X

Bank Transfer Day

Με 86.000 άτομα να έχουν δηλώσει συμμετοχή, η Bank Transfer Day είναι ίσως η αρχή ενός ντόμινο στις σχέσεις που έχουν οι τράπεζες με τις πελάτες.

Τι είναι η Bank Transfer Day; Είναι μια ημέρα που κατά την οποία όσοι δηλώνουν συμμετοχή μεταφέρουν το λογαριασμό τους από μια μεγάλη τράπεζα σε μια μη κερδοσκοπική τράπεζα.

Ξεκίνησε από μια 27χρονη Αμερικανίδα ως event στο Facebook και μάζεψε πάρα πολύ κόσμο. Τώρα είναι σελίδα με 60.000 fans και συνεχίζει.

Το στόρυ της είναι πως ήθελε να αντιδράσει στη μηνιαία αμοιβή των $5 που έβαλε η Bank of America σε όσους έχουν χρεωστικές κάρτες. Πέτυχε το να αποσύρει η BoA το μέτρο πάρα πολύ σύντομα, αλλά παράλληλα πέτυχε και το πείσει πολλές χιλιάδες ανθρώπων να φύγουν από τις μεγάλες τράπεζες και να πάνε σε μικρές.

Αν νομίζετε ότι μείναμε απλά στο να δηλώσουν συμμετοχή κάνετε λάθος.

Η κίνηση έκανε 625.000 άτομα να ανοίξουν λογαριασμούς σε credit unions (μη κερδοσκοπικές τράπεζες) μέσα σε 4 εβδομάδες.

Ηθικό δίδαγμα: Αποφύγετε κινήσεις που μπορεί να εξαγριώσουν τους πελάτες σας. Ακόμα κι αν αυτές λειτουργούσαν στο παρελθόν.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.