X

Τα Instagram Stories είναι πλέον διαθέσιμα και μέσω Desktop!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Facebook ότι τα Facebook Stories είναι διαθέσιμα και για desktop users, το Instagram ανακοίνωσε επίσης ότι τα Instagram Stories θα μπορούν να ανεβαίνουν πλέον και από ένα desktop.

Aν κατευθυνθείτε λοιπόν στο Instagram, σύντομα θα δείτε μια γραμμή Stories στο πάνω μέρος της οθόνης. Αντί να περάσετε το δάχτυλό σας στο bar των Stories, θα υπάρχουν βέλη κατεύθυνσης σε κάθε πλαίσιο Story για πλοήγηση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το Instagram επεκτείνει με αυτή την κίνηση τη διαθεσιμότητα των ιστοριών σε περισσότερους χρήστες, ιδιαίτερα σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές χαμηλής συνδεσιμότητας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο Instagram μέσω του web αυξάνεται, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε αναπτυξιακές περιοχές όπως η Ινδία και η Νοτιοανατολική Ασία, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι περιορισμένη. Και με περισσότερο από το 80% των χρηστών Instagram να βρίσκονται εκτός των Η.Π.Α., η προσθήκη περισσότερων τρόπων για να συνδεθούν οι χρήστες αυτών των περιοχών είναι ένας σχετικά απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την επέκταση του brand που λέγεται Instagram.

Ειδικότερα, με την επέκταση σε αυτές τις περιοχές, το Instagram εργάζεται επίσης για να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τον ανταγωνισμό με το SnapchatΣτην πραγματικότητα, το Snapchat φέρεται να ήταν αρκετά σαφές όσον αφορά στις προθέσεις του να μην επεκταθεί σε αυτές τις περιοχές, με έναν πρώην υπάλληλο να λέει ότι ο CEO Evan Spiegel δεν ενδιαφέρθηκε να επεκταθεί σε «φτωχότερες» χώρες όπως η Ινδία.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι τα Instagram Stories αντιστοιχούν σε 250 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες και αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, έναντι του Snapchat των 173 εκατομμυρίων.


Όσον αφορά τις ειδικές περιπτώσεις χρήσης, το Instagram σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι:
«Θα είστε επίσης σε θέση να δημοσιεύσετε stories από το web για κινητά τους επόμενους μήνες».

Σύντομα θα μπορείτε να δημοσιεύετε stories απευθείας από το desktop σας, και όχι μόνο από το mobile app, κάτι που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο brand useΑλλά ακόμα κι αν δεν είστε τεχνικά σε θέση να δημοσιεύσετε ιστορίες από τον desktop σας, έχει βρεθεί μια ακόμη λειτουργική λύση. Τον Μάιο, όταν το Instagram εξέδωσε τη νέα version, ορισμένοι επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι είναι δυνατό το upload εικόνων απευθείας από τον desktop, αν χρησιμοποιείτε Google Chrome.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα desktop Stories δεν θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις – τουλάχιστον, όχι ακόμη. Σε άλλα νέα του Instagram, το Facebook ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει το API Instagram σε API του Facebook, προσθέτοντας επίσης νέα χαρακτηριστικά στο API Instagram Graph «έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να παρακολουθούν την παρουσία τους στην εφαρμογή και επίσης να μετράνε πιο αποτελεσματικά την απόδοση του organic content τους σε εργαλεία τρίτων». Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν ένα εκτεταμένο moderation σχολίων.

Giannis Kotselis: O Γιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο χώρος του Digital Marketing και ειδικότερα των Social Media μπήκε στη λίστα ενδιαφέροντός του από πολύ μικρή ηλικία. Σήμερα εργάζεται ως Account Executive στη Socialab.

This website uses cookies.