X
    Categories: Facebook

Facebook Insights bug

Στο τέλος του Φλεβάρη το Facebook ανακοίνωσε πως βρήκε ένα «μάλλον σοβαρό» bug στα Insights του, το οποίο απέτρεπε μεγάλο μέρος του viral reach των posts από το να καταγραφεί.

Και εδώ είναι το κλου: τα impressions γινόντουσαν, απλά δεν καταγράφονταν.

Το Facebook λοιπόν διόρθωσε αυτό το πρόβλημα στις σελίδες, αλλά μόνο στα στατιστικά μετά τις 25 Φεβρουαρίου. Τα στατιστικά πριν από αυτή την ημερομηνία δεν θα διορθωθούν, λόγω έλλειψης resources.

Τι αλλαγή έφερε αυτό; Εξαρτάται από το πώς έτρεχε τότε κάποια σελίδα, αλλά το EdgeRankChecker που έχουμε πει πως είναι με διαφορά η #1 πηγή για οτιδήποτε χρειάζεστε σε Insights και ανάλυση λειτουργίας του EdgeRank, αναφέρει χοντρικά τα κάτωθι αποτελέσματα σε περίπου 1.000 σελίδες που ανέλυσε δειγματοληπτικά.

Η πιο τεχνική ανάλυση είναι διαθέσιμη στο ERC, καθώς αυτά τα πράγματα «παίζουν» από σελίδα σε σελίδα.

Παράλληλα βέβαια, το virality έχει μειωθεί καθώς εκφράζεται ποσοστιαία και ουσιαστικά το reach είναι ο παρονομαστής στο κλάσμα που επηρεάζει το virality.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.