X
    Categories: Social Media

Τα μεγαλύτερα meeting points γονιών στην Ελλάδα

Αν τα blogs δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν ως ένα είδος διαδικτυακού ημερολογίου, τί πιο φυσικό από το να τα χρησιμοποιούν οι γονείς για να καταγράφουν τις εμπειρίες τους, τις χαρές τους, τις αγωνίες τους και για να ανταλλάσουν συμβουλές στα θέματα που τους απασχολούν…

Στα πλαίσια του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, οι γονείς κάνουν επίσης προτάσεις αγοράς, μοιράζονται εμπειρίες για διάφορα προϊόντα (από πάνες και φορμάκια έως έπιπλα και laptop), συστήνουν ξενοδοχεία που επισκέφτηκαν και τους άρεσαν στις διακοπές τους και επιχειρηματολογούν για τους λόγους που αποφάσισαν να αγοράσουν το οικογενειακό τους αυτοκίνητο.

Πολύ μεγάλος είναι πλέον ο αριθμός των γονιών που αναζητούν καθημερινά στο internet τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, αυξάνοντας έτσι την κίνηση σε blogs, forums, portals και σελίδες στο facebook με γεωμετρική πρόοδο.

Ας γνωρίσουμε μερικά από πιο αξιόλογα meeting points των γονιών στην Ελλάδα σήμερα. Και λέω σήμερα γιατί ο χώρος έχει μία αξιοζήλευτη κινητικότητα και καθημερινά ξεφυτρώνουν νέες προσπάθειες γονιών και ειδικών, οι οποίες είτε είναι καθαρά προσωπικές είτε φιλοδοξούν να κατακτήσουν μερίδιο αυτής της τεράστιας κοινότητας καταναλωτών: Μαμάδων, μπαμπάδων και φυσικά των παιδιών τους!

Μαμά…δες, Μπαμπά…δες!
Τέσσερις φίλοι, Ο Χρήστος, η Κατερίνα, ο Βασίλης και η Άσπα, που γνωρίστηκαν μέσα από τα blogs τους, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν ένα νέο blog στο οποίο να συγκεντρώσουν όλα τα Ελληνικά ιστολόγια μαμάδων και μπαμπάδων, αναρτώντας αποσπάσματα από posts τους. Στόχος, να ενωθούν όλοι οι γονείς bloggers κάτω από την ίδια στέγη, να αναδειχθούν τα καλύτερα κείμενά τους και να αναπτυχθεί μία δυνατή κοινότητα Ελλήνων μαμάδων και μπαμπάδων bloggers αλλά και απλών χρηστών του διαδικτύου. Αν θέλετε να ανακαλύψτε ποιοι είναι οι γονείς bloggers στην Ελλάδα σήμερα, ξεκινήστε από εδώ!

Parents.gr
Ένα site με θέματα γύρω από το παιδί και την οικογένεια που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο forum γονιών στην Ελλάδα. Εδώ οι γονείς ανταλλάσουν καθημερινά απόψεις, εμπειρίες και συμβουλές για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Οποιαδήποτε ερώτηση κι αν έχετε, πάντα θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να σας την απαντήσει.

Babyspace.gr
Ένα σχετικά καινούργιο portal στα πρότυπα των μεγάλων αντίστοιχων ξενόγλωσσων. Δίνει στα νέα ζευγάρια «μια αγκαλιά απαντήσεις» για θέματα που αφορούν την υγεία, την ανάπτυξη, τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης έως και τα δώδεκα χρόνια της ζωής του.

Elamazi.gr
Λίγο πριν να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο όλοι οι γονείς περνάνε μία βόλτα από το elamazi για να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις, τις παραστάσεις και τις προτάσεις ψυχαγωγίας για παιδιά. Το elamazi το ξεκίνησε ένα ζευγάρι, η Ελευθερία και ο Γιώργος, για να μπορούν να βρίσκουν οι γονείς τις πληροφορίες που χρειάζονται. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν ξεχνούν να μας υπενθυμίζουν ότι… «η αληθινή ζωή ξεκινάει όταν κλείνουμε τον υπολογιστή…!»

Aspa Online
Ένα από τα blog γονιών με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο. Η Άσπα γράφει για τις εμπειρίες της, δίνει συμβουλές, περιγράφει καθημερινές στιγμές και δεν παύει να μοιράζεται απλόχερα τις ατάκες των δυο κοριτσιών της, βάζοντας τους αναγνώστες της – που δεν είναι μόνο γονείς – στο κλίμα που επικρατεί σε μία οικογένεια και γεμίζοντάς τους πάντα με θετική ενέργεια.

