X

Audi: Start – Stop Battery App

Η  Audi είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που είναι πολύ γνωστή για τη λειτουργία Start-Stop, που διαθέτουν οι κινητήρες της. Χάρις σ’ αυτήν, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν οικονομία στα καύσιμα, όταν το αυτοκίνητο δε βρίσκεται σε κίνηση.

Πρόκειται για μια λειτουργία που έχει ενσωματωθεί σε πάρα πολλά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια. Η Audi όμως θέλοντας να προωθήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία, δημιούργησε ένα mobile application, το οποίο εξοικονομεί ενέργεια στην μπαταρία του κινητού σας.

Το application ειδοποιεί τον χρήστη για το ποια άλλα applications είναι ανοιχτά εκείνη τη στιγμή και δε χρησιμοποιούνται, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να τα κλείσει.

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των χρηστών για εξοικονόμηση μπαταρίας, η Audi προσέφερε, μέσω ενός big idea, τη δυνατότητα στους χρήστες να λύσουν ένα καθημερινό τους πρόβλημα.

Δώστε βάση λοιπόν, στα πραγματικά προβλήματα των καταναλωτών σας και προσπαθήστε να τα λύσετε. Μ’ αυτό τον τρόπο, σίγουρα, θα καταφέρετε να δεθείτε περισσότερο με το κοινό σας, καθώς θα δημιουργήσετε χρήσιμα εργαλεία για την καθημερινότητα τους.

Tasos Veliadis: Ο Τάσος Βελιάδης έχει 5 χρόνια εμπειρία στην οnline διαφήμιση και έχει εργαστεί για διεθνή brands καθορίζοντας την online στρατηγική τους. Ως Business Unit Director της socialab φέρνει καθημερινά μετρήσιμα αποτελέσματα στους πελάτες με τις ιδέες του. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει καμπάνιες που έχουν όχι μόνο ακουστεί αλλά και κέρδισαν διεθνή προβολή και διακρίσεις.

View Comments (0)

  • Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση πρόκειται περί πομφόλυγας... Το Android εδώ και καιρό κάνει πολύ καλή διαχείριση μνήμης κι ενέργειας. Εφαρμογές που εμφανίζονται ως ενεργές είναι, ώς επί το πλείστον, ανενεργές και απλά αναμένουν να τις καλέσει το σύστημα. Όσο το δοκίμασα μου εμφάνισε απλά εφαρμογές που τρέχουν ένα service στο background...

    Αν θυμάμαι καλά η Google έχει πει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε εφαρμογές διαχείρισης μνήμης/resources. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες καλές, πολύ πιο προχωρημένες οι οποίες ανοιγοκλείνουν services επί τη βάση.

    Υπάρχουν επίσης (πολύ) καλύτερες εφαρμογές όπως το Wakelock detector και το Better Battery stats που δεν σου λένε απλά πόση ώρα τρέχει μία εφαρμογή (αυτό είναι ηλίθιο) αλλά πόσα resources έχουν καταναλώσει.

    Αλλά, σαν ενέργεια marketing, είναι όντως καλή κι ευφάνταστη.

This website uses cookies.