X

4 Instagram Accounts για να πάρεις έμπνευση

Ο digital κόσμος αλλάζει συνεχώς, παρασέρνοντας μαζί του όλους όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα trends. Με όλες αυτές τις πλατφόρμες που έχουν οι ψηφιακοί χρήστες στη διάθεσή τους, αυτό που έχει να κάνει ο καθένας δεν είναι απλώς να δημιουργήσει ένα προφίλ, αλλά και να καταφέρει να εδραιώσει μια ξεχωριστή ταυτότητα που θα βασίζεται πάνω σε μια δυνατή digital στρατηγική.

Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των brands και το να διατηρείς inspiring και μοναδικά προφίλ σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι περίπλοκο task. Είτε όμως πρόκειται για προσεκτικά επεξεργασμένο περιεχόμενο είτε για unique φωνή και ταυτότητα, υπάρχουν brands εκεί έξω που ‘‘τα σπάνε’’ στα social media και αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλά marketing agencies και άλλα brands.

Ίσως το πιο δυνατό social medium της σημερινής εποχής δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Instagram.

Το Instagram είναι fun, άμεσο, inspiring και influencing. Ο κάθε ένας που το χρησιμοποιεί μπορεί να δει φωτογραφίες, βίντεο, GIFs, να γελάσει με memes, να συνομιλήσει με τους φίλους του, να κάνει video-chat, να κάνει live, να παίξει με φίλτρα ακόμα και να κάνει αγορές.

Έτσι, τα brands το εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερο, αυξάνοντας το awareness, κάνοντας engage με τους followers τους και οδηγώντας τους σε άλλες σελίδες, όπως το website του brand, στο οποίο μπορούν να κάνουν αγορές ή να εκμεταλλευτούν άλλες υπηρεσίες.

Υπάρχουν πολλοί, λοιπόν, που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο Instagram για το περιεχόμενό τους και την ταυτότητα τους, όμως παρακάτω μπορείς να δεις μερικά και να πάρεις έμπνευση:

#1 Pantone

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Pantone είναι το παγκόσμιο color matching σύστημα, το οποίο επικοινωνεί τη γλώσσα των χρωμάτων. Ο λογαριασμός τους στο Instagram είναι, φυσικά, πολύχρωμος και inspiring, καθώς αυτός είναι ο αυτοσκοπός του ίδιου του brand. Στα τέλη κάθε χρόνου, παρουσιάζει το χρώμα της επόμενης χρονιάς, το οποίο κατακλύζει το feed όσων ακολουθούν το συγκεκριμένο brand, δίνοντας μεγάλη βάση στις λεπτομέρειες και την τοποθέτηση των χρωμάτων.

#2 Airbnb

Όντας ένα από τα διασημότερα hosting apps, το Airbnb μοιράζεται στο Instagram περιεχόμενο που θα σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις σήμερα κιόλας. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι γεμάτη με φωτογραφίες από μοναδικές τοποθεσίες και high-quality content, με σκοπό να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους fans της και να τους κρατήσει engaged, δημοσιεύοντας τις δικές τους travel εμπειρίες.

#3 Bumble

Αν και το Bumble είναι ένα dating app, το Instagram account του είναι γεμάτο από motivational quotes και φανταστικές dating συμβουλές. Πολλές φορές αναδημοσιεύσει και στιγμιότυπα που οι ίδιοι οι χρήστες έχουν μοιραστεί, το οποίο κάνει το brand πραγματικά διασκεδαστικό.

#4 Design Milk

Το Design Milk είναι ένα online περιοδικό και e-shop αφιερωμένο στο μοντέρνο design. Το προφίλ του στο Instagram αποτελείται από τέχνη, αρχιτεκτονική, διακόσμηση, μόδα και τεχνολογία. Ένα feed γεμάτο σχήματα, χρώματα και σχέδια με βασικό σκοπό της ομάδας να βοηθήσει τους fans να ανακαλύψουν αντικείμενα που θα βελτιώσουν τις ζωές τους και να τους εμπνεύσουν.

Ηλιάνα Χαλιμούρδα: Η Ηλιάνα πρόσφατα αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Εργάζεται ως PR Executive στην οικογένεια της Socialab και της αρέσει να ενημερώνεται για τα νέα trends του digital κόσμου.

This website uses cookies.