X
    Categories: Facebook

Το Facebook κατεβάζει σελίδες

Τόσο σε μένα όσο και στο Γιάννη Καρακατσάνη από το xblog, έφτασαν οι πρώτες διαμαρτυρίες από διαχειριστές σελίδων που είδαν τις σελίδες τους να εξαφανίζονται εν μία νυκτί. Οι σελίδες όλες είχαν μεταξύ 80.000 και 240.000 fans έκαστη.

Είναι κάτι που λέμε από καιρό, πως αν μια σελίδα δεν έχει δουλευτεί σωστά αλλά έχει χρησιμοποιήσει τακτικές black hat για να μεγαλώσει μπορεί μια μέρα απλά να εξαφανιστεί.

Οι συγκεκριμένες εξαφανίσεις δεν αφορούν (απ’ όσο έχω ακούσει ως τώρα) brand pages αλλά σελίδες με χιουμοριστικό περιεχόμενο. Κάποιες μάλιστα δεν εξαφανίστηκαν τελείως, απλά είναι in limbo: κάποιες έγιναν μόνιμα unpublished, κάποιες δε μπορούν να προσελκύσουν νέα likes, σε κάποιες εξαφανίστηκαν και οι λογαριασμοί των διαχειριστών μαζί με τις σελίδες.

Πολλές από τις σελίδες αυτές είναι γνωστές για τις spam τακτικές τους υπό τις οποίες αποσπούν το like του χρήστη.

Πολύ συχνά ακούω για εταιρείες ή ομάδες που διοργανώνουν διαγωνισμούς για γνωστές σελίδες ευκαιριακά, χωρίς εφαρμογή, χωρίς διαφήμιση και προσφέρουν σχεδόν δωρεάν τέτοια αποτελέσματα. Μαντέψτε αν τα likes αυτά γίνονται σύμφωνα με τους όρους του Facebook ή όχι!

Και προσέξτε: Το Facebook κανει ξεκαθάρισμα πλέον, σε χρήστες και σε σελίδες. Μην πείτε ότι δεν προειδοποιήσαμε, θα υπάρξει και συνέχεια!

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.