X
    Categories: Mobile

Τεράστιες αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, σε ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2014 καταργούνται δια παντός οι χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για roaming στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν οι καταναλωτές να μιλάνε, να στέλνουνε μηνύματα αλλά και να σερφάρουνε χωρίς επιπλέον κόστος από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια, αυτό πολύ γρήγορα θα φέρει αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά όλων των Ευρωπαίων αφού θα βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη χρήση των smartphones κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό (δε θα ψάχνουμε απεγνωσμένα κάποιο Starbucks για wi-fi) αλλά και κάτι πιο σημαντικό: Οι εταιρείες θα μπορούν να ανταγωνιστούν πέρα από τα σύνορα.

Θα αρχίσουμε (υποθέτω από το 2015) να βλέπουμε δηλαδή στην Ελλάδα διαφημίσεις για να γίνουμε συνδρομητές σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του εξωτερικού. Και με δεδομένο το ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε ανοίξει την αριθμοδότηση σε γραμμές VOIP τόσο για γεωγραφικά νούμερα (210, 211, 2310 κ.ά.) όσο και μη-γεωγραφικά νούμερα (αυτά που ακόμα έχουμε δει περιορισμένη χρήση στην Ελλάδα και αρχίζουν από 7), δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν είναι συμφερότερο να έχουμε κινητό με σύνδεση από κάποια εταιρεία πέρα από τις ελληνικές και αριθμό όπως το +307007000777 που είχα μέχρι πρόσφατα από τη Viva).

Τι σημαίνει αυτό κατ’ ουσία για τον marketer;

Περισσότερο mobile και όταν ταξιδεύουμε αλλά και όταν είμαστε στην Ελλάδα.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.