διαφήμιση σε κάποιο άλλο μέσο και πόσο αυτό κοστίζει τελικά στο facebook.
Και τέλος μπορείτε να δείτε πόσο αποτελεσματική είναι η δουλειά του Community Manager που έχει αναλάβει την σελίδα σας καθώς δείχνει πόσα συνολικά post και comment έχει κάνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρισμένο σε εβδομάδες και πόσα από τα comments ή post των χρηστών έχει εξετάσει έτσι ώστε να τους δώσει απαντήσεις.

Τιμή

Οι τιμές που προσφέρει το wisemetrics είναι ανάλογες με τις απαιτήσεις που έχετε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παρακολουθήσετε μία σελίδα με λιγότερους από 20.000 fans η τιμή είναι 99 δολάρια, ενώ για τρεις σελίδες με συνολικό αριθμό fans 50.000 η τιμή είναι 199 δολάρια. Το τρίτο πακέτο που είναι για 5 συνολικά σελίδες με συνολικό αριθμό fans 100.000 είναι στα 299 δολάρια τον μήνα, ενώ για μεγαλύτερες απαιτήσεις μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την wisemetrics.

Συμπέρασμα

Το wisemetrics πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο και επαναστατικό εργαλείο στην κατηγορία των facebook analytics καθώς δίνει στατιστικά και ανάλυση που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού και σας μαθαίνει πως να εκμεταλλεύεστε καλύτερα το περιεχόμενο που έχετε στις σελίδες σας για να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τους fans ή το engagement σας. Ο συνδυασμός αυτού και η πολύ ωραία αισθητική της ιστοσελίδας το κάνει το wisemetrics να ξεχωρίζει από άλλα facebook analytics tools.
Αξίζει να το δοκιμάσετε καθώς προσφέρεται δωρεάν για 2 βδομάδες πριν αποκτήσετε κανονική συνδρομή χωρίς καμία προκαταβολή ή δέσμευση.
Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα www.wisemetrics.com

Facebook · Social Media · Tools

benchmark · community management · engagement · Facebook · facebook analytics · facebook insights · optimazation · Page analytics · reach · roi · social media tool · wisemetrics

Larry Ioannidis

O Larry Ιωαννίδης είναι 26 ετών και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στον τομέα του Digital Marketing σε ΜΚΟ και εταιρείες. Αυτόν τον καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Growth Marketer για το BlindChat στην sidebar. Ασχολείται με τα Social Media από τότε που το myspace.com ήταν το πιο hot social network αν και τώρα το πιο πιθανό είναι να τον βρείτε στο facebook ή στο twitter

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting