X
    Categories: Geo-Location

Facebook Location Coming Soon

Μετά από την επίσημη δήλωση του Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, πως το μεγαλύτερο από τα social media θα αποκτήσει και γεωγραφικό εντοπισμό, το Facebook εξαγόρασε την NextStop (και έκλεισε την υπηρεσία της), εταιρεία με σημαντική τεχνολογία και ταλέντο στο geo-location.

Κάποιοι ίσως ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι θα αλλάξει αυτό.

Άλλοι βλέπουν τις εμπορικές προεκτάσεις του να ξέρεις ποιοί χρήστες είναι κοντά σου, ενώ άλλοι βλέπουν τις πιθανές επιπλοκές στην ιδιωτικότητά τους. Θυμίζουμε πως το facebook είχε αντιμετωπίσει την οργή των χρηστών του όταν σε κάποιο πρόσφατο lifting πριν 2-3 μήνες έκανε τα default privacy settings να είναι πολύ λιγότερο private από τα όποια settings είχε ο χρήστης.

Το να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο χρήστης σημαίνει πως το facebook, εκτός του ότι ανταγωνίζεται ευθέως το foursquare, ένα παιχνίδι με το οποίο οι χρήστες ειδοποιούν τους φίλους τους για το πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, θα αρχίζει να ανταγωνίζεται και sites όπως το yelp (αλλά και αντίστοιχα ελληνικά όπως το gong ή το terpnon), το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να κάνουν reviews για τα πάντα από εστιατόρια και μπαράκια μέχρι ξενοδοχεία και πανεπιστήμεια.

Και μόλις το Facebook ενσωματώσει και τα events του με τα geolocation features, αρχίζει να γίνεται βασιλιάς των πάντων (εκτός του search και του email, προς το παρόν), αφού ο κάθε χρήστης θα γνωρίζει πού βρίσκονται οι φίλοι του τώρα και πού σκοπεύουν να πάνε μετά.

Γυρίσαν οι βολβοί των ματιών σας σε δολλάρια ή όχι ακόμα;

Cha Ching!

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.