X

Διαφήμιση στο Facebook

Το ότι μπορείτε να διαφημιστείτε στο Facebook το γνωρίζετε, φυσικά.

Το τι είδους διαφήμισης όμως μπορείτε να έχετε πέρα από αυτή που μπορείτε να βρείτε μονοι σας στο link Advertising το γνωρίζετε;

Για τους big spenders υπάρχει η λύση του reach block που μπορεί να έχει τη μορφή video ή εικόνας και να προωθεί μια σελίδα, να δίνει κάποιο virtual gift, event ή website.

Δείγμα reach block advertising κάτω δεξιά στο screenshot

Το κόστος του reach block ξεκινάει από τα 15.000 ευρώ και μπορεί κανείς το αγοράσει στην Ελλάδα αν απευθυνθεί στη Think Digital.

Το μόνο για το οποίο θα προειδοποιήσω είναι το ότι πρέπει κανείς να είναι πολύ σίγουρος για το πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να επενδύσει σε μια τέτοια διαφήμιση.

Μια διαφήμιση η οποία έχει στόχο απλά να φέρει κόσμο σε μια σελίδα δεν είναι  στρατηγικός στόχος και ήδη έχουμε δει brands που το έχουν δοκιμάσει και δεν πήρανε ούτε 5.000 fans, ενώ άλλοι το δοκίμασαν επιτυχημένα και πήραν 20.000 fans.

Η διαφορά όμως δεν είναι μόνο στον αριθμό αλλά και σε βασικότερα ερωτήματα:

  • Είστε έτοιμοι για να κάνετε engage αποτελεσματικά τόσους fans; Πώς;
  • Είστε σίγουροι ότι μαζί με fans δε θα φέρετε και trolls που θα κάνουν τη ζωή των οργανικά συλλεγμένων fans και των admins πιο δύσκολη;

Caveat emptor.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.