X

Πώς θα αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram

Χρησιμοποιούμενο σωστά, το Instagram μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο, οπτικό κανάλι διαφήμισης για οποιοδήποτε brand. Όπως κάθε κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω, υπάρχουν σωστοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε, λάθος τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε και έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε.

Υπάρχουν πέντε τακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram.

1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά hashtags

2. Χρησιμοποιήστε τα σωστά φίλτρα

3. Δημοσιεύστε τη σωστή στιγμή

4. Κλέψτε τους followers των ανταγωνιστών σας

5. Χορηγείστε posts και κριτικές προϊόντων

Ας εμβαθύνουμε λοιπόν περισσότερο στον τρόπο εφαρμογής της κάθε τακτικής.

1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά hashtags

Ο στόχος σας στο Instagram είναι να προσελκύσετε το τρέχον κοινό σας, ενώ παράλληλα να αυξήσετε και τους ακολούθους σας. Η δημοσίευση νέων, ενδιαφέρουσων και ελκυστικών φωτογραφιών θα ικανοποιήσει την πρώτη απαίτηση, αλλά για να αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των ακολούθων σας θα βρείτε ότι το hashtagging των φωτογραφιών σας είναι εξαιρετικής σημασίας.

Ποια hashtags πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε;

Ακριβώς όπως στο Twitter και σε άλλα κοινωνικά μέσα, οι χρήστες του Instagram χρησιμοποιούν συγκεκριμένα hashtags σε σχέση με άλλους. Εάν χρησιμοποιήσετε τα σωστά hashtags στις φωτογραφίες σας, είναι πιθανότερο να αποκτήσετε νέους ακόλουθους. Η χρήση των hashtags είναι ένα πράγμα, η χρήση των σωστών tags όμως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Τα δημοφιλή hashtags πιθανότατα να σας προσφέρουν πρόσθετο engagement και likes, ωστόσο, δεν θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη αύξηση του engagement, σε νέους ενδιαφερόμενους followers και το σημαντικότερο σε πωλήσεις.

Εάν θέλετε να προσθέσετε τις σωστές ετικέτες στις φωτογραφίες σας, θα πρέπει να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε τα πιο κατάλληλα hashtags. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε την κατάλληλη έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα πιο σχετικά hashtags, που δεν περιγράφουν μόνο την επωνυμία σας, αλλά αναζητούνται επίσης στο Instagram.

2. Χρησιμοποιείστε τα σωστά φίλτρα

Τα σωστά hashtags δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε. Η κοινότητα του Instagram ανταποκρίνεται ευνοϊκότερα σε ορισμένα φίλτρα φωτογραφιών από άλλα. Η χρήση αυτών των προτιμώμενων φίλτρων μπορεί να επηρεάσει το engagement σας.

Σύμφωνα με το Iconosquare τα πιο δημοφιλή φίλτρα στο Instagram είναι τα εξής:

1. Normal (No Filter), 2. Clarendon, 3. Juno, 4. Lark, 5. Ludwig, 6. Gingham, 7. Valencia, 8. X-Pro II, 9. Lo-fi, 10. Amaro.

3. Δημοσιεύστε τη σωστή ώρα

Πέρα από το να βάζετε τα κατάλληλα hashtags και να χρησιμοποιείτε τα καλύτερα φίλτρα, πρέπει επίσης να έχετε κατά νου την ώρα που κάνετε κάποιο post. Μια στοχευμένη τακτική είναι να αναλύσετε τι έχει και τι δεν έχει λειτουργήσει σωστά για εσάς στο παρελθόν. Με τη βοήθεια του Iconosquare, μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή ανάλυση για το ιστορικό των posts σας έναντι του engagement. Αυτή η ανάλυση θα επισημαίνει επίσης και τις καλύτερες ώρες της μέρας και τις μέρες της εβδομάδα που είναι κατάλληλες για να κάνετε κάποιο post.

4. «Κλέψτε» τους followers των ανταγωνιστών σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε και να προσελκύσετε νέους ακόλουθους είναι να αναζητήσετε τους λογαριασμούς Instagram των πιο κοντινών ανταγωνιστών σας και να έχετε αλληλεπίδραση στο κοινό τους.

Οπότε πώς θα «κλέψετε» αποτελεσματικά τους followers των ανταγωνιστών σας;

Μπορείτε να τους «κλέψετε» έχοντας αλληλεπίδραση μαζί τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες του Instagram, και προφανώς, όσο περισσότερο αλληλεπιδράς τόσοι περισσότεροι followers σου «επιστρέφουν»

Οι τρεις τύποι engagement στο Instagram είναι:

  • Ακολούθησε έναν χρήστη
  • Πάτησε Like σε μια φωτογραφία του/της
  • Σχολίασε σε μια φωτογραφία του/της

5. Χρηματοδοτήστε posts και κριτικές προϊόντων

Όλη αυτή η βελτιστοποιημένη δημοσίευση στο λογαριασμό σας είναι μεγάλη, αλλά αν θέλετε πραγματικά να έχει αντίκτυπο, πρέπει να εκμεταλλευτείτε το μάρκετινγκ των Influencers, εκθέτοντας το brand σας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Πώς θα το κάνετε λοιπόν αυτό;

Αρχικά, δυστυχώς σε σύγκριση με τις παραπάνω τακτικές που ακολουθήσατε για να αυξήσετε τους followers στο λογαριασμό σας και ήταν δωρεάν, αυτή εδώ η τακτική δεν είναι. Ωστόσο, αν την κάνετε σωστά, θα έχει καλό αποτέλεσμα. Για να ξεκινήσετε θα χρειαστεί να φτιάξετε μια λίστα με «μεγάλους» λογαριασμούς. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε προϊόντα ομορφιάς, θα θέλετε να βρείτε «μεγάλους» λογαριασμούς από beauty bloggers.

Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως που πρέπει να ελέγχετε στα προφίλ τους:

  1. Πολλοί ακόλουθοι – Συνήθως 20k – 200k
  2. Ένα email στο προφίλ (το οποίο δείχνει ότι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες)

Για το κλείσιμο

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς αποτελεσματικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Instagram σωστά και να ενισχύσετε τους ακόλουθους σας, αλλά δεν είναι πάντα ένα παιχνίδι αριθμών. Όπως με κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η πιο επιτυχημένη στρατηγική παντού είναι να είστε αυθεντικοί και κοινωνικοί.

So Keep Calm and…

agapi antonopoulou: Η Αγάπη είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος "Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη της για το marketing κρατάει χρόνια και μετά το μεταπτυχιακό έχει θέσει ως στόχο να εφαρμόσει όσα διδάχθηκε και να μάθει ακόμη περισσότερα. Με γνώμονα αυτό έχει βρεθεί τώρα στη Socialab, όπου εργάζεται ως Account Executive στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων.

This website uses cookies.