X

Γιατί το Mtv δεν παίζει videoclip πλέον; Επειδή δεν θα τα βλέπαμε.

Με αφορμή το κάτωθι video παρωδία, έκατσα να σκεφτώ πως εγώ ανακαλύπτω νέα μουσική τώρα που το MTV δεν παίζει μουσικά videos αλλά και εγώ δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Το συμπέρασμα είναι και πάλι το Internet και συγκεκριμένα τα social media!

Ξεκινάμε κλασσικά από το γεγονός ότι κανείς μουσικός καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του δεν αποκλείει τα social media από το promotion του. Μερικοί μάλιστα τα χρησιμοποιούν ως το κυριότερο κανάλι διαφήμισης, public relations, e-commerce , ακόμα και για την επικοινωνία τους με τον κοινό θνητό οπαδό τους.

Παρατηρείτε κάτι περίεργο; Το ότι π.χ. πάνω από τα μισά (11) entries είναι όχι γενικά καλλιτέχνες, αλλά είναι τραγουδιστές και συγκροτήματα; Το ότι υπάρχουν και θρύλοι της μουσικής που μας έχουν αφήσει χρόνους; Για δείτε και παρακάτω.

Στο top 10 έχουμε 3 brands σχετικά με την μουσική είτε σαν πλατφόρμες είτε σαν εταιρείες διανομής ενώ στο 11 υπάρχει το iTunes και όχι η Apple!

Για να επανέλθουμε όμως στο video, το επιχείρημα της παρωδίας είναι ότι εφόσον άλλαξαν οι συνήθειες και τα κανάλια πρόσβασης στη μουσική (και ένα αμφιλεγόμενο κατηγορώ περί πειρατείας) γιατί να μην αλλάξει και το MTV;

Και τελικά πέρα από την πλάκα, ο ψευτο-manager έχει δίκιο! Βλέπω νέα music videos στο YouTube, κάνω like τους αγαπημένους μου μουσικούς και συγκροτήματα στο Facebook και αν έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να πουν τους ακολουθώ και στο twitter.

Μπαίνω σε μουσικά sites για νέα και συναυλίες και γενικότερα δεν ασχολούμαι καθόλου με την τηλεόραση! Ακόμα και το ραδιόφωνο έχει διατηρήσει την θέση του στα κανάλια εύρεσης μουσικής μου, αλλά όχι για νέα μουσική παραδόξως. Συνήθως ανακαλύπτω παλιά και ψαγμένα κομμάτια και όχι νέα single και top 10 material.

Social media επομένως, και στο marketing της μουσικής. Είτε λέγεται iTunes, MySpace (welcome back ?!), soundcloud, Pandora (still waiting) ή Spotify , το μέλλον της μουσικής είναι social.

Πηγές: fanpagelist.comignitesocialmedia.com

Νικόλας Γρηγορίου: Ο Νικόλας κατά δήλωσή του είναι online από το 1994 και γι αυτό το λόγο δεν εντυπωσιάζεται εύκολα. Στον ελεύθερό του χρόνο είναι Account Manager στη Socialab.

This website uses cookies.