X

Καταγγελίες και αξιοπιστία

Αναρωτιέμαι: Υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει ότι δεν είναι όλες οι καταγγελίες ακριβείς ή αληθινές; Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ό,τι διαβάζουν στο Internet; Αποκλείεται.

Και μετά θυμάμαι ότι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που πιστεύουν ότι διαβάζουν στο Internet τότε το email που υπόσχεται πως ο Bill Gates θα δώσει $200 σε όποιον το προωθήσει δε θα έκανε το γύρο του κόσμου εδώ και 15 χρόνια. Τα παιδιά όλου του κόσμου θα είχαν γιατρευτεί από τα 2 cents που θα δώριζε η AOL με κάθε προώθηση εκείνου του email με τη λευχαιμία. Και ο Γιώργος Μεσσήνης, το παιδάκι που χάθηκε και βρέθηκε το 2005, δε θα ήταν το πιο πολυ-προωθημένο ελληνικό email εν έτει 2010.

Σίγουρα είμαστε λίγο πιο εύπιστοι όταν η πίστη μας μπαίνει σε πειρασμό είτε χρηματικό, είτε ηθικό. Αλλά πόσο μπορεί αυτό να επηρρεάσει την κρίση μας ως καταναλωτές;

Λυπάμαι, δεν έχω την απάντηση.

Αλλά όσο εγώ (και κάποιοι από εσάς που έχετε την ορθή κρίση να με διαβάζετε) μπορεί να μη δίνω ιδιαίτερη αξία σε όποια καταγγελία διαβάσω online, τόσο κάποιοι άλλοι μπορεί να δώσουν βάση.

Από τις χιλιάδες καταγγελίες, επιλέγω μία για τα Dia στο Τρωκτικό που έτυχε να έχει και απάντηση επικολλημένη από κάτω, η οποία προφανώς προσαρτήθηκε σε δεύτερο χρόνο.

Κάποιος παραπονέθηκε που κλήθηκε να πληρώσει για κάτι που έσπασε και του φταίει η επιχείρηση. Αν δηλαδή μπω σε ένα κατάστημα με δώρα και κατά λάθος ρίξω κάτι, δεν πρέπει να αποζημιώσω τον ιδιοκτήτη; Το “you break it, you pay for it” δεν ισχύει;

Προφανώς και ισχύει.

Όμως το mob mentality υπερισχύει. Η καταγγελία δημοσιεύεται. Γιατί δε μετράει το ποιός έχει δίκιο. Μετράει το ότι ο μικρός κλήθηκε να πληρώσει τον μεγάλο. Και όλοι οφείλουν είναι με τον μικρό, έτσι;

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.