X
    Categories: Facebook

Πώς το μέγεθος της σελίδας επηρεάζει το Organic Reach

Αν έχετε παρακολουθήσει λίγο από τα όσα κατά καιρούς λέω, θα έχετε καταλάβει ότι το δικό μου πάθος είναι τα metrics.

Έτσι λοιπόν, όταν ένα από τα αγαπημένα μου blogs για την αποτελεσματικότητα στο Facebook, το EdgeRankChecker, το οποίο χρησιμοποιεί στατιστική μέθοδο για ότι δημοσιεύει, παράγει ένα τέτοιο chart δε μπορώ να το μοιραστώ μαζί σας.

Τι ποσοστό των χρηστών σας βλέπει το περιεχόμενο της [Πηγή]

Σύμφωνα λοιπόν με το ERC, σε έρευνα που διήρκησε 30 ημέρες, οι μεγαλύτερες σελίδες φτάνουν σε μικρότερο ποσοστό (αλλά μεγαλύτερο αριθμητικά, φυσικά) κοινό.

Έτσι λοιπόν, μια σελίδα με μέχρι 1.000 fans μπορεί να έχει reach άνω του 50%, αλλά αυτό γρήγορα πέφτει στο 30% όταν η σελίδα μεγαλώσει και πάει στο επόμενο range των 1.000 – 5.000 fans.

Το ποσοστιαίο reach συνεχίζει να μειώνεται όσο η σελίδα μεγαλώνει. Οι παράγοντες μπορεί να είναι αρκετοί: ο χρόνος που παίρνει μια σελίδα να μεγαλώσει σίγουρα είναι σημαντικός παράγοντας γιατί στο μεταξύ το EdgeRank της σελίδας έχει μειωθεί αφού πολλά από τα πρώτα μέλη δεν έχουν πλέον ιδιαίτερο interaction κι έτσι δεν εμφανίζονται τα posts σε αυτούς.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.