X
    Categories: FunnyViral

Τα top 10 viral campaigns

Όταν έγραφα το προηγούμενο post για τη δυσκολία των viral videos, δεν είχα προλάβει να δω το Advertising Age που είχε αναρτήσει το all-time top 10 των viral campaigns.

Η δυσκολία που ανέφερα φαίνεται και στο γεγονός πως αν συγκρίνει κανείς τα top 10 brands παγκοσμίως με τη λίστα των top 10 virals θα βρεί μόνο ένα brand που εμφανίζεται και στις δύο λίστες: τη Microsoft.

Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση είναι πως η #1 viral καμπάνια ανήκει σε ένα brand που δεν έχετε ξανακούσει: τη Blendtec, μια εταιρεία που παράγει μπλέντερς. Το μυστικό της βρίσκεται στο ότι τρέχει την ίδια καμπάνια εδώ και 4 χρόνια και έχει πάνω από 100 videos, κάθε φορά προσπαθώντας (και πετυχαίνοντας) να αλέσει τα πιο δημοφιλή προϊόντα στο μπλέντερ της: ένα iPad, ένα iPhone 4 κλπ.

Θα σας κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός πως η Old Spice έχει καταφέρει να είναι δύο φορές στο top 10 list με δύο φετινές καμπάνιες, αν και μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι πολύς κόσμος που είδε την δεύτερη καμπάνια αποφάσισε να δει και την προηγούμενη.

Σε κάθε περίπτωση, η λίστα με τις 10 πιο επιτυχημένος viral καμπάνιες, αξίζει μια επίσκεψη στο Advertising Age.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.