X
    Categories: Social Media

Twitter trends από το @trendinggr

Πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ένα social monitoring tool. Το εργαλείο αυτό διαβάζει το περιεχόμενο που γράφεται από Έλληνες ή γενικά παράγεται στην Ελλάδα από τα βασικά social media networks (Facebook, Twitter, LinkedIn) καθώς και από blogs & forums. Κατόπιν τα παρέχει σε διάφορες μορφές στους τελικούς χρήστες είτε μέσω αναζητήσεων είτε με διάφορα alerts.

Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι τα δεδομένα που προκύπτουν από το twitter έχουν αρκετό ενδιαφέρον, οπότε αποφασίσαμε να τα δημοσιοποιήσουμε και έτσι γεννήθηκε το trending.gr. Το trending αναλύει καθημερινά τα tweets των Ελλήνων και καταγράφει ενδιαφέροντα στατιστικά όπως τα πιο re-tweeted tweets, τα trending topics, τους top users, τα hot videos και τα top links.

Όμως πέρα από τις top λίστες (και το vanity search που μπορεί να κάνει ο καθένας) ενδιαφέρον έχει ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση ελληνικών tweets για hashtags που δε βασίζονται σε greeklish πχ #fail. Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει με άλλο τρόπο πχ από το ίδιο το twitter. Αντίστοιχα μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερες αναζητήσεις για global terms που όμως θα επιστρέψουν μόνο ελληνικά αποτελέσματα πχ vodafone.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες δυνατότητες πχ σήμερα προσθέσαμε τη δυνατότητα να βλέπει κανείς όλη τη συζήτηση στην οποία συμμετέχει ένα tweet πατώντας το View thread.

Θα χαρούμε να ακούσουμε την άποψη σας καθώς και τις προτάσεις σας στο trendinggr.

Δημήτρης Γιαννίτσαρος: Ο Δημήτρης είναι έμπειρος προγραμματιστής και συνιδρυτής της Sidebar, όπου ασχολούνται με μία πληθώρα από ενδιαφέροντα projects.

This website uses cookies.