X
    Categories: Social Media

Browser Wars

Άσχετα από το τι browser χρησιμοποιείτε εσείς, πού πιστεύετε ότι βρίσκονται τα στατιστικά χρήσης των browsers πλέον;

Μπορεί να εκπλαγείτε αν μπείτε στο Facebook με Internet Explorer 7 καθώς ακόμα και το Facebook δεν υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες του μέσα από ένα τόσο παλιό browser. Το μήνυμα που θα δείτε στο Facebook με IE7 είναι αυτό:

Αν πιστεύετε ότι «πολλοί» ακόμα χρησιμοποιούν IE7 ή έστω οποιαδήποτε άλλη έκδοση του IE, τότε τα πιο πρόσφατα στατιστικά θα σας διαψεύσουν.

Με λίγα λόγια, ένας στους 5 χρήστες χρησιμοποιεί οποιαδήποτε έκδοση του IE, περισσότερο από 1 στους 3 χρησιμοποιούν Firefox και Chrome.

Μάλιστα αν μπούμε στα στατιστικά του κάθε browser ξεχωριστά θα βλέπαμε πως Internet Explorer χρησιμοποιεί το 20,2% εκ των οποίων μόνο το 3,2% χρησιμοποιεί έκδοση IE7 και το 1,2% έκδοση IE6.

Γιατί τα λέμε αυτά; Επειδή το digital δεν είναι παραδοσιακό μέσο. Δεν είναι περιοδικό που όλοι αν το ανοίξουν θα δούνε το ίδιο περιεχόμενο. Κάποιοι θα το δούν διαφορετικά ανάλογα με την επιλογή browser που έχουν κάνει.

Θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να νιώθουν την ανάγκη να αγκαλιάζουμε την ανάγκη να αναπτύσσουμε για νεότερους browsers και όχι για παλιότερους, γιατί απλά δεν είναι cost-effective να αναπτύσσουμε εφαρμογές για όλους.

Μερικά πράγματα είναι σα να προσπαθεί να σερφάρει κάποιος στο Internet από το κινητό αλλά χωρίς smartphone ή να δει φετινή ταινία σε ασπρόμαυρη τηλεόραση.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Η ανάπτυξη εφαρμογών μόνο για νεότερους browsers θα βοηθούσε και στην ασφάλεια αφού θα ανάγκαζε τους χρήστες να είναι πιο updated.

This website uses cookies.