X
    Categories: Facebook

Facebook in Egypt

Το Facebook έκλεισε τα 7 του χρόνια και παράλληλα πολύ σύντομα θα γιορτάζει τους 600.000.000 χρήστες του, περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γης.

Την ημέρα των γενεθλίων του έκανε τον γύρο και μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πολυπαθή Αίγυπτο, όπου ένας άνθρωπος κρατούσε μια πινακίδα που λέει «Αγαπάμε το Facebook» ή «Ευχαριστούμε Facebook» (το μήνυμα διαφέρει ανάλογα με το ποιός το μεταφέρει, προφανώς).

Σε ένα κόσμο όπου ακόμα και ο πλανητάρχης δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να διαταράξει της ευαίσθητες ισορροπίες της Μέσης Ανατολής και να ζητήσει Δημοκρατία στην Αίγυπτο από την πρώτη μέρα, αυτό που έφερε τη διεθνή πίεση ήταν το Facebook. Και ο κόσμος στην πλατεία Tahrir το αναγνωρίζει αυτό. Ίσως αυτό να φέρνει ξανά στην επικαιρότητα ένα παλιό μου άρθρο για την αποτροπή πολέμου χάρη στα social media.

Αυτό ήταν απλά ένα επιχείρημα απέναντι σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι το Facebook απαρτίζεται από πιτσιρικάδες που χάνουν το χρόνο τους παίζοντας παιχνίδια.

Για περισσότερες πινακίδες, social-media related ή όχι, ρίξτε και μια ματιά στο ICanHazCheezburger, ένα site την κουλτούρα του οποίου πρέπει να αναλύσουμε σε κάποια επόμενη ανάρτηση.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.