X

5 εργαλεία για να προγραμματίσετε τα posts σας

Είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα της σελίδας σας να έχει μία συνεχή παρουσία στα social media για να μην φαίνεται (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) παρατημένη. Σε δεύτερη φάση πρέπει να έχει post που γίνονται σε ώρες που το κοινό σας είναι κατά πλειοψηφία στον υπολογιστή και θα δει αυτά που γράφετε. Σε τρίτη φάση αυτά τα δύο πρέπει να συνδυάζονται με ένα μία στρατηγική και έναν προγραμματισμό (αν και το σωστό είναι η στρατηγική να προηγείται όλων).
Σε αυτό το άρθρο όμως θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το θέμα του προγραμματισμού των post στα social media accounts σας και να σας παρουσιάσουμε τα δημοφιλέστερα άλλα και πιο χρήσιμα εργαλεία για να το κάνετε.

Facebook

Να ξεκινήσουμε με προγραμματισμό των posts στο facebook και η πρώτη πλατφόρμα την οποία θα σας προτείνουμε δεν είναι άλλη από το ίδιο το facebook. Σας δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσετε post μόνο σε fanpages σε διάρκεια 6 μηνών στο μέλλον. Μπορείτε να προγραμματίσετε όσα post θέλετε τα οποία θα είναι τουλάχιστον 10 λεπτά στο μέλλον.
Στα posts αυτά μπορείτε να προγραμματίσετε εικόνες, βίντεο, status και links και φυσικά να τα κάνετε targeted ανάλογα με το κοινό στο οποίο θέλετε να τα δουν. Για να διαχειριστείτε τα posts το μόνο που χρειάζεται είναι να μπείτε στο activity log, στο admin panel της σελίδας σας όπου μπορείτε να ακυρώσετε, να αλλάξετε χρόνο ή να δημοσιεύσετε απευθείας ένα post. Επίσης, αν έχετε κινητό iPhone το application για facebook admins σας δίνει την ίδια δυνατότητα, που δυστυχώς δεν υπάρχει σε android κινητό. Το καλύτερο με το facebook, πάντως, είναι ότι είναι εντελώς free.

TweetDeck

Επόμενο είναι το twitter με το tweetdeck να αποτελεί μία πολύ καλή λύση για διαχείριση λογαριασμών twitter αλλά και προγραμματισμό των tweets που θέλετε να κάνετε. Την ώρα που γράφετε λοιπόν ένα tweet μέσω του tweetdeck απλά πατάτε την εικόνα του ρολογιού και προγραμματίζετε το post σας για όποια ώρα θέλετε εσείς αλλά και σε όσους λογαριασμούς twitter θέλετε εσείς. Υπάρχει μάλιστα και η επιλογή να ποστάρετε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο facebook ή σε page, έχει όμως κάποια θεματάκια στα post των φωτογραφιών. Έχει κι αυτό όμως το πλεονέκτημα ότι είναι free.

Hootsuite

Η δωρεάν έκδοσή του μπορεί να σας υπερκαλύψει σε περίπτωση που θέλετε να προγραμματίζετε post  μέχρι και σε 5 λογαριασμούς. Υποστηρίζει twitter, facebook, linkedin και Google+ αλλά και πολλά ακόμα social networks ενώ σας επιτρέπει να ποστάρετε σε προσωπικά profile, groups και pages στο facebook.
Κάθε post που κάνετε μπορεί να προγραμματιστεί για όσα accounts επιθυμείτε εσείς και σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το post σας μπορείτε να το αποθηκεύσετε στα draft έτσι ώστε να το επεξεργαστείτε αργότερα. Ένα πολύ χρήσιμο feature του hootsuite είναι το autoscheduling που σας επιτρέπει με δύο κλικ να προγραμματίζετε post σε ώρα που το hootsuite θεωρεί με τους αλγορίθμους του καλύτερα.
Τέλος διαθέτει και plugin για browsers για να προγραμματίζεται πιο εύκολα τα post σας. Αν πάντως θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε premium account θα σας κοστίσει $9,99 τον μήνα και θα σας προσφέρει features όπως collaboration με έναν ακόμα χρήστη hootsuite, analytics και άλλα χρήσιμα προνόμια.
hootsuite.com

Buffer

Το free plan του έχει αρκετούς περιορισμούς καθώς σας επιτρέπει να προσθέσετε 1 account για κάθε ένα από τα social network που υποστηρίζει (facebook, twitter και linkedin) και τα posts που δεν ξεπερνούν τα δέκα κάθε μήνα. Είναι όμως πολύ εύχρηστο καθώς διαθέτει plugins για όλους τους browsers αλλά και υποστήριξη σε πολλά applications όπως το pocket αλλά και το wordpress ενώ παράλληλα διαθέτει application για iPhone και Android.
Η διαχείριση των posts στο buffer είναι πολύ απλή καθώς από την αρχή ορίζεται ποιες ώρες και μέρες θέλετε να γίνονται τα posts στα account σας, μετά βάζετε το post που θέλετε στο buffer και αυτό από μόνο του επιλέγει το επόμενο διαθέσιμο “κενό” που έχει. Σε περίπτωση που θελήσετε το paid plan αυτό κοστίζει 10$ τον μήνα και σας επιτρέπει unlimited post σε 12 accounts της επιλογής σας.
bufferapp.com

Postcron

Μοιάζει σε πολλά σημεία με το buffer καθώς το free account σας περιορίζει στα 10 posts ενώ διαθέτει την λειτουργία του αυτόματου προγραμματισμού post σε συγκεκριμένες ώρες που ορίζετε από πριν. Υποστηρίζει λογαριασμούς facebook και twitter ενώ σύντομα θα έχει και linkedin. Στις ιδιαιτερότητές του είναι η δυνατότητα να ποστάρετε φωτογραφίες σε άλμπουμ που επιθυμείτε εσείς και όχι μόνο στο wall τους facebook. Αν θελήσετε το premium account του προσφέρετε στα 4,95$ τον μήνα που σας επιτρέπει unlimited posts ενώ αν θελήσετε τα posts σας να μην βγάζουν δίπλα τους via postcorn αλλά μία ιστοσελίδα της επιλογής σας τότε θα πρέπει να πληρώσετε 19,95$ το μήνα.
postcron.com
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας αλλά και φυσικά με το budget σας μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο που σας ταιριάζει περισσότερο.
Larry Ioannidis: O Larry Ιωαννίδης είναι 26 ετών και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στον τομέα του Digital Marketing σε ΜΚΟ και εταιρείες. Αυτόν τον καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Growth Marketer για το BlindChat στην sidebar. Ασχολείται με τα Social Media από τότε που το myspace.com ήταν το πιο hot social network αν και τώρα το πιο πιθανό είναι να τον βρείτε στο facebook ή στο twitter

View Comments (0)

  • Χρήσιμο! Σe fb & tweeter θα βρείτε και το RSS Graffiti επίσης δωρεάν.

    • Hey George, thanks για την πρόταση. Το RSS Graffiti αν δεν κάνω λάθος τραβάει αυτόματα κάποιο RSS και το ποστάρει, ε; Θα ασχοληθώ στο μέλλον με παρόμοια tools καθώς υπάρχουν και άλλα πολύ χρήσιμα (όπως και το Graffiti) :)

This website uses cookies.