X

Best Greek Viral Video 2011

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση πως το πιο viral ελληνικό branded video (όχι μόνο του 2011 αλλά ever!) πρέπει να είναι το κάτωθι:

Με αστείο σενάριο και συνδυασμό πολλών τεχνικών για συνεχόμενο growth στα views με τεχνικές εναλλασσόμενου περιεχομένου για καλύτερο video SEO, δημιουργία λιστών αλλά και δημοσίων σχέσεων, το video έπιασε αρχικά τα 200.000 views σε 10 μήνες.

Η έκρηξη στα views ξεκίνησε όταν άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες SEO για το video και έτσι το video εκτινάχτθηκε. Μέσα στο επόμενο δίμηνο ξεπέρασε το 1.000.000 views συνολικά.

Αρχικός στόχος μας για τον πελάτη ήταν να πιάσουμε τα 5.000 views, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για την κατηγορία είναι περιορισμένο. Νομίζω πως τα καταφέραμε με το παραπάνω, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το video:

  1. είναι stand-alone και όχι μέρος σειράς για να έχει καλό “lead-in”
  2. δεν είναι από κάποιο major product category το οποιο αναζητούν οι καταναλωτές μόνοι τους.
  3. δεν είναι μουσικό video / βίντεο κλιπ και δεν περιέχει κάποιο celebrity
  4. δεν έχει παίξει στην τηλεόραση (ούτε το βίντεο αλλά νομίζω ούτε και το brand γενικότερα, τουλάχιστον φέτος, αλλά μπορεί να κάνω λάθος σ’ αυτό).

Tο νούμερο είναι εξωπραγματικό, γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που μας εμπιστεύθηκε. 🙂

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Αν το video ειδωθεί ως διαφημιστικό σποτ, το θεωρώ απαράδεκτο, προσβλητικό και ότι ενισχύει τα κοινωνικά στερεότυπα.

This website uses cookies.