X

Το Instagram κάνει δώρο το “Save Draft” σε όλους!

Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει σχετική αναφορά στον μεγάλο αριθμό δοκιμών, τις οποίες έχει διεξάγει το Instagram. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό καιρό, έχει πάρει την απόφαση να φέρει στην αγορά του marketing μια ολοκαίνουργια λειτουργία. Το νέο αυτό εργαλείο ακούει στο όνομα “Save Draft”. Αρχικά, η διάθεση της συγκεκριμένης λειτουργίας απευθύνθηκε σε κάπως περιορισμένο αριθμό χρηστών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Από τις αρχές του Αυγούστου, το Instagram, λαμβάνοντας θετικό feedback αποφάσισε να επεκτείνει τη διάθεση του εργαλείου αυτού σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Προσιτό σε όλους

Φήμες λένε ότι τόσο οι δοκιμές, όσο και τα προοριζόμενα τεστ του νέου αυτού εργαλείου είχαν θετική κατάληξη. Έτσι λοιπόν, η πλατφόρμα πλέον παρουσιάζει δημόσια, την ολοκαίνουργια λειτουργία του Save Draft, η οποία θα αποτελέσει προνόμιο για κάθε ένα χρήστη του Instagram. Ως εναρκτήρια ημερομηνία μαζικής προώθησης σημειώθηκε η 20η Σεπτεμβρίου. Ενδεικτική αναφορά στο Instagram Help Page αποδεικνύει ότι η χρήση και ολοκλήρωση της διαδικασίας του Instagram Draft είναι εύκολη και προσιτή.

Μόλις η αναγραφόμενη διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, αυτόματα θα κάνει την εμφάνισή της η επιλογή του Draft κάτω από το “My Photo Stream” στις φωτογραφίες. Επιπρόσθετα, το Instagram έρχεται να προσθέσει ακόμα μια νέα επιλογή στο κομμάτι του πρόχειρου. Πρακτικό και εύχρηστο, το “Manage”, δίνει εύκολα και γρήγορα τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να διαχειριστεί κατάλληλα οποιαδήποτε ανολοκλήρωτη δουλειά.

Η προσθήκη, αυτή, του Instagram, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έκανε την εμφάνισή της δημοσίως, έχει γίνει δέκτης μεγάλου αριθμού θετικών σχολίων, κατά κύριο λόγο στο Twitter. Άλλωστε εμφανίζει μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων και τρόπων χρήσης, πέρα από μονάχα να επιτρέπει στους απλούς και καθημερινούς χρήστες να καταναλώνουν αρκετό χρόνο στην προσεκτική δημιουργία μίας σχεδόν τέλειας ανάρτησης.

Ποιος είναι ο τυχερός;

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο κέρδος προορίζεται περισσότερο για τα Brands και Agencies, παρά για την ιδιωτική, προσωπική χρήση. Η νέα προσθήκη του Instagram, δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να ενσωματώσουν όλο και περισσότερα στοιχεία στην προκείμενη ανάρτηση, παίρνοντας τον χρόνο τους και δημιουργώντας ένα σχεδόν τέλειο post με ηρεμία και σιγουριά. Αναμφισβήτητα, όλο και κάποιος θα τονίσει ότι, το Instagram  δεν προσφέρει σχετική λειτουργία προγραμματισμού της ανάρτησης. Παρόλα αυτά, όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί ούτε απατηλό, ούτε μακρινό όνειρο. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε την ύπαρξη των New Business Analytics Tools του Instagram, τα οποίο προμηθεύουν τον χρήστη με τα απαραίτητα και αναγκαία στατιστικά στοιχεία, αναφορικά τόσο με την χρονική στιγμή, όσο και με τη γεωγραφική τοποθεσία, κατά τις οποίες το κοινό της σελίδας εμφανίζεται περισσότερο ενεργό.

Εν κατακλείδι, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα πλεονεκτήματα, τα οποία προσφέρονται μέσω των εξελιγμένων προσθηκών του Instagram, δίνεται άμεσα η δυνατότητα στα brands να βελτιώσουν κατά πολύ την απόδοσή τους. Προσαρμόζοντας τις ανάγκες τους στα νέα δεδομένα και αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναρτήσεων, μπορούν σε άμεσο χρονικό διάστημα να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σίγουρα, τα κατάλληλα εργαλεία και οι απαραίτητες ενέργειες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση και οργάνωση των αναρτήσεων, καθώς υπάρχει σχετική υπενθύμιση σωστής χρονικής στιγμής ανάρτησης. Παρόλα αυτά, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι άλλες πλατφόρμες κινούνται, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να προγραμματίζουν και να αναρτούν εγγενώς το επιθυμητό περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου του τόσο “συγγενικού” στο Instagram, Facebook), το Instagram χωρίς αμφιβολία σύντομα θα ακολουθήσει το παράδειγμα.

Laoura Dimitriou: Η Λάουρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζει κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Executive MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων Για Στελέχη. Ο χώρος του Digital Marketing κρύβει μια ιδιαίτερη ενεργητικότητα και πολλά μυστικά προς εξερεύνηση. Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να τον ανακαλύψει βήμα βήμα...

This website uses cookies.