X
    Categories: Facebook

Facebook Questions

Το Facebook ξεκίνησε να συλλέγει τα πρώτα στοιχεία με τα οποία θα κάνει launch το νέο του feature, το Facebook Questions.

To FQ λέγεται πως θα είναι το επόμενο killer app του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αφού θα δίνει μια forum-like δυνατότητα στο Facebook, παρόμοια με αυτή των Discussions στα groups και τα fan pages αλλά με πολύ μεγαλύτερο SEO αξία.

Προσωπικά, είμαι από τους χρήστες που πολύ συχνά ρωτάω ερωτήσεις στα status updates μου, για τις οποίες είτε θέλω σοβαρές απάντήσεις, είτε θέλω να μάθω τις υποκειμενικές προτιμήσεις του κύκλου μου, είτε θέλω να κάνω ένα γρήγορο poll.

Το Facebook Questions σίγουρα δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτή τη δυνατότητα (και προσωπικά θα ενδιαφερόμουν να έχει και σοβαρές δυνατότητες polling όπως το polldaddy.com).

Δεν ξέρουμε αν το Facebook έχει βαλθεί να φάει το Quora (το οποίο το ξεκίνησε ένας πρώην υπάλληλος του Facebook), το Aardvark (πλέον ιδιοκτησίας Google) ή το Yahoo Answers, αλλά σίγουρα το Facebook προσπαθεί να μπει σε νέες αγορές με βασικό σκοπό να μας ενώσει καλύτερα.

Ίσως το motto της Nokia “connecting people” να ταιριάζει καλύτερα εδώ…

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.