Είμαι Μαμά!
Όταν η Ολίβια έμεινε έγκυος, αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το blog για να καταγράφει τις εμπειρίες της εγκυμοσύνης της. Σήμερα, ως νέα πλέον μαμά καταγράφει το μεγάλωμα του παιδιού της, της μικρής Αθηνάς, ενώ παράλληλα έχει εμπλουτίσει το blog με προτάσεις για αγορές, φωτογραφίες δωματίων, ιδέες για βάφτιση και αληθινές ιστορίες τοκετού αναγνωστριών της.  Βοηθός της σε αυτό το έργο, ο σύζυγός της και ανατρεπτικτός blogger, Μάνος.

Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα
Από τα παλαιότερα blog γονιών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2004 από ένα ζευγάρι, τη Στέλλα και τον Κωνσταντίνο, οι οποίοι εξακολουθούν να  γράφουν πότε ο ένας και πότε ο άλλος τις περιπέτειες της καθημερινής οικογενειακής τους ζωής. Είναι αυθεντικοί, είναι απλοί, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Το καθημερινό ταξίδι μαζί τους, είναι μια ανάσα δροσιάς και αισιοδοξίας.

τΑ κουκουβαγιόπαιδΑ
Από τις πιο συστηματικές μαμάδες blogger, μεταφέρει σε καθημερινή βάση τις προσπάθειές της να επιβιώσει του «χειμάρρου που λέγεται Παύλος» όπως αποκαλεί το μεγάλο της γιο. Και σήμερα που και το δεύτερο κουκουβαγιόπαιδο έχει γεννηθεί, η ζωή τους έχει γίνει ακόμα πιο χειμαρρώδης και απολαυστική.

«Μπαμπάκης» – όπως ακριβώς με φωνάζει ο γιος μου
Ένας από τους πιο αγαπημένους μπαμπάδες blogger του ελληνικού διαδικτύου. Ξεκίνησε να γράφει το 2006, όταν ο γιος του ήταν 2 ½ χρονών και τον φώναζε «Μπαμπάκη» και συνεχίζει ως σήμερα να κρατά το ενδιαφέρον των αναγνωστών του με αφηγήσεις από τη ζωή του, σκέψεις και προβληματισμούς. Ο τρόπος που γράφει για το γιο του θα σας συγκινήσει. Και αν ψάξετε λίγο θα ανακαλύψετε μερικά υπέροχα παραμύθια που έχει γράψει κι έχει διηγηθεί στο γιό του και στους φανατικούς αναγνώστες του!

Σκέφτομαι άρα Υπάρχω
Ο philos, παλιός blogger και με έντονη συμμετοχή σε όλα τα social media, δηλώνει και περήφανος μπαμπάς δύο αγοριών, που αποτελούν αστείρευτη πηγή γέλιου, αισιοδοξίας και ελπίδας. Σχολιάζει την καθημερινότητα, εκφράζει τις απόψεις του, μοιράζεται πολλά ενδιαφέροντα κείμενα αλλά κυρίως μας αφήνει να ανακαλύψουμε μαζί του τις σκέψεις, τις χαρές και τους προβληματισμούς ενός σύγχρονου μπαμπά.

Vassilis Online
Ο Βασίλης σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο φανατικό κοινό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Γράφει με χιούμορ και αυθορμητισμό για όλα τα θέματα, την παράσταση όμως κλέβουν οι αναρτήσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν οι δύο μικρές του κόρες.

Η λίστα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με πολλά-πολλά ακόμη ενδιαφέροντα blogs που κερδίζουν καθημερινά ολοένα και περισσότερους αναγνώστες. Είναι πάντως γεγονός ότι το πεδίο είναι ευρύ, ίσως ευρύτερο από ό,τι μπορεί να φανταζόμασταν αρχικά. Και όπως ειπώθηκε πρόσφατα σε μια συνάντηση, γονείς δεν είναι μόνο εκείνοι που ψάχνουν να δουν πώς θα διαλέξουν πάνα αλλά και εκείνοι που ψάχνουν να δουν πώς θα διαχειριστούν το πρώτο διαζύγιο του παιδιού τους!

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Εκτιμώ τη στήριξη σας στην αγάπη μου για τα παιδιά και το παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησα το Παίζουμε μαζί. http://paizoumemazi.blogspot.com/
    Ελπίζω να το επισκεφτείτε και να ακούσω τη γνώμη σας. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα χαρώ να σας κερδίσω και να γίνετε αναγνώστες του Παίζουμε μαζί κάνοντάς μας Follow!
    Πάντα χαμόγελα, πάντα ελπίδα και ζωή και παιχνίδι!
    Ραφτοπούλου Ζέφη μαμά της Αντριάνας, δασκάλα

This website uses cookies.