X
    Categories: News

Αύξηση των online αγορών

Αυξάνονται οι online αγορές, σύμφωνα με την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα της Focus Bari. Αναμενόμενο, έτσι δεν είναι; Στο Internet ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει και να αγοράσει από οπουδήποτε, οπότε σίγουρα αυτό το περιμένατε.

Ένας στους πέντε χρήστες Internet έχει αγοράσει online. Το ίδιο ποσοστό πριν από δύο χρόνια ήταν 13%.

Παράλληλα, έχει μειωθεί ο φόβος υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από 71% στο 53% στο ίδιο διάστημα.

Οι κύριες αγορές αφορούν σε ρούχα, gadgets, βιβλία, ξενοδοχεία, εισητήρια (αεροπορικά και events), μουσική και software.

Το μέσο ποσό για online αγορές (δεν ξέρω πως το ορίζει αυτό η Focus Bari) μειώθηκε από 871 ευρώ σε 532 τα τελευταία δύο χρόνια.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Αυξανεται το ποσοστο αγορων, αλλά μειώνεται το ποσό των αγορών. Ενδιαφερον.

  • Τα στοιχεία του άρθρου δεν δείχνουν αύξηση. Μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν φαίνεται από τα δεδομένα. Αυξήθηκαν από 13% σε 20% αυτοί που έκαναν online αγορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι 20% *ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ*, απλά ότι έχουν αγοράσει (έστω και μία φορά;). Και, για διάστημα 2 ετών αυτό δεν φαντάζει και μεγάλη αύξηση. Μπορεί το προηγούμενο 13% να έχει σταματήσει εντελώς να αγοράζει (ακραία περίπτωση) και να έχουμε ένα νέο 7% που έκανε μόνο μία αγορά.

    Άρα...;

This website uses cookies